Trentin derde: “Jakobsen is moeilijk te verslaan momenteel”

dinsdag 31 augustus 2021 om 19:49
Trentin derde: “Jakobsen is moeilijk te verslaan momenteel”

foto: Cor Vos

Matteo Trentin probeerde in de Vuelta-rit naar Santa Cruz de Bezana een pure massasprint te ontlopen, maar dat lukte hem en zijn ploeg UAE Emirates niet. De Italiaan moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. “Fabio Jakobsen is moeilijk te verslaan momenteel”, reageert Trentin.

Op een van de klimmetjes in de zestiende etappe trok UAE Emirates flink door. Het zorgde ervoor dat Fabio Jakobsen moest lossen. “Het was een heel snelle etappe, zoals altijd”, vertelt Trentin. “De ploeg heeft goed werk geleverd en we waren in staat om het peloton in stukken te rijden. We wilden wat druk zetten, maar het was nog erg lang rijden tot de finish.”

Deceuninck-Quick-Step wist Jakobsen namelijk terug te brengen, waarna het in de bochtige finale in Santa Cruz de Bezana uitdraaide op een massasprint. “Mijn positionering was goed voor die spurt, maar Jakobsen is heel goed in vorm en moeilijk te verslaan”, aldus de Italiaan. “Nu focussen we ons weer op de bergetappes, waar we opnieuw voor een ritzege gaan.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Magician 31 augustus 2021 om 20:26

Als je de deur wagenwijd voor hem openzet om vol de sprint aan te gaan terwijl je weet dat hij de snelste is, is hij inderdaad moeilijk te verslaan. Goede observatie, Matteo!

horsm 31 augustus 2021 om 23:49

Ja, Kroon zei dat steeds op Eurosport en hier heb ik het nu ook al een paar keer gelezen. Ik vond het moeilijk om te zien & toch ook wel een wat rare opmerking. Jakobsen is toch juist omderuit gegaan ondat Groenewegen twee keer de deur dicht deed?

Dahu 1 september 2021 om 00:16

@horsm je hebt de deur dicht gooien door van je lijn af te wijken zoals Groenewegen deed, en je hebt de deur opengooien door iets naar rechts te sturen om je tegenstander de ruimte te geven, zoals Trentin vandaag. Hij had gewoon rechtdoor mogen sprinten en dan had Jakobsen er niet langs gekund.
2 verschillende situaties

horsm 1 september 2021 om 00:40

@Dahu, ok.

Al Phila 1 september 2021 om 09:12

De snelste van een peloton niet sprinters (Merlier, Phillipsen, Groenewegen, Cavendish, (Viviani, Ackermann, van Poppel, Dekker, Bouhani, en nog veel meer).

En of hij groen meeneemt naar Madrid/Compestella is nog maar de vraag. Vandaag maar eens een motor bij hem parkeren en elke duw 20 seconden tijdstraf in de DAGuitslag geven: dan redt hij het niet.

Welk klasse uit welk diep dal hij is teruggekeerd.

D.Koch 1 september 2021 om 10:02

De klassieker “Wie er niet is kun je niet verslaan” is hier wel van op toepassing. Zou fantastisch zijn als hij het groen kan meenemen aan het eind van de week.

notriple 1 september 2021 om 10:32

Ik moet het ook nog zien dat hij dat groen gaat winnen

Headlines

Materiaalzone

Populair