Trek-Segafredo versterkt zich ook met tijdrittalent Tiberi

vrijdag 27 september 2019 om 09:00
Trek-Segafredo versterkt zich ook met tijdrittalent Tiberi

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo zal vanaf 2021 kunnen rekenen op de tijdritkwaliteiten van Antonio Tiberi. De regerend wereldkampioen bij de junioren heeft een contract getekend voor twee seizoenen. Gisteren wisten we al te melden dat Quinn Simmons rechtstreeks de stap maakt van de junioren naar de Amerikaanse ploeg.

Maar om terug te komen op Tiberi. De 18-jarige Italiaan werd afgelopen maandag de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Het verschil met de nummer twee – Enzo Leijnse – was aan de streep slechts acht seconden, maar het daadwerkelijke verschil tussen beide junioren was een stuk groter.

Tiberi kampte enkele seconden na de start namelijk met mechanische pech. De jonge Italiaan verloor minstens een halve minuut, maar de tijdritspecialist wist zijn kalmte te bewaren. De Italiaan wist vervolgens een ijzersterke tijdrit af te leveren in en rond Harrogate, wat zelfs genoeg bleek voor goud.

“Ik ben wereldkampioen, maar ik kan nog steeds niet geloven wat ik heb gedaan”, zo liet hij na afloop weten. WorldTour-formatie Trek-Segafredo ging al snel over tot actie, waardoor Tiberi vanaf 2021 zal koersen voor de ploeg van onder meer Bauke Mollema. De jongeling zal volgend jaar nog uitkomen voor de gerenommeerde opleidingsploeg Team Colpack.


Wereldkampioen Simmons tekent contract bij Trek-Segafredo 

Dit artikel delen:

7 Reacties

Rendo 27 september 2019 om 09:16

Ze hopen volgend jaar ook te scoren in SanSebastian en het tijdrijden :-D. Hopelijk gaat dit niet te nieuwe trend zijn/worden…

Secondant 27 september 2019 om 10:18

Als je een aanvulling voor het WT-peloton bent, doet leeftijd er niet toe mijn inziens.

Rhohan 27 september 2019 om 11:06

Met 2 van die broekies scoren in het eerste jaar? Gaat nooit gebeuren

Olly 27 september 2019 om 09:16

Trek timmert behoorlijk aan de weg, met het binnenhalen van jong talent.

Johnny7 27 september 2019 om 09:27

Ook met het binnenhalen van oude opa’s. Porte Nibali.

thorsen 27 september 2019 om 09:37

De laatste zin is een vrij belangrijke

Kevin Lowagie 27 september 2019 om 13:27

Het is jammer dat continentale en procontinentale ploegen amper nog de kans krijgen om met de grootste talenten samen te werken. Zo wordt het moeilijk om het hoofd boven water te houden voor deze teams. Het zou toch leuk zijn dat renners zoals Evenepoel, Higuita, Pogacar, Hirschi dit jaar als neoprofs in een kleinere ploeg reden om zo de topteams het moeilijk te maken. Het zou een extra dimentie geven aan het wielrennen. Bovendien bescherm je ook jonge renners om onmiddellijk een te zwaar programma te rijden op het allerhoogste niveau. Wat als je al op je 20ste top bent. Hoe hou je die renners gemotiveerd tot hun 35ste?

Headlines

Materiaalzone

Populair