Tiberi na spectaculaire comeback: “Ik dacht eerst dat alles verloren was”

maandag 23 september 2019 om 18:27
Tiberi na spectaculaire comeback: “Ik dacht eerst dat alles verloren was”

foto: Cor Vos

Antonio Tiberi dacht dat zijn WK tijdrit al na een trap klaar was. De Italiaanse junior kreeg direct mechanische pech, maar bleef rustig en wist daarna een ijzersterke tijdrit op de mat te leggen. Het leverde hem uiteindelijk de wereldtitel op. “Wat een ongelooflijke dag”, reageerde hij direct na afloop.

“Voor mij is dit een fantastische overwinning”, zegt Tiberi. “De crank brak af bij mijn eerste aanzet en op dat moment moest ik schakelen in mijn hoofd. Ik dacht eerst dat alles verloren was, maar ik bleef vol gaan tot het eind. Toen ik de tussentijden terugzag, realiseerde ik mij dat ik een uitzonderlijke comeback gemaakt had.”

“Ik ben wereldkampioen, maar ik kan nog steeds niet geloven wat ik heb gedaan”, aldus de jonge Italiaan, die Enzo Leijnse en Marco Brenner naast zich had staan op het podium. “Ik ben heel enthousiast en ook verrast. Eerlijk gezegd keek ik meer naar mijn landgenoot Andrea Piccolo, want dit jaar had ik hem tot vandaag nooit verslagen.” Piccolo eindigde uiteindelijk als zesde.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Thijs E 23 september 2019 om 18:44

Zo, die blijft best wel kalm!

havana 23 september 2019 om 18:53

Als je die beelden zag, is het echt ongelofelijk dat hij nog wint. Die wissel was bepaald niet de snelste wissel ooit, zeg maar.

Peter Lippens 23 september 2019 om 19:03

Volgens mij was hij gewoon de sterkste vandaag, heb er in ieder geval van genoten en Remco won vorig jaar met nog veel meer overmacht rekening houdende met de gemiste start.

Franco Ballerini 23 september 2019 om 19:27

Mooi om zo’n supertalent als Evenepoel te volgen, maar ga nou niets afdoen van generatie genoten als deze winnaar of bv Pogacar. Hoogmoed komt voor de val.

Peter Lippens 23 september 2019 om 20:51

dat is nou net de bedoeling, vind deze overwinning van Tiberi erg knap maar ook geloofwaardig en reageer tegen sommigen die niet kunnen geloven dat hij op een reglementaire wijze heeft gewonnen.

maklukzat 23 september 2019 om 21:56

Blijf me wel verbazen over mechanische pech en hoe vaak dit voorkomt. Is die fiets wel gecontroleerd door een mechanieker. Blijkbaar niet.

Hij reageert wel beheerst. Is lang niet vanzelfsprekend bij junioren.

Maillot à Pois 23 september 2019 om 23:13

“Eerlijk gezegd keek ik meer naar mijn landgenoot Andrea Piccolo, want dit jaar had ik hem tot vandaag nooit verslagen.”

Wel kort van memorie, hij versloeg Piccolo dit jaar in de vredeskoers en enkele weken geleden nog in de klimtijdrit in de Giro della Lunigiana :-)

Peter Lippens 24 september 2019 om 10:55

was goed te zien dat hij in de klimgedeeltes de meeste tijd terugnam

Marco Willems 23 september 2019 om 23:32

Absurd, die jongen verliest gewoon 40 seconden op de eerste honderd meter en wordt alsnog wereldkampioen, dan ben je wel een baasje! Had meer verwacht van Quinn Simmons, die toch alle tijdritten waar hij aan mee deed dit jaar won, en Piccolo.

DonQuijote 24 september 2019 om 08:08

22 seconden.

Peter Lippens 24 september 2019 om 11:10

Denk ook geen 40 secondes, de tijd die verliep tussen zijn 2 starts was ruim 30 secondes, moest dan nog wel op snelheid komen zonder de hulp van het startpodium maar wel met een forse duw in de rug. Andere renners hadden zo’n 10 secondes om door die bocht te komen maar hadden daar dus al een hogere snelheid.
Ik schat dus het effectief verlies op zo’n 25 à 30 secondes en een grote spuit extra adrenaline. Zonder die gemiste start (en met dezelfde stoot adrenaline) had hij wellicht gewonnen met zo’n 30 tot 40 secondes. Vorig jaar won Remco met 86 voorsprong in een tijdrit die 5 minuten minder lang duurde.
Erg knappe tijdrit dus van Tiberi, wellicht geholpen door de extra adrenaline, de vele renners die hij kon inhalen maar zeker niet ongeloofwaardig zoals sommigen hier op deze site willen doen uitschijnen. Mogelijk hebben ook de gewijzigde weersomstamdigheden een rol gespeeld, de totale tijdrit duurde bijna 4 uur en de laatste golf met de meeste favorieten presteerden eerden minder dan verwacht.

boenk 24 september 2019 om 02:12

Chapeau.

assen 24 september 2019 om 10:36

Mijn vermoeden is dat dit een grote wordt…. met deze kalmte, en die macht.

Met ‘grote’ bedoel ik een podiumrijder van een grote ronde dan wel winnaar van monumenten.

Headlines

Materiaalzone

Populair