‘Trek-Segafredo start contractbesprekingen met Contador’

zaterdag 11 juni 2016 om 12:44
‘Trek-Segafredo start contractbesprekingen met Contador’

Foto: Sirotti

De kans wordt steeds groter dat Alberto Contador volgend seizoen voor Trek-Segafredo rijdt. De ploeg start volgende week, direct na het Critérium du Dauphiné, de contractonderhandelingen met de Spanjaard en zijn zaakwaarnemers. Dat meldt Cyclingnews.

Hoewel renners pas na de deadline van 1 augustus officieel mogen wisselen van ploeg, zou Trek-Segafredo al wel op zeer korte termijn een principeakkoord met Contador willen bereiken over een contract voor één seizoen met een optie voor een extra jaar. De hoop is dat die afspraken al voor de start van de Tour de France gemaakt kunnen worden.

Manager Luca Guercilena wil niet op de zaken vooruit lopen, maar geeft toe dat de interesse concreet is. “Het zijn niet alleen maar geruchten. We zijn in de markt en hebben interesse. Ik denk dat 50-50 een reëel percentage is. Als het ons lukt om zo’n grote naam vast te leggen, ga ik echt niet afwachten tot na de Tour de France.” Contador heeft een aflopend contract bij Tinkoff, waar bovendien de sponsor verdwijnt.

Degenkolb
Ook de komst van John Degenkolb naar Trek-Segafredo komt volgens Cyclingnews steeds dichterbij. Er zou met de Duitser, die een aflopend contract heeft bij Giant-Alpecin, zelfs al worden gesproken over welke renners hij graag aan zijn zijde wil krijgen als steun in de klassiekers. Het team wil niet zeggen of er besprekingen gaande zijn, maar maakt geen geheim van de interesse in de Duitser.

Trek-Segafredo kan volgend seizoen een metamorfose ondergaan. Van de huidige selectie hebben alleen Jasper Stuyven, Niccolò Bonifazio, Kiel Reijnen, Edward Theuns en Julien Bernard een doorlopend contract. Bauke Mollema blijft waarschijnlijk ook. Hij verklapte deze week dat hij dicht bij contractverlenging is.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Tuubke 11 juni 2016 om 12:53

Tjonge, straks krijgen we Mollema als knecht voor Contador. Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet direct een beeld bij. Mollema de harker die het peloton aanvoert voor Contador de stilist.

0
Omhoog73 11 juni 2016 om 12:54

Heerlijk , heeft Mollema eindelijk zijn meesterknecht ;)

0
Johnny7 11 juni 2016 om 13:03

Goede ploeg voor Contador maar ik denk dat er nog wel een paar klim knechten bij mogen.
Neem aan dat een Kreuziger en een paar anderen ook mee zullen gaan, aangezien ze niet veel renners over hebben bij Trek voor volgend seizoen?

0
koos1 11 juni 2016 om 13:05

Mollema als kopman voor de Giro en/of Vuelta, Contador voor de Tour. De ‘oudjes’ als Zubeldia en Schleck zullen wel stoppen of moeten vertrekken bij Trek.
Met Degonkolb en Stuijven voor de klassiekers, Contador en Mollema voor de rondes wordt Trek wel een van de sterkere ploegen.

0
xistnc 11 juni 2016 om 13:18

Contador en ook Sagan staan er dit jaar toch grotendeels alleen voor in hun koersen. Dus of Contador nou per se knechten mee wil nemen, ik vraag het me af. Hooguit een (boezem-)vriendje zoals Jesus Hernandez.

0
Verweggistan 11 juni 2016 om 13:56

Ik dacht dat Trek, nu ze een Italiaanse co-sponsor hadden, wat meer Italianen zou proberen binnen te halen. Maar verder lijkt er, zoals gebruikelijk, weinig lijn te ontdekken in de het aankoopbeleid van Trek.

0
Arema Pro Cycling Team 11 juni 2016 om 14:01

Degenkolb wil toch graag een keer gaan voor de groene trui?
In ploeg met ook Contador lijkt me dat lastiger.
Benieuwd of Giant-Alpecin nog versterkingen gaat halen voor de klassiekers. Misschien Devenyns terug halen. Tandem met Waytens voor de kassei klassiekers.
Misschien ook alvast hengelen in de Orica vijver, al verwacht ik dat die wel nieuwe sponsor zullen vinden.

0
Reynaerde 11 juni 2016 om 14:12

Blijft er met zowel Degenkolb als Contador wel voldoende budget over voor goede knechten, vraag je je toch af. Met name bergop zal er toch wat bij moeten komen, bij Tinkoff blijft Contador al achter bij blokken als Sky en Astana en dat wordt er anders niet beter op. Misschien hoopt hij Mollema als knecht te krijgen, maar die zou daar wel eens anders over kunnen denken.

0
ghostwriter 11 juni 2016 om 14:18

Ik hoop enorm dat Mollema de komende jaren dan de combinatie van Giro met Vuelta doet. Zoals ik gisteren namelijk al zei zou Mollema volgens mij namelijk een serieuze kandidaat voor het podium zijn en zo’n ronde als alles een keertje mee zit ook kunnen winnen. Het zou prachtig zijn als Mollema en Kruijswijk volgend jaar twee van de sterkste klimmers in de Giro en Vuelta zijn.

0
vlek 11 juni 2016 om 14:22

Dat zal dan eerder Giro met Tour worden met Contador in de ploeg.

0
ditisdavid 11 juni 2016 om 14:47

TGA wordt wel uitgekleed op die manier, kan me ook niet voorstellen dat de Duitse sponsoren vrolijk worden als de tweede en laatste Duitse topper vertrekt…

0
AndyFränkRadioshack 11 juni 2016 om 17:52

Goed nieuws, twee kopmannen voor in de Grote rondes is niks mis mee. Zou fantastisch zijn als Degenkolb ook zou komen. Vind dat Nizollo ook moet biijtekenen en dan is het feest compleet.

0
Tripodboom 11 juni 2016 om 19:32

Ik denk dat waar Mollema ook rijdt, Giro, Vuelta of Tour, het zal altijd wel harken blijven voor plaats 5t/m 10. Ik zie hem met de komende lichting renners echt niet top 3 rijden.

0
Marakus 12 juni 2016 om 00:00

Ik moet het nog maar zien met Trek, welke grote renner met aflopend contract is nog niet in verband gebracht met hun? Zal er uiteraard vast 1 of 2 van komen maar wie dat is zal afhangen van wie het eerst bijt, kan Contador zijn kan een ander zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone