Trek-Segafredo met tandem Ciccone-Skjelmose in Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos
donderdag 20 april 2023 om 17:30

Trek-Segafredo met tandem Ciccone-Skjelmose in Luik-Bastenaken-Luik

Mattias Skjelmose en Giulio Ciccone voeren Trek-Segafredo aan in Luik-Bastenaken-Luik. De Deen en de Italiaan, die woensdag beiden in de top-vijf van de Waalse Pijl eindigden, worden zondag ondersteund door onder meer Bauke Mollema.

Skjelmose klauterde woensdag naar een tweede plaats op de Muur van Hoei, achter Tadej Pogacar. Drie dagen eerder was de Deen ook al achtste geworden in de Amstel Gold Race. Ciccone, vijfde in de Waalse Pijl, reed die Nederlandse klassieker niet. De Italiaan maakte – voorafgaande aan de Waalse Pijl – zijn laatste wedstrijdkilometers in de Ronde van Catalonië. Daar won hij de bergrit naar Vallter door Primoz Roglic en Remco Evenepoel te verslaan.

Trek-Segafredo beschikt in La Doyenne ook over Mollema, Julien Bernard, Juan Pedro López, Jacopo Mosca en Tony Gallopin. Bij de vrouwen bestaat de selectie uit Shirin van Anrooij, Lucinda Brand, Elisa Longo Borghini, Elizabeth Deignan, Amanda Spratt en Gaia Realini, de nummer drie van de Waalse Pijl.

De Amerikaanse formatie kondigde de deelname van al deze renners en rensters overigens op ludieke wijze aan op sociale media. Foto’s van de coureurs werden door een verouderingsapp gehaald, waardoor Bauke Mollema bijvoorbeeld plots een grijze haardos kreeg.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 april 2023 20:46
Zal wat zijn als Skjelmose weer eens uit kan halen.
    20 april 2023 22:07
    Ze doen daar in Denemarken toch iets heel erg goed als ik zie hoeveel jeugdig talent daar doorstroomt. Je bent ook een beetje afhankelijk van het aanwezige talent uiteraard. Maar hoe meer "jonge vissen je uit de vijver vist", hoe meer er zullen doorstromen. (In beschouwing nemend dat Denemarken nog geen zes miljoen inwoners heeft.)

    Nu ben ik niet zo goed op de hoogte wie er precies werkzaam zijn bij de Deense wielerbond, en wie er verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en ontplooiing van de verschillende junioren en U23 programma's. Maar ik neem mijn petje af voor wat ze daar doen.

    Skjelmose is absoluut indrukwekkend. En als ik dan zie hoeveel van die super jonge gasten er momenteel in de verschillende development teams of zelfs al World Tour teams rijden, dan kunnen we in de komende paar jaren nog veel meer Danish Dynamite verwachten.

    En dan tel ik renners als Vingegaard, Bjerg, Kron, Honoré enz enz niet eens mee, en deze zijn ook allen 26 jaar of jonger.

    Neem daar nog wat "oude knarren" bij als Asgreen (28), Mads Pedersen (27), Kragh Andersen (28), Kamp (29), Cort Nielsen (30).

    Ze doen daar echt iets heel erg goed !! :)
20 april 2023 17:44
Misschien is het mooi om ook direct de selectie van de vrouwen te vermelden?
20 april 2023 18:17
Wat geinig
21 april 2023 12:22
Denen verstandig rijden bijna allemaal in verschillende ploegen. Heb je niet zoals Nederlanders dat ze knechten moeten voor grote kopmannen. Vooral bij JV

Reacties zijn gesloten.