‘Trek-Segafredo maakt werk van komst Simon Yates’

‘Trek-Segafredo maakt werk van komst Simon Yates’

foto: LaPresse

woensdag 23 mei 2018 om 09:51

Trek-Segafredo heeft de beste papieren om Simon Yates aan te trekken na dit seizoen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De huidige drager van de roze trui in de Giro d’Italia beschikt over een aflopend contract bij Mitchelton-Scott en is bij Trek-Segafredo de gewenste opvolger van Alberto Contador.

De Amerikaanse formatie van manager Luca Guercilena kon voor dit seizoen geen vervanger halen voor Contador, die afgelopen seizoen stopte. Dit jaar zal Bauke Mollema de rol van kopman op zich nemen in de Tour de France. Naar verluidt wil Guercilena een nieuwe kopman aantrekken en is hij uitgekomen bij Yates. Meerdere teams hebben interesse in de Brit.

Mitchelton-Scott, de ploeg waar Yates al sinds 2014 voor uitkomt, heeft naast Simon ook Adam Yates en Caleb Ewan met een aflopende verbintenis. De Australische formatie schijnt niet het budget te hebben om het trio binnenboord te houden, waardoor andere ploegen hun kans schoon zien. In een eerder stadium werden Geraint Thomas en Richie Porte al in een adem genoemd met Trek-Segafredo, maar die transfers gingen niet door.

Dit artikel delen:

26 Reacties

AWestie 23 mei 2018 om 14:55

De recente Rode Lantaarn actie (iets voor kort nieuws?) stuwt de prijs voor Yates misschien last minute weer wst naar beneden ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair