Trek-Segafredo klaar op de transfermarkt voor komend seizoen

vrijdag 8 november 2019 om 17:19
Trek-Segafredo klaar op de transfermarkt voor komend seizoen

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft haar selectie voor volgend seizoen compleet. De Amerikaanse ploeg trok negen nieuwe renners aan, onder wie voormalig Tourwinnaar Vincenzo Nibali. De Italiaan deelt met Richie Porte en Bauke Mollema het kopmanschap.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Trek-Segafredo begint het nieuwe seizoen met 27 renners, waaronder negen nieuwe gezichten. Vincenzo Nibali is de meest in het oog springende nieuwkomer. Volgens de ploeg is daarmee een volgende kopman aangetrokken naast Richie Porte en Bauke Mollema. Zij moeten het team leiden in de grote ronden en de grote eendagswedstrijden op de kalender.

Naast Nibali contracteerde de ploeg ook onder anderen Quinn Simmons. De pas 18-jarige Amerikaan is de huidige wereldkampioen bij de junioren en bewandelt dezelfde route als bijvoorbeeld Remco Evenepoel door rechtstreeks de stap van de junioren naar de WorldTour te maken.

Met Juan Pedro Lopez, Charlie Quarterman en Michel Ries trok de ploeg nog drie neoprofs aan. Nibali’s broer Antonio, Kenny Elissonde, Alexander Kamp en Emīls Liepiņš zijn de andere nieuwkomers.

Selectie Trek-Segafredo voor 2020
flag-fr Julien Bernard
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Giulio Ciccone
flag-au Will Clarke
flag-it Nicola Conci
flag-nl Koen de Kort
flag-dk Niklas Eg
flag-fr Kenny Elissonde (INEOS)
flag-dk Alexander Kamp (Riwal Readynez)
flag-lu Alex Kirsch
flag-lv Emils Liepins (Wallonie-Bruxelles)
flag-es Juan Pedro López (Kometa)
flag-nl Bauke Mollema
flag-it Jacopo Mosca
flag-it Matteo Moschetti
flag-ie Ryan Mullen
flag-it Antonio Nibali (Bahrain Merida)
flag-it Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)
flag-dk Mads Pedersen
flag-gb Charlie Quarterman (Holdsworth-Zappi)
flag-au Richie Porte
flag-us Kiel Reijnen
flag-lu Michel Ries (Kometa)
flag-us Quinn Simmons (Lux Cycling)
flag-lv Toms Skujins
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

Dit artikel delen:

7 Reacties

Johnny7 8 november 2019 om 18:14

Een Nibali op leeftijd aantrekken kan ik nog inkomen, alhoewel voor zijn salaris ik toch echt een jongere gast had proberen aan te trekken. Maar waarom ze in vredesnaam die Porte vorig jaar hebben gehaald voor ook waarschijnlijk veel geld is me nog steeds een raadsel. Waarom kan deze ploeg met een behoorlijk budget geen fatsoenlijke jonge klassementsman aantrekken? Vind het maar vreemd.

0
Vinyakke 8 november 2019 om 18:19

Misschien kan ciccone wat dat klassement betreft eens verrassen. Er zijn bovendien geen tig jongeren die beter zijn dan Porte hoor. Top-10 in de tour is echt niet iedereen gegeven. En die enkele jongeren waarbij duidelijk is dat ze dat wel kunnen of al gedaan hebben hebben de ploegen maar voor het kiezen en dan staat trek niet meteen bovenaan het lijstje vrees ik.

0
NielsCos 8 november 2019 om 23:00

Akkoord wat betreft Porte, is al lang boven zijn potentieel en denk dat hij niet veel meer gaat bereiken. Hoogstens top 10 in de Tour met wat geluk.
Wat betreft Nibali, hij werd dit jaar ook nog 2de in de Giro en had deze moeten/kunnen winnen als hij niet zo naar Roglic had gekeken. Voor Segafredo, een Italiaanse sponsor, toch belangrijk om hem uit te spelen in de Giro, met Ciccone als 2de man.
En qua jongeren heeft Trek voor volgend seizoen toch goed aangekocht met Lopez, Reis, Quartermann en Simmons

0
Kannibaal van Schepdaal 9 november 2019 om 00:17

Eens. Het geld van Porte aan Sivakov of Higuita geven en die komen wel, denk ik.

Of nog beter: dat geld aan Matxin geven en de volgende jaren een karrenvracht talent in je ploeg hebben.

Al kan Simmons wel eens een hele goeie worden.

0
Cochise 8 november 2019 om 20:13

Een top 10 in de Tour is nog aanvaardbaar moest het gepaard gaan met wat visibiliteit doorheen de race maar vooral ook als hij de rest van het jaar eens in beeld zou hebben gereden. Met die jaarlijkse rit Down Under, een 5e plek in California en 11e in Dauphiné en Tour ben je allesbehalve een dik contract waard vind ik.
Nog een geluk bij een ongeluk dat Stuyven en Pedersen zich samen volledig overtraind hebben in aanloop naar het klassieke voorjaar waardoor ze in het najaar nog een mooie piek konden leggen met een wereldtitel erbij. Dat verbloemt de rest van hun beleid nog een beetje.

0
Derierre de la course 8 november 2019 om 22:51

Die hebben toch nog wel een goed najaar gehad met Pedersen en Mollema anders was de balans wel anders geweest.

0
Kannibaal van Schepdaal 9 november 2019 om 00:26

Wat doe je als je al twee ronderenners hebt die bijna of helemaal over hun top zijn? Nog een ronderenner halen die toch bijna over zijn top moet zijn (gezien zijn leeftijd).

De komende jaren Porte laten gaan, Nibali en Mollema hun ding laten doen maar vooral investeren in jong talent. Ze een project voorschotelen, waar ze in de schaduw van Nibali en Mollema (rondewerk) of Stuyven (klassiekers) het vak kunnen leren. En als ze echt goed zijn, zullen ze al rap beter zijn dan hun leermeesters, die dan verworden tot wegkapitein.

Ciccone kan er een zijn voor het rondewerk, al heb ik mijn bedenkingen voor wat een klassement rijden betreft. Simmons en Pedersen kunnen er zijn voor het klassieke werk. Moschetti kan misschien nog wel een stap of twee zetten in het sprintwerk. Maar dan zit het er in deze selectie al snel op, lijkt mij.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone