Treintje Dylan Groenewegen even de mist in: “We zijn hier om te leren”

Treintje Dylan Groenewegen even de mist in: “We zijn hier om te leren”

©Cor Vos

woensdag 15 mei 2019 om 18:25
Interview

Wie de slotfase van de Vierdaagse van Duinkerke op tv heeft gevolgd, kon er niet naast kijken: het treintje van Jumbo-Visma ontspoorde in de straten van Saint-Quentin. Op zijn eentje snelde Groenewegen nog naar de tweede plaats, tot ‘winnaar’ Venturini werd gediskwalificeerd. “Leuk, maar dit moet toch beter”, was de klassementsleider eerlijk.

Dylan Groenewegen baalde als een stekker, toen hij op de Boulevard Gambetta in Saint-Quentin als tweede over de streep spurtte. De Jumbo-Vismakopman moest na het uitrijden terug voor de podiumceremonie, want hij bleef uiteraard leider in het klassement. Het was tijdens het wachten op die huldiging dat Groenewegen plots in de smiezen kreeg dat de jury wel heel lang wachtte om de winnaar bekend te maken.

Geen klacht
Ondertussen had ploegleider Nico Verhoeven de sprint al een tiental keer herbekeken op de teambus. “Wij waren absoluut niet zinnens klacht in te dienen. Dylan ook niet. Maar de jury heeft blijkbaar opgemerkt dat de Fransman in de laatste honderd meter zichzelf iets teveel extra ruimte creëerde en daarbij zijn handen niet aan het stuur hield. Tja, volgens de regel word je dan gediskwalificeerd.”

Een gelukje, noemde Verhoeven het wel. “Omdat onze sprint vandaag écht niet goed was. Dat heeft iedereen gezien en dat geven de jongens zelf ook toe. Dit moet gewoon beter, was hun reactie daarnet op de bus. Ze hebben zich gewoon laten insluiten in volle finale. Gelukkig was de sprint van Groenewegen zelf wél op niveau. Anders komt hij nooit meer in de buurt van de overwinning.”

Testen
Een paar huldigingen (Groenewegen leidt ook het algemene – en puntenklassement en Jumbo-Visma leidt de teamranking) en een dopingcontrole later, bevestigde Groenewegen alleen maar de woorden van zijn ploegleider. “Dit kon inderdaad beter”, vertelde hij zonder namen te noemen. “Maar kijk, we zijn hier om de lead-out te testen. Dan weet je dat het niet altijd loopt zoals je wil. Tussen kilometer drie en kilometer één voor de finish lieten we ons veel te gemakkelijk insluiten. Maar, net daarom rijden we deze wedstrijden, om nog beter op elkaar ingespeeld te geraken. Gisteren was perfect, vandaag niet. Aan ons om het morgen opnieuw beter te doen.”

Over de diskwalificatie van Venturini kon Groenewegen niet veel kwijt. “Eerlijk, ik was vooral met mezelf bezig in die sprint en heb niets gezien. Maar naar verluidt hield Venturini zijn handen niet aan het stuur. In dat geval is de diskwalificatie terecht, denk ik. Maar ik wil vanavond zelf nog even de beelden bekijken, vooraleer ik daar wat zinnigs over vertel.”

“Morgen graag zonder diskwalificatie”
Morgen – in Compiègne – wordt wellicht opnieuw gesprint. “Natuurlijk ga ik voor een drie op drie. Hopelijk lukt het me, en liefst zonder diskwalificatie van een concurrent. Het is zoveel mooier als je zelf je handen in de lucht kan steken en juichend over de finish rijdt”, besluit de Amsterdammer met de glimlach.

Dit artikel delen:

2 Reacties

kelderfan 15 mei 2019 om 18:39

Eens dat mag morgen toch wel beter gaan met de organisatie. Alleen hier krijg je zo’n trein ter beschikking.

LB108 15 mei 2019 om 21:16

In zo een belachelijke koers moet alles toch veel makkelijker gaan… geen enkele concurentie normaal gezien..

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair