Transfers 2011: Sánchez, Bonnet, Chainel, Greipel

donderdag 15 juli 2010 om 18:36

De Tour de France is in volle gang. Er lijkt dan ook geen tijd voor renners om met nieuwe contracten bezig te zijn. Gelukkig houden transfergeruchten aan en kunnen renners zich in deze periode juist in de kijker rijden. In de rubriek Transfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en geruchten voor u op een rij.

Luis León Sánchez
Dat Rabobank hengelt naar de diensten van Luis León Sánchez is al enkele dagen bekend, maar de bankiersploeg is niet de enige gegadigde. Volgens Biciciclismo kan de Spanjaard ook terecht bij Team RadioShack. Manager Johan Bruyneel heeft zijn interesse voor de 26-jarige Spanjaard nooit onder stoelen of banken geschoven. Ook Garmin en Team Sky tonen interesse, maar die is niet zo concreet. Het voorstel van Rabobank is naar verluidt echter het meest aantrekkelijk op financieel gebied. De Nederlandse ploeg heeft wel ook nog andere opties en zal pas na de Tour de knoop doorhakken.

William Bonnet
Volgens Cyclism’Actu kan William Bonnet rekenen op interesse van La Française des Jeux en van Cervélo. De 28-jarige Fransman reed een uitstekend voorjaar maar raakte niet geselecteerd voor de Tour de France. Bovendien is zijn werkgever Bbox Bouygues Telecom nog op zoek naar een nieuwe geldschieter voor volgend jaar, waardoor een transfer extra interessant is.

Steve Chainel
Steve Chainel verkast van Bbox Bouygues Telecom naar La Française des Jeux, zo weet L’Equipe. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen. Zijn redenen voor een overstap zijn tweeledig: enerzijds vindt hij zo Francis Mourey (die onlangs zijn contract verlengde) aan zijn zijde tijdens het veldritseizoen, anderzijds hoopt hij bij FDJ een grotere kans te maken op deelname aan de topklassiekers.

André Greipel
André Greipel wordt al enige tijd in verband gebracht met Omega Pharma-Lotto. Tot nu toe verklaarde vooral de Belgische ploeg zijn liefde voor de Duitse spurtbom, maar nu geeft Greipel bij Cyclingnews ook zelf toe “uit te willen komen voor een ploeg die hem deelname aan de Tour de France kan verzekeren”.

Jan Tratnik
Het Sloveense talent Jan Tratnik mag zich gaan opmaken voor zijn debuut als prof. De 20-jarige renner van Zheroquadro-Radenska rijdt volgend jaar namelijk in het tenue van de Belgische ProTour-ploeg Quick Step. Tratnik reed dit jaar onder meer goed in prestigieuze beloftenkoersen als de GP della Liberazione (1ste) en de Giro delle Regioni (2de). Quick Step gaf eerder al een contract aan de jonge Belg Julien Vermote.

Xacobeo-Galicia
Twee stagiaires komen de troepen van Xacobeo-Galicia vanaf 1 augustus versterken, zo schrijft Cyclism’Actu: Pablo Torres, die nu nog bij Caja Rural rijdt, en Aser Estévez Cividanes, die vorig jaar de Spaanse titel in het tijdrijden bij de beloften in de wacht sleepte.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair