‘Transfer Iván Ramiro Sosa naar Trek-Segafredo op losse schroeven, Sky wacht af’

‘Transfer Iván Ramiro Sosa naar Trek-Segafredo op losse schroeven, Sky wacht af’

foto: Sirotti

maandag 17 september 2018 om 08:40

Volgens het Colombiaanse El Mundo Ciclistico is de transfer van Iván Ramiro Sosa helemaal niet zo zeker als men beweert. De Colombiaanse klimmer zou alleen een mondeling overeenkomst hebben bereikt en zou hier nu onderuit willen komen. Sky is naar verluidt één van de partijen die het klimtalent in zou willen lijven.

Om zijn overstap te bewerkstelligen is hij van zaakwaarnemer gewisseld. Zijn zaken worden nu vertegenwoordigd door Giuseppe Acquadro, die deze taak heeft overgenomen van Paolo Alberatti. Acquadro heeft contacten bij Sky, waarmee hij probeert zijn jonge cliënt bij de Britse sterrenformatie onder te brengen.

Gianni Savio, ploegbaas bij Androni Giocattoli-Sidermec, weet niks van de gewijzigde bestemming van zijn pupil. “Ik heb niks vernomen over wijzigingen in wat tot dusver is overeengekomen. Iván gedraagt zich momenteel als een voorbeeldige professional en streeft ons gezamenlijke doel na om de Coppa Italia te winnen en daarmee een startbewijs voor de Giro d’Italia af te dwingen”, aldus Savio. “Ik hoop wel meer informatie te krijgen, mochten er daadwerkelijk veranderingen zijn. Wij willen het beste voor hem.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Attack 17 september 2018 om 08:53

Vind het nu al misselijk mannetje.
Je heb akkoord met trek en nu door vieze spelletjes te spelen probeert hij er onder uit te komen.
Niet te vertrouwen die gast, moet je zeker niet in je team hebben.

0
FBahamontes 17 september 2018 om 09:05

Die Giuseppe Acquadro is de Raiola van het wielrennen. Die man denkt alleen maar aan zijn eigen bankrekening en geeft helemaal niks om het toekomstperspectief van zijn renners.

0
Secondant 17 september 2018 om 09:58

Je kunt zeggen wat je wilt en Raiola speelt het soms smerig naar de clubs toe maar hij doet alles voor zijn mensen. Praktsich al zijn spelers spelen bij mooie clubs met goede contracten. Snap dus best dat voetballers voor Raiola en wielrenners voor Acquadro kiezen.

0
Man met de hamer 17 september 2018 om 11:19

@Secondant: goede contracten, maar waardeloze carrières

0
john 17 september 2018 om 12:42

Secondant , Je bedoelt al zijn spelers zitten op de bank of Tribune bij de clubs waar hij ze heeft gedeponeerd ,na zijn zakken gevuld te hebben aan de transfer

0
Secondant 17 september 2018 om 16:44

Inderdaad. Spelers als Zlatan, Pogba, Veratti, Donnarumma en Nedved zijn echte bankzitters. Oordeel niet zo snel man.

0
west 17 september 2018 om 09:26

Die Acquadro is dezelfde figuur die met Landa en de Izagirres loopt te leuren, die Kwiatek toendertijd in juni (voor het openen van de markt) al bij Sky liet tekenen, Rujano en Betancour overal en nergens heeft laten tekenen en Ricco tot op het laatst heeft verdedigd en vertegenwoordigd.

Ik denk dat er weinig ploegleiders zijn die zo netjes reageren als Savio. Anderzijds; zou me niet verbazen als die twee al jaren onder 1 hoedje spelen.

0
Polleke 17 september 2018 om 09:51

Money rules…. niks nieuws onder de zon…

0
Sephiroth 17 september 2018 om 10:08

Pfff dat zou een slechte zaak zijn voor het wielrennen… Sky die alles weg koopt is gewoon misselijkmakend.

0
Sonsbach Allstars 17 september 2018 om 10:41

Er zijn koppelbazen in het wielrennen die alles beloven en er zijn renners als geldwolven die alles geloven. Ze houden elkaar zo mooi in stand.
Als ploegleiding weet je inmiddels toch wel met wie je wil zaken doen en met wie niet?

0
josi 17 september 2018 om 11:09

Een mondelinge overeenkomst is toch ook gewoon een overeenkomst? Als Sosa alleen maar onder zijn afspraak uit wil omdat Sky ineens flink met de geldbuidel staat te rammelen, daalt hij wel een stukje in mijn achting. Sportief gezien lijkt het me sowieso geen goede move voor hem, by Sky wordt hij nummer zoveel terwijl hij bij Trek ongetwijfeld veel meer gelegenheid zou krijgen om zijn eigen ambities waar te maken.

0
Mwielerfan 18 september 2018 om 08:27

In Nederland wel maar internationaal? Voor huizen is het trouwens niet meer zo in nl.
Het id bovendien een lastig afdwingbare overeenkomst

0
Kosmonaut 17 september 2018 om 11:12

Bernal, Halvorssen, Sivakov, Sosa….

0
ghostwriter 17 september 2018 om 11:16

Er moet zo snel mogelijk een salarycap worden doorgevoerd zodat de rijkere ploegen in de WT niet bijna drie keer zo veel kunnen uitgeven aan salarissen als de armere ploegen in de WT. Als ze er voor kunnen zorgen dat de rijkste ploeg maximaal twee keer zo veel uit kan geven aan salarissen dan de armste ploeg hebben ze volgens mij het grootste probleem al opgelost.

0
Grobbel 17 september 2018 om 15:12

Daar ben ik zelf ook groot voorstander van, maar de vorige keer dat dit hier ter sprake kwam zei iemand dat dit vanwege Europese regelgeving sowieso niet mogelijk is.

0
Man met de hamer 17 september 2018 om 11:22

Ik vraag me ondertussen wel af of Sky eigenlijk wel zo geïnteresseerd is in een Colombiaanse rondewinnaar. Is een Brit niet publicitair veel interessanter voor ze?

0
Tuttipazzi 17 september 2018 om 11:42

@Man met de hamer

Daarom juist is het slim om alle mogelijke Colombiaanse concurrentie op te kopen en te laten knechten voor je Britse kopmannen.

0
Man met de hamer 17 september 2018 om 12:02

Ik vrees dat dat inderdaad de bedoeling gaat zijn, mogen ze tussendoor wat kleine rondjes winnen, om ze zoet te houden. Die salary cap moet maar snel komen. En Poels moet daar maar snel weg, als ie nog iets van zijn loopbaan wil maken…

0
nickdt 17 september 2018 om 13:42

Een mondeling akkoord is ook bindend. Sosa heeft dus geen poot om op te staan.

0
Taliesin 17 september 2018 om 15:22

Kan alleen maar hopen dat ie niet naar Sky gaat, want dat zou inderdaad zum kotsen zijn. Ook al Bernal in het knechtenpak geduwd en dan ook nog zijn mogelijke uitdager? Bleh. Pak misschien Enric Mas er ook ff bij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone