Tourwinst Thomas komt op goede moment voor contractonderhandelingen
foto: Sirotti
dinsdag 31 juli 2018 om 10:48

Tourwinst Thomas komt op goede moment voor contractonderhandelingen

Geraint Thomas heeft nog geen contract voor het nieuwe wielerseizoen. De Britse Tourwinnaar grapte bij de BBC dat zijn timing dus vrij goed was. De 32-jarige man uit Wales heeft genoten van zijn dagen in het geel en de bijbehorende ritzeges. “Ik wil nu meer, dat is duidelijk”, schrijft Sporza.

Het was de eerste keer in een grote ronde dat Thomas het drie weken volhield te gaan voor een eindklassement. Dat hij de ronde met winst besloot, komt voor zijn toekomst erg goed uit. De klimmer zal meer waard worden tijdens het onderhandelen om een nieuw contract. De vraag blijft voorlopig of Thomas zijn contract bij Sky verlengt, waarbij hij altijd met ploegmaat Chris Froome te maken heeft, of kiest voor een kopmanschap bij een andere ploeg.

De concurrentiestrijd binnen de ploeg met viervoudig Tourwinnaar Froome was volgens Thomas niet heftig. “We hebben een goede band en hingen heel goed aan elkaar gedurende drie weken, zeker na de wanpraktijken die er soms waren. Dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht.”

Thomas was ook erg blij met alle felicitaties die hij na zijn winst kreeg. Voormalig Arsenal-coach Arséne Wenger belde hem bijvoorbeeld. “Dat was echt te gek”, blikt de fan van de Londense voetbalploeg hierop terug.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2018 10:51
Hij gaat natuurlijk gewoon verlengen. Hij heeft nergens de ploeg die hij bij Sky wel heeft. En als hij gewoon beter is dan Froome dan mag hij er dus ook gewoon voor gaane is gebleken.
31 juli 2018 10:51
Gewoon blijven en het kopmanschap in tenminste 1 grote ronde per jaar opeisen de komende 2 jaar..
31 juli 2018 10:55
Echt veel keus zal hij waarschijnlijk niet hebben. Zowel sportief als financieel zie ik niet zo gauw een ploeg die hem een beter aanbod zal doen.
31 juli 2018 10:56
Poels zal zich wel 3x aan zijn hoofd krabben nu. Boven hem in de pikorde: Froome (minimaal 2 rondes per jaar), Thomas (die wil nu ook minimaal 1 grote ronde kopman zijn) en Bernal (wondertalent die meerdere grote rondes gaat winnen in de toekomst).

Dan vergeet ik nog mensen als: David de la Cruz (mogelijk (mede)kopman Vuelta).
Sergio Henao en Sivakov.

Als hij ooit nog kopman wil worden MOET hij daar weg.

Thomas zal denk ik gewoon blijven, hij zal nergens zo'n goede ondersteuning en zoveel geld krijgen denk ik.
31 juli 2018 11:02
Het zou mooi zijn als hij kiest voor een andere ploeg. Dan krijgen we een strijd met Froome, Thomas en Dumoulin.
31 juli 2018 11:03
Ik denk niet dat Thomas bij een andere ploeg de Tour had gewonnen, dus bij Sky blijven zou heel verstandig zijn.
31 juli 2018 11:07
Vraag me wel af wanneer het budgetplafond van Sky is bereikt. De sponsor zal toch flink wat moeten bijleggen om iedereen binnenboord te houden.

- Bernal gaat straks wel een flinke update mogen krijgen als rondetalent numero uno in de wereld.
- Thomas gaat een hele flinke bonus erbij krijgen.

Daarnaast hebben ze nog tal van wereld en semi wereldtoppers onder hun hoede die nou ook niet bepaald minder indrukwekkend aan het rijden zijn: Kwiatkowski, Castroviejo, Poels, Froome.

Vermoed dat ze Moscon van de hand gaan doen, om daarmee wat ruimte te creeëren in het budget.
31 juli 2018 11:08
@timocycling: ik mag hopen dat je inmiddels van het waanidee af bent dat poels een goede kopman kan zijn in een grote ronde. Hij zal nooit top 5 rijden, presteert niet constant, dus waarom zou een ploeg dat risico nemen?
31 juli 2018 11:09
Welk team vinden jullie het meeste geschikt voor Thomas mocht hij weg gaan. Ik denk zelf aan Trek of UAE. Bij Trek zie ik Mollema niet meespelen voor Tour winst en bij UAE Aru of Martin ook niet.
31 juli 2018 11:10
Misschien kunnen ze bij Sky gewoon 2 absolute kopmannen hanteren. Thomas gaat met een treintje naar de Giro (met Henao, De la Cruz, Rosa, Sivakov); Froome naar de Tour (met Bernal, Kwiat, Poels, Castroviejo) en ze rijden samen in de Vuelta.
31 juli 2018 11:12
Porte gaat naar Trek toch als het goed is? Of is dat nog niet rond? Die zouden anders eventueel de aandacht nog wel kunnen verleggen naar Thomas. Dat is eerlijk gezegd de eerste en enige ploeg waar ik het zie gebeuren. Of iets als Dimension Data moet wat nieuws bedenken.

Onder aan de streep gaat ie denk ik wel gewoon bij Sky blijven.
31 juli 2018 11:13
@Samuello: ik ben zeker niet van dat "waanidee" af. Hij werd vorig jaar bijvoorbeeld 6e in de Vuelta als knecht van Froome. Ik weet zeker dat hij de kwaliteiten heeft om top 5 grote ronde te rijden. Ik zou hem dit graag zien proberen.
31 juli 2018 11:17
Poels zou wel mooie aanwinst zijn voor Sunweb. Dumoulin de Tour en Poels de Giro of Vuelta. Plus inside information bij Sky. Maar denk dat Poels Sky loyaal zal zijn en blijft.
31 juli 2018 11:29
Thomas naar Trek en Mollema naar Sunweb . Zou toch leuk zijn.
31 juli 2018 11:30
@Bikepure
Poels moet wanneer zijn contract bij Sky afloopt naar een ploeg waar hij een vrije rol krijgt. Als hij zich gaat richten op het winnen ritten en bergklassementen zal hij een prachtige erelijst opbouwen. Hij is misschien wel de beste klimmer van het peleton maar niet iemand die drie weken lang goed is.
31 juli 2018 11:30
@Timocycling, Poels zei zelf in de nabeschouwing zondag ook al dat de tijd nu wel begint te dringen voor als hij nog zelf kopman wilt zijn in de grote rondes. Maar je wilt natuurlijk ook niet te veel achteruit gaan qua loon als je elders voor eigen kansen gaat.
31 juli 2018 11:33
Zo makkelijk is het niet voor Poels om zomaar even ritten kaper te worden. In dat werk heb je wel 50 concurrenten. Zou hem juist graag in de giro voor eigen kansen zien gaan.
31 juli 2018 11:42
@Geit in mijn Kelderman
Poels heeft in het verleden al laten zien etappes (in kleine rondes) te kunnen winnen. In etappes met de aankomst bergop zal hij (als hij in vorm is) dé te kloppen man zijn. Hij is namelijk gewoon een (veel) betere klimmer dan de andere rittenkapers (zelfs mannen als Barguil).

Daarbij kan Poels ook etappes winnen vanuit de groep van favorieten als hij geen energie hoeft te verspelen door te knechten of door zelf voor een klassement te gaan zal. Daarbij zullen de klassementsrenners dan niet altijd achter hem aan gaan omdat hij geen bedrijging is voor hun klassement.
31 juli 2018 11:43
Poels als absolute kopman... Ik zie hem nooit als podiumkandidaat. Hij verdient veel geld bij Sky en krijgt de waardering van de ploeg. Poels blijft zitten waar hij zit. Thomas trouwens ook. Met Bernal heeft men sowieso de kopman voor de toekomst al binnen. Aan Poels om op kop te sleuren in de bergen.
31 juli 2018 11:44
Thomas zou ook wel een goede knecht voor Dumoulin zijn :). Anyways, hoe indrukwekkend 't wellicht ook was, dit kunststukje gaat Thomas nooit meer herhalen.
31 juli 2018 12:35
Als dumoulin zich volledig op de tour richt volgend jaar zie ik Thomas hem niet verslaan. Lijkt mij dat volgend jaar Froome toch de aangewezen kopman blijft. Tenzij toch liever heeft dat Froome een stap achteruit doet omdat ze nu toch Thomas kunnen uitspelen en binnenkort Bernal. Froome is wel degene waar veel van de agressie op gericht is.
31 juli 2018 12:37
Voor Poels zelf, die misschien minder eerzuchtig is als z'n kopman, is het misschien wel eeuwig zonde dat hij de etappes naar Monte Zoncolan en de Angliru niet op zijn palmares heeft kunnen krijgen. Dat had beide redelijke kans van slagen als de kopman niet het knechtenwerk opeiste
31 juli 2018 12:54
Poels gaat met zijn salaris van rond de miljoen niet bij Sky vertrekken. Hij weet dat ie een goed klassement kan rijden (Vuelta 2017 #6, Giro 2018 #12) en dat als luxe knecht, maar podium laat staan winst in een GT lijkt een station te ver.

Wel benieuwd wat Thomas gaat doen, welke ploeg, denk toch Sky en wat volgend jaar zijn plannen zijn.
31 juli 2018 13:05
Als Poels zorgt dat ie het een na laatste mannetje van de trein is bij Sky (dus reservekopman), kan hij echt wel een goed klassement rijden en met een beetje mazzel zelfs een podium rijden in een grote ronde
31 juli 2018 13:06
Wil het warme nest niet verlaten denk ik. Gebruikte voor de Tour wat gespierde taal om het kopmanschap af te dwingen. Froome en Brailsford kent hij al 10 jaar. Rowe, Stannard en Ellingworth nog veel langer.

Probleem: de Tour lijkt mij het meest geschikt voor hem. En Froome gaat er nog zeker 2x voor in '19 en '20. Daarnaast is er nog Bernal. Welke ronde gaat die doen? Mag die überhaupt de Tour winnen met Sky? want het is geen Brit.

Reacties zijn gesloten.