Tourwinnaar Pogacar: “Geconcentreerd en fit blijven voor WK en de klassiekers”

donderdag 24 september 2020 om 12:46
Video

Tadej Pogačar is nog altijd overdonderd na zijn eindzege in de Tour de France. De jonge Sloveen van UAE Emirates bereidt zich momenteel in Monaco voor op zijn andere doelen dit najaar. “Ik moet geconcentreerd en fit blijven voor het WK en de Belgische klassiekers”, geeft hij aan in een online persmoment.

“Ik besef nog niet helemaal dat ik de Tour de France gewonnen heb”, zegt Pogačar. “Het zal nog lang duren voor ik me echt realiseer dat ik de grootste wedstrijd ter wereld gewonnen heb. Als kind droomde ik ervan om aan de start staan. Als je dan meteen kunt winnen, is dat ongelooflijk. Het heeft tijd nodig om dat te laten doorsijpelen.”

‘De klimtijdrit heeft ook mij verrast’
Deze week werd Pogačar 22 jaar oud. Hij hoopte als Tourdebutant mee te doen voor de top-5. “Toen ik tweede stond was mijn ambitie om die plaats te verdedigen. Primož Roglič stond op kop, en hem verslaan met zo’n sterke ploeg rond hem leek zo goed als onmogelijk. Maar de klimtijdrit heeft alles op zijn kop gezet en iedereen verrast, mij ook.”

Met de Tour de France op zak gaat de klimmer uit Slovenië op zoek naar nieuwe doelen. “Ik ga mijn titel volgend jaar natuurlijk verdedigen, maar er zijn nog mooie koersen. Het WK bijvoorbeeld, en wie weet kan ik een klassiek monument winnen. De Giro en de Vuelta zijn ook mooie koersen”, stelt Pogačar, die dit najaar al een gooi gaat doen naar enkele van die doelen.

‘Ik probeer bescheiden te blijven’
Zo rijdt de Tourwinnaar de komende weken het WK, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en maakt hij ook zijn opwachting in de Ronde van Vlaanderen. De voorbereidingen daarop doet hij in zijn woonplaats Monaco, niet in thuisland Slovenië waar zijn zege flink gevierd wordt. “Door het coronavirus is het momenteel niet gepast om feest te vieren. Daarbij komt dat mijn seizoen nog lang niet voorbij is”, zegt hij.

“Ik probeer ook bescheiden te blijven, maar dat is moeilijk met alle media en alles wat er gebeurt. Gelukkig helpen de mensen rond mij om alles in perspectief te zien en de stress niet te hoog te laten oplopen”, aldus Pogačar.


Dit artikel delen:

13 Reacties

Frank V 24 september 2020 om 12:51

Drie vingers in de neus paktie ze. Der lossen van wegknallen. Fluitje van een cent.

Turtlehead 24 september 2020 om 12:55

Yep. Het is wachten tot Remco weer een weekje getraind heeft, dan is er pas weer eens een andere winnaar.

Frank V 24 september 2020 om 13:00

Denk dat Remco sinds een tijdje nog eens schrik heeft van iemand. Anderzijds:
Manche Leute brauchen ein Gegner.

kkv81 24 september 2020 om 21:30

@Turtlehead, ja die Remco schijnt ook wel een aardig talent te zijn.

jan jansen 24 september 2020 om 23:50

Alleen op een circuit met bochten is het weleens moeilijk.

Wheely 24 september 2020 om 12:57

De meest explosieve Tourwinnaar sinds tijden, ik zie hem ook wel het WK pakken. Hij is volgens mij nog niet uitgepierd. Tenzij “make party”

Ligthning 24 september 2020 om 13:30

Dan heb ik toch een andere Tour gezien. Pogacar was wel zowat de enige topper die aangevallen heeft. Tenzij we ook de ultieme aanval van Lopez op het laatste stukje van de Loze daarbij moeten rekenen.
Maar explosief aanvallen ? Neen. Dat deed Froome wel in zijn beste jaren. Minstens eenmaal, soms tweemaal zwaar aanvallen, iedereen uit het wiel kletsen, én vrij veel voorsprong nemen. Dat hebben we van Pogacar niet gezien. Maar dat kan de volgende jaren zeker nog komen. Bernal viel vorig jaar ook eenmaal explosief aan, en niet eens op de laatste beklimming. Dat was andere koek dan Pogacar. Die laatste beklimming viel dan wel weg, door de aardverschuivingen, maar dat kon niemand toen weten.

Marco 24 september 2020 om 13:36

Er is volgens mij een wezenlijk verschil tussen Froome die aanviel en de sterkste ploeg dan zijn benen stil hield of Pogacar die aanviel en de sterkste ploeg er achter gaat rijden.

Romāns Vainšteins 24 september 2020 om 14:02

Wat is sowieso het verschil tussen aanvallen en explosief aanvallen?

CechRepublic 24 september 2020 om 18:51

@Romans,dta is het verschil tussen een Kruijswijk en een Pogacar aanval.

CechRepublic 24 september 2020 om 18:54

Ik vond Thomas in zijn gewonnen Tour overigens nog explosiever overkomen. Weet niet of Pog van zo’n renner had kunnen winnen. Anderzijds, Roglic kan er ook wat van eb die hield hij “makkelijk” bij.

floris_harr 24 september 2020 om 13:56

100% mee eens, Pogacar doet me denken aan Contador maar ook zijn aanvallen slaagden veel minder vaak tijdens het sky-tijdperk dan voorheen.

chasse patat 24 september 2020 om 17:18

Pogacar is sterk, maar ik zie de specialisten voor de klassiekers toch sterker zijn. Dat op basis van ervaring en explosiviteit.

Headlines

Materiaalzone

Populair