Tourritwinnaar Simon Clarke verlengt met twee jaar bij Israel-Premier Tech

vrijdag 5 augustus 2022 om 10:34
Tourritwinnaar Simon Clarke verlengt met twee jaar bij Israel-Premier Tech

foto: Cor Vos

Vorig jaar zat Simon Clarke lange tijd in onzekerheid over zijn toekomst, waarna hij pas in januari een contract tekende bij Israel-Premier Tech. Acht maanden later mag de Australiër zich winnaar noemen van een Tour de France-etappe en heeft hij een nieuw tweejarig contract getekend bij het team. Daardoor ligt Clarke vast tot eind 2024.

Clarke noemt dit jaar een achtbaan. “Ik zat eind 2021 zonder ploeg, maar bleef desondanks erg gecommitteerd en kreeg daarna de kans bij Israel-Premier Tech. En dan heb ik nu waarschijnlijk het beste seizoen uit mijn carrière”, zegt hij. “De ups en downs horen erbij, maar het is een geweldig jaar tot nu toe. Het voelt voor mij alsof de ritzege in de Tour en het nieuwe contract de beloning zijn van het nooit opgeven. Ik ben positief gebleven, zelfs op de moeilijke momenten.”

“Ik ben superblij dat ik hier kan blijven, zeker omdat dit de ploeg is die mij de reddingsboei toewierp toen ik geen team had”, vertelt de 36-jarige Clarke, die in het verleden ook uitkwam voor Astana, Orica GreenEDGE, Cannondale-Drapac, EF en Qhubeka NextHash. “Het was een makkelijke beslissing om te blijven bij de mensen die mij die toekomst hebben geboden. Ik ben blij dat ik nog een paar jaar kan blijven en hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken.”

“Simon is bij ons begonnen met een aantal sterke prestaties en dat we hem daarna zagen winnen op de kasseien in de Tour de France… Dat was een ongelooflijk moment. Simon is snel een vast onderdeel geworden van onze ploeg en het is fijn dat hij nog twee seizoenen bij ons blijft”, vertelt ploegmanager Kjell Carlström.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dayer Quintana 5 augustus 2022 om 11:58

Vreemd dat hij zolang moest wachten op een contract vorig seizoen. Blijft een klasbak. Benieuwd wat er de komende jaren nog in de tank zit.

0
Poeksel 5 augustus 2022 om 13:08

De leeftijd wellicht. Gelukkig voor hem let Israel daar niet zo op, in dit geval terecht.

0
Shinzawai 5 augustus 2022 om 13:16

De jeugd heeft de toekomst bij IPT, dat blijkt maar weer eens.

0
Silverlake 5 augustus 2022 om 14:08

Fantastisch voor Simon , en verdiend.
Nog een vraagje hoe en waar kan ik vinden hoeveel punten een renner opbrengt voor zij ploeg ???

0

Headlines

Populair

Materiaalzone