‘Tourploeg EF Pro Cycling rijdt vooraf alleen Dauphiné’

vrijdag 10 juli 2020 om 15:48
‘Tourploeg EF Pro Cycling rijdt vooraf alleen Dauphiné’

Sergio Higuita en Daniel Felipe Martínez - foto: Cor Vos

In aanloop naar de Tour de France is de keuze aan voorbereidingskoersen groot. In Frankrijk alleen al zijn een zevental profkoersen te rijden om weer wedstrijdritme op te doen. EF Pro Cycling stuurt de Tourploeg in augustus alleen naar het Critérium du Dauphiné.

Volgens Zikloland heeft de Amerikaanse ploeg van manager Jonathan Vaughters besloten om de renners die de Tour rijden alleen de Dauphiné als voorbereiding te laten rijden. Voor de rest blijft het beperkt tot trainingen en (hoogte)stages. Dit om de kans op coronavirusbesmettingen te voorkomen en om optimaal aan de start te staan van de Tour. De ploeg zal in de voorbereidingsperiode ook in een ‘bubbel’ verblijven.

De Tourselectie van EF Pro Cycling zal voor een groot deel bestaan uit Colombianen. Onder meer Rigoberto Urán, Sergio Higuita en Daniel Felipe Martínez vliegen op 19 juli met een chartervlucht van Colombia naar Madrid om zich daar voor te kunnen bereiden op de herstart het wielerseizoen. Het is dus maar de vraag of zij veel wedstrijden gaan rijden in het najaar.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 10 juli 2020 om 16:00

Zullen de meeste wel doen met de Tour de l’Ain er nog bij maar daar doet heel EF niet mee dus das nogal makkelijke keuze voor ze.

Turtlehead 10 juli 2020 om 16:27

Trainen is belangrijker dan meedoen.

Limal 11 juli 2020 om 05:24

Recht van de Andes naar de Tour, dat wordt interessant.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair