Tourdeelname onzeker voor Wout Poels: “Zit even niet zo lekker in de koers”
foto: Cor Vos
dinsdag 6 juni 2023 om 09:04

Tourdeelname onzeker voor Wout Poels: “Zit even niet zo lekker in de koers”

Wout Poels zou deze week eigenlijk het Critérium du Dauphiné rijden, maar moest verstek geven nadat hij ziek werd op hoogtestage. Het is nog maar de vraag of hij de Tour de France haalt. “Ik zit even niet zo lekker in de koers”, zegt hij in In Koers, een podcast van hemzelf en Dylan van Baarle.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben ziek geworden op Tenerife en daar ben ik nog steeds van aan het herstellen”, legt Poels uit. “Het ging eigenlijk heel goed, tot halverwege het kamp. Ik kreeg last van mijn darmen, moest wat vaker naar het toilet. Dat soort dingen. Toen herstelde ik niet echt meer. Vooral op hoogte is dat lastig, als je niet helemaal fit bent. Ik was blij dat ik weer naar huis kon omdat ik me niet zo lekker voelde.”

Tour de France
Komt de Tour de France nu in gevaar? “Ideaal is het allemaal niet. Ik zou normaal gesproken de Dauphiné rijden, maar daar kon ik gewoon niet naar toe. Nu hebben we nog de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Slovenië, maar die beginnen volgende week al. Het hangt er dus echt vanaf hoe het aankomende week gaat op de fiets. Op basis daarvan kunnen we kijken of we nog zo’n koers kunnen doen.”

Poels baalt ook van het moment waarop de tegenslag hem treft. “Ik wilde een hoogtepunt maken van de Tour, dus dan is dit extra frustrerend. Het hele jaar ging eigenlijk top, tot en met de Ardennenklassiekers. En dan begint twee weken voor de Dauphiné die ellende. Je doet er niks aan helaas…”

Voorbereiding
Toch blijft de renner van Bahrain Victorious hopen dat hij de Tour de France haalt. “Maar ik weet wat je ervoor moet doen om top in de Tour te zijn. Ik weet hoe zwaar die koersen zijn. Als je daarna naartoe wilt, moet de voorbereiding top zijn. Dan kun je daar presteren. Maar als de voorbereiding niet top gaat, dan wordt het een moeilijker verhaal.”

De komende dagen hoopt Poels nog wat meer te kunnen fietsen. “Als dat goed gaat, kan ik hopelijk een beetje opbouwen. Hopelijk zit er vooruitgang in. Stel dat ik me zondag weer goed voel, dan gaan we naar een koers als de Ronde van Slovenië.”

 
7 Reacties
Sorteer op:
Gaan we afstevenen op een tour met wat minder Dutch-élan? Kruijswijk out Mollema gaar Poels niet in de flow Taco gebutst van Baarle woef woef, mand Kelderman woef woef, mand Heel wat niet aantredend of onderworpen talent: we gaan het van MvdP en onze goedlachse Haagse maat Schelling moeten hebben, zo lijkt het.
  6 juni 2023
  Van Jakobsen en Groenewegen mag je toch ook nog wel wat verwachten.
  6 juni 2023
  Woef woef, mand. Leuk gevonden RV
  De criticasters zullen wel zeggen dat na de prestaties van de afgelopen jaren de tour pas geslaagd is met rit overwinningen voor Jakobsen, Groenewegen en Vd Poel. 1 overwinning per week.
  Ik weet niet of ik meteen ‘veel verwacht’ van onze dikbilstieren, vind dat het spurtersveld dit jaar enorm aan elkaar gewaagd is.
6 juni 2023
Het klinkt alsof Poels Tourdeelname zelf al min of meer uit zijn hoofd heeft gezet.
6 juni 2023
Eenkhoorn wellicht, al staat die nog niet opgesteld, maar zal Zwitserland wel gaan rijden. Eekhof misschien. Maar de Nederlandse spoeling is inderdaad dun.

Reacties zijn gesloten.