Tourbaas Prudhomme: “We krijgen een unieke editie”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 april 2020 om 15:41

Tourbaas Prudhomme: “We krijgen een unieke editie”

Christian Prudhomme verwacht dit jaar een unieke editie van de Tour de France. De UCI heeft vandaag gecommuniceerd dat de Ronde van Frankrijk wordt uitgesteld, waardoor de ronde pas op 29 augustus begint. “We krijgen zeker geen tweederangs Tour, integendeel”, zo vertelt de grote baas van ASO.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Prudhomme is blij dat er nu duidelijkheid is over de Tour de France van 2020. “We hebben bewust voor 29 augustus gekozen als startdatum, om zo min mogelijk last te hebben van de coronapandemie. Bovendien leek het ons beter om de renners tijd te geven om in topvorm te komen.” Het is overigens voor de eerste keer dat de Tour start in augustus.

Prudhomme: “We krijgen dus sowieso een unieke editie. De scholen zullen nu weliswaar open zijn tijdens de Tour, maar dat zal het enorme succes niet beletten.” De Tourorganisatie zal amper iets wijzigen aan het al bestaande parcours. “We zullen wellicht hier en daar iets veranderen, maar de kern blijft hetzelfde.”

Critérium du Dauphiné 
Het is echter de vraag hoe de coronacrisis zich verder zal ontwikkelen en of renners uit bijvoorbeeld Colombia en de Verenigde-Staten straks zonder problemen kunnen reizen naar Frankrijk. “Ik hoop dat alle ploegen die zijn uitgenodigd ook zullen deelnemen. De Tour vormt de basis van de nieuwe kalender, aangezien sommige ploegen afhankelijk zijn van de Tour.”

De wielerunie bevestigde vandaag ook dat er voor 1 augustus geen WorldTour-wedstrijden meer worden afgewerkt. Prudhomme hoopt voor de Tour nog wel het Critérium du Dauphiné te organiseren. “Het is voor mij een onmisbare generale repetitie voor de Tour. We willen de wedstrijd graag organiseren, zij het wellicht in een kortere vorm.”

 
30 Reacties
Sorteer op:
15 april 2020
grapjas
15 april 2020
De kans dat het niet door kan gaan is zeker zo groot.
Hopelijk niet zo uniek als vorig jaar, wat een anticlimax was dat, na een verder fantastische Tour overigens. En daarnaast moeten we ons maar niet te veel verheugen, de kans dat het niet doorgaat lijkt me vrij reëel.
15 april 2020
"De scholen zullen open zijn" betekent geen vakantie en minder fans aan de weg van de etappes. Wel rekening houden met minder strooigoed langs de route door de sponsors.
15 april 2020
In welke wereld leeft deze man? Die Tour gaat echt niet door.
15 april 2020
Mijn indruk is na het lezen van diverse interviews ,in de Franse pers, dat heel Frankrijk incl Macron hier nu een prestigezaak en een baken van hoop van maakt. Het virus zal van goede huize moeten komen om deze tour te verhinderen. Frankrijk zal deze guerre willen winnen. Whatever it takes. Een heel andere instelling dan de Engelsen die alles aflassen.
15 april 2020
Misschien hebben ze dit in Frankrijk niet gelezen; https://nos.nl/artikel/2330560-harvard-studie-nog-jaren-afstand-houden-vanwege-corona.html
  15 april 2020
  Ja als we daar naar luisteren kunnen we beter een flat opzoeken.
  15 april 2020
  Mensen zijn creatief, zeker als er geld verdiend kan worden. Dit leven is niet houdbaar, dus er zullen stappen gemaakt moeten worden. In het extreem ophogen van testcapaciteit, of de manier dat sportevenementen worden gehouden.
  15 april 2020
  Die verwachtingen betekenen niet dat er geen wielerwedstrijden meer mogelijk zijn. Met alle maatregelen van dien (waaronder testen) en creativiteit moeten de koersen vanaf september (en in mindere mate in augustus) weer te houden zijn.
  Zelfs Rutte greep bij het aanhalen van dit onderzoek door een journalist in.
  15 april 2020
  Die Harvard is niet te serieus te nemen. Dat is dezelfde man die het hoge aantal doden in een land aan luchtvervuiling ophangt. Het Ruhrgebied staat nou niet direct als schoon te boek, maar is qua sterftecijfer heel laag. En ze verwachten in het najaar al een vaccin dus dan is het klaar met dit gedoe.
15 april 2020
Beweren dat de tour zeker niet doorgaat is dommer dan zeggen dat ie sowieso wél doorgaat. Change my mind:)
15 april 2020
De mediawaarde van de Tour zal redelijk op orde zijn, vooral omdat het een soort explosie aan aandacht teweeg zal brengen. Qua kijkcijfers is er dan wellicht al meer concurrentie van andere sporten, maar dat zal meevallen. Slim zijn ze wel daar bij ASO, ze zijn eigenaar van de Vuelta en gewoon op die datum gaan zitten. De Giro speelt tweede viool.
15 april 2020
Als Mathieu maar meedoet. ;-) Kans dat Tour doorgaat lijkt me kleiner dan de kans dat de Vuelta doorgaat.
15 april 2020
Unieke editie: na het geforceerd laten doorgaan van de Tour bereikt het aantal besmettingen een recordhoogte.
  15 april 2020
  +1
  15 april 2020
  Hoeveel besmettingen zijn er eigenlijk tijdens Parijs-Nice opgelopen?
  15 april 2020
  Parijs-Nice stond ook al ver voor corona virus bekend als de koers met vrijwel geen publiek.
15 april 2020
Grootspraak zonder realiteitszin.
Goed gedaan, het geeft me hoop.
15 april 2020
Ja, derrière de la course, het lijkt langzamerhand wel of Rutte deze situatie zo lang mogelijk wil laten voortbestaan. Levert hem politiek gezien ook geen windeieren op. Eerst de boel bagatelliseren en nu overdreven pessimisme uitstralen. Hoe dichter dit bij de verkiezingen van 2021 komt hoe beter het voor hem is ( o wat ben jij cynisch)
15 april 2020
Uiteindelijk moet je dit zien als een oorlog om te overleven. Er is geen overwinning zonder slachtoffers. Als je in een hoekje blijft kruipen verlies je sowieso de levenswaardigheid vh leven . In zekere zin survival of the fittest. Net als de wielersport. De groeten van Darwin. Daar wordt het zwakste ook niet ten koste van alles beschermt. In tegendeel. Als ten koste van alles de zwaksten moeten worden beschermd wordt iedereen zwak. Net als in een ploegentijdrit. ( Wielrennen blijft een schitterende metafoor voor het bestaan )
16 april 2020
Steen der wijsheid.
16 april 2020
Als er een vaccin is Jan, anders kan ik niet signeren.

Reacties zijn gesloten.