Tour of Oman komt terug op besluit: toch geen editie in 2020
Lutsenko won de vorige twee edities - foto: Cor Vos
donderdag 6 februari 2020 om 18:22

Tour of Oman komt terug op besluit: toch geen editie in 2020

De Tour of Oman gaat dit jaar toch niet door. Verschillende bronnen laten aan WielerFlits weten dat de 2.Pro-koers toch niet zal worden verreden. De ploegen zijn daarvan op de hoogte gesteld. De koers ging aanvankelijk niet door omdat sultan Qaboos bin Said al-Said van Oman in januari overleed, maar de ASO vond daarna een nieuwe datum.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Franse organisator zag van 3 tot en met 8 maart een nieuwe plek op de UCI-kalender om de Omaanse wedstrijd toch te laten plaatsvinden dit jaar. Oorspronkelijk stond de Tour of Oman van 11 tot en met 16 februari op het programma. Maar na het overlijden van sultan Qaboos werd in de oliestaat een lange periode van rouw afgekondigd. Daarom werd een streep gezet door alle grote evenementen in het land, waaronder de wielerronde.

De ASO verplaatste de koers vervolgens naar begin maart en begon ploegen te benaderen om deel te nemen. Er werden zelfs continentale formaties benaderd om mee te doen. Diverse renners laten nu aan WielerFlits weten dat die gesprekken zijn afgekapt. Sterker nog: de ploegen die reeds hun toezegging hadden gedaan, kregen nu te horen dat de Tour of Oman 2020 definitief niet doorgaat.

Door de concurrentie van Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico, zou het startveld van de Tour of Oman aan kwaliteit inleveren. De afgelopen weekend in opspraak geraakte Alexey Lutsenko blijft daardoor een jaar langer titelverdediger. Ben Hermans won de koers nog in 2017 namens België, terwijl Robert Gesink in 2011 de enige Nederlandse eindzege noteerde.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2020 18:33
Weten ze zelf wel wat ze willen?
6 februari 2020 18:52
Toedeledokie!
6 februari 2020 19:24
Zonde natuurlijk, zeker gezien de onderliggende reden.
6 februari 2020 19:55
Lees even de feiten ok?

Er was blijkbaar geen reet aan de hand met die renners.

In opspraak betekent echt iets anders, dan valselijk beschuldigd. En dat is wat hier aan de hand was. Een zgn intern en geheim rapport is quasi gelekt, vanwege eigen belang van de organisatie in kwestie. Dit beschadigt dus de genoemde mensen. Het feit dat de organisatie zn keutel intrekt, spreekt voor zich.

Schande dat dat dan door WF 'in opspraak' wordt genoemd. Jouw reactie bevestigt dat nog eens.

Bedankt.
6 februari 2020 20:06
"In opspraak komen" = "er wordt ongunstig over gesproken". Hij is wel degelijk in opspraak gekomen :)
6 februari 2020 21:40
De nieuwe datum was natuurlijk wel heel slecht gekozen.
6 februari 2020 21:44
Eens met Greg...los van de al of niet correcte bewoording voegt het niks aan het bericht toe...
6 februari 2020 21:47
Persoonsverheerlijking is altijd top voor de productiviteit.
6 februari 2020 22:19
Of nee, toch niet.
6 februari 2020 23:44
Shit man, wilde net naar Oman afreizen om daar de Epische wedstrijd bij te wonen en de ultieme koersbeleving van lokale bevolking te proeven...
7 februari 2020 00:07
O man ik kan hier meer tegen, deze onzekerheid.
7 februari 2020 04:04
Juist Greg.

Het muggenziften over "in opspraak zijn" krijgt hier al snel heel andere betekenis.

Verbazingwekkend hoe bepaalde lieden direct schuldig roepen terwijl er niets is. "Jawel, er is een vermoeden", of iemand heeft verteld aan anderen dat hij ze samen heeft gezien. Een via via story zonder dat de aangever bekend is. Dat is al geen gegrond onderzoeksargument, zo ook contact alleen geen grond is voor een veroordeling. Ook al menen enkelen dat dit wel zo is terwijl het volgens EU recht niet kan.
Enkele die onder meerdere commentaren die aangeven dat er duidelijk geen reden is om te vervolgen of verder onderzoek te doen of schrijven storm in glas water, daaronder her en der aanhalen; ja maar , jawel want... en wederom allerlei nonsens, eigen gedachten, vermoedens waarop niets te baseren valt. Nonsens, immers anders had het CADF wel verder onderzoek gedaan. Met name één reaguurder was (lachen) erg obstinaat.

Ene apenoot, euh, Apemantus die meende veel wijsheid en literaire kwaliteiten te ontlenen aan zijn nickname omdat dit een figuur is uit een verhaal van Shakespeare. Nogal triest mailde hij dat specifiek per DM : ) dan weet ik genoeg. En klagen over tijdstip van reageren. Tja ik zit nu in Taipeh ingelogd op ons Ned netwerk..

Anyway zodra er een sheet gelaten wordt zijn er lieden die direct met gasmaskers de schuilkelders in vluchten. Hysterisch overdreven maar dat mag je van de mannetjes niet zeggen. LOL.

Reacties zijn gesloten.