Tour of Japan: Kawano wint slotetappe, eindwinst voor Masuda

zondag 30 mei 2021 om 10:45
Tour of Japan: Kawano wint slotetappe, eindwinst voor Masuda

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Nariyuki Masuda heeft de 24ste editie van de Tour of Japan achter zijn naam gezet. De ervaren Japanner van Utsunomiya Blitzen werd op het eindpodium vergezeld door Thomas Lebas en Masaki Yamamoto. De slotrit in Tokio werd gewonnen door Aoki Kawano.

De renners kregen in de derde en laatste etappe van de Tour of Japan een biljartvlak parcours voorgeschoteld in miljoenenstad Tokio, deze zomer ook de uitvalsbasis voor de komende Olympische Spelen. Kawano bleek na een etappe van 112 kilometer de beste in een sprint, voor zijn landgenoten Marino Kobayashi en Keitaro Sawada.

De eindzege ging echter naar Masuda. De 37-jarige Japanner won op vrijdag de koninginnenrit met aankomst op Mount Fuji en gaf de leiderstrui niet meer uit handen. Met Francisco Mancebo (vierde op 1:24 van eindwinnaar Masuda) eindigde er ook nog een oude bekende in de top-10.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dolfy 30 mei 2021 om 13:49

Sterk van Masuda. Jammer wel dat het geen 'profzege' voor hem is zo. Om de koers door te laten gaan als UCI-race dit jaar een lager niveau omdat er geen buitenlandse ploegen konden komen. Wel mooi dat er nog is gereden in Japan.

0
Steven_E 31 mei 2021 om 10:01

Die Yuuhi Todome is amper 18 jaar. Wordt dat iets of is het niveau te laag om dat te kunnen inschatten?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone