Tour de Tietema-Unibet start later deze maand al in eerste 1.Pro-koers

donderdag 2 maart 2023 om 08:40
Tour de Tietema-Unibet start later deze maand al in eerste 1.Pro-koers

foto: Tour de Tietema-Unibet

Tour de Tietema-Unibet zal over goed twee weken al aan de start verschijnen van zijn eerste 1.Pro-wedstrijd. De formatie van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel heeft namelijk een uitnodiging op zak voor de Bredene Koksijke Classic (17 maart).

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

De continentale wielerploeg begint komende zaterdag in de Craft Ster van Zwolle aan zijn nieuwe UCI-avontuur, maar op vrijdag 17 maart volgt dus al de eerste kennismaking met het op-één-na-hoogste wielerniveau.

In de Bredene Koksijde Classic, een wedstrijd die vaak eindigt in een sprint, neemt de ploeg het op tegen zeven WorldTeams en elf ProTeams. Met VolkerWessels en Tarteletto-Isorex zijn er, naast Tour de Tietema-Unibet, nog twee continentale teams uitgenodigd.

Tour de Tietema-Unibet heeft momenteel twaalf renners onder contract staan. Zo koersen onder meer Joren Bloem, Hartthijs de Vries, Harry Tanfield, Martijn Budding, Kevin Inkelaar en Bas Tietema zelf voor de nieuwe formatie. Rob Harmeling en Julia Soek zijn als ploegleiders verbonden aan het project.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Antwanito Antwanos 2 maart 2023 om 13:25

@redactie, hoeveel krijgen jullie betaald van TDT om hen meer in beeld te brengen dan andere Nederlandse continental-teams?

Tussen neus en lippen door lees ik dat VolkerWessels, schijnt toch ook een Nederlandse contiploeg te zijn, ook aan de start staat: ook hun eerste 1.Pro-koers van het jaar en ook voor het eerst dat zij een wildcard hebben gekregen van de organisatie. Jammer dat jullie liever het hebben over de uitbreiding van de staf van TDT. Dan zwijg ik nog maar over de andere berichtgeving rondom de continentale ploegen vergeleken met TDT.

1
the student 2 maart 2023 om 08:57

Er zijn drie conti teams. Wat voor deze koers nog best normaal is. Anyway, die mannen van TDT moeten eerst maar eens gaan presteren.

VolkerWessels Cycling Team (CT), Tarteletto – Isorex (CT). En deze ploegen krijgen geen gratis PR van wielerflits. Ach ja.

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2023 om 08:58

Het zou me niets verbazen mocht dat een reden voor ze zijn om waar het maar kan team Tietema te flikken in koers.

-3
the student 2 maart 2023 om 09:07

Dupont staat nu al op de startlijst voor Tarteletto, nog een kanshebber ook. Ook voormalig Bingoal man. Alleen zonder youtube kanaal.

0
Geerkos 2 maart 2023 om 11:54

Dat is toch volkomen logisch. Mensen lezen liever dit dan over die andere teams.

2
Bimbo Visma 2 maart 2023 om 14:52

Vier sterren in de voorbeschouwing

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2023 om 08:44

Die andere gokgasten van bingogoal heb ik al regelmatig in beeld gezien.

-4
Deo 2 maart 2023 om 08:48

Is dan ook een niveau hoger maar idd ze lijken meer in beeld ten opzichte van vorig jaar. Toen ze zelfs nog een vlogger in dienst hadden

1

Headlines

Populair

Materiaalzone