Tour de l’Avenir-winnaar Johannesssen wint Noors kampioenschap veldrijden
foto: Cor Vos
zaterdag 20 november 2021 om 18:55

Tour de l’Avenir-winnaar Johannesssen wint Noors kampioenschap veldrijden

Tobias Halland Johannessen kan meer dan alleen hard een berg oprijden. De winnaar van de Tour de l’Avenir 2021 kroonde zich vanmiddag in Varatun tot Noors kampioen veldrijden.

De 22-jarige Johannessen van Uno-X bleef na meer dan een uur crossen leeftijdsgenoten Mats Tubaas Glende (+25 seconden) en Knut Rohme (+37 seconden) ruim voor.

Johannessen kruipt wel vaker op de veldritfiets. Zo was hij in 2018 ook al de nationale crosskampioen bij de elite en deed hij ook al een keer mee aan het EK en WK veldrijden voor beloften. In Den Bosch werd hij in 2018 18de op het EK en in Bogense in 2017 23ste op het WK.

Bij de vrouwen was het Mie Bjørndal Ottestad die met de kampioenstrui aan de haal ging. Zij bleef Susanne Andersen met bijna anderhalve minuut voorsprong voor.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 november 2021 19:16
Hier ligt een kans voor de mondialisering van de cross. Daag Tobias en (vooral) Mie uit zich ook "hier" te meten met de toppers.
    20 november 2021 20:33
    Mie rijdt toch al regelmatig rond tussen de grote dames? Komt er bij lange na niet aan te pas voorlopig, dus wellicht dat het daarom niet opgevallen is.
20 november 2021 19:33
Een winnaar op de weg wint ook in de cross. Waar hebben we dat eerder gehoord? Stel je voor dat onze kleine vriend Iserbyt straks alle wegwedstrijden wint die de grote drie laat liggen.
21 november 2021 14:38
Het is geen nieuw fenomeen, dat wegrijders meedoen aan en presteren op nationale kampioenschappen veldrijden, zeker in landen zonder veldrittraditie. Dat ie hier wint, zegt ook geen moer over hoe goed ie in veldrijden is, want Noorwegen heeft 0,0 traditie in de sport en verder ook niet bepaald profs in het circuit.

Dit zegt net zo min wat als quotes van het kaliber ''enige prof X uit klein wielerland is tienvoudig nationaal kampioen tijdrijden'' tijdens tijdritten in de Giro of Tour.
    21 november 2021 14:48
    Klopt, maar het is wel leuk om te lezen dat ook in andere landen er in ieder geval gecrosst wordt en er bekende renners aan meedoen.

Reacties zijn gesloten.