Tour de France Femmes: BikeExchange moet verder zonder Amanda Spratt

dinsdag 26 juli 2022 om 10:43
Tour de France Femmes: BikeExchange moet verder zonder Amanda Spratt

foto: Cor Vos

Een fikse tegenvaller voor BikeExchange-Jayco in de Tour de France Femmes. De Australische formatie moet verder zonder Amanda Spratt. De 34-jarige Australische begon de ronde nog als mede-kopvrouw voor het klassement, maar moet na twee valpartijen de strijd staken.

Spratt viel zondag al in de openingsrit in Parijs en kwam maandag in de tweede etappe ook in aanraking met het asfalt. “Amanda heeft veel pijn aan haar rechterribben, knie en pols. In het ziekenhuis heeft ze een röntgenfoto en CT-scan gehad en gelukkig is er niets gebroken. We zullen haar situatie dinsdagochtend weer evalueren om te kijken of ze fit genoeg is om te racen”, liet teamarts Damien Bertrand maandag al weten.

De ervaren klimster blijkt na een nachtje slapen echter niet in staat om nog verder te koersen. “Gezien de pijn is ze vandaag niet in staat om te fietsen”, legt ploegleider Martin Vestby uit. “Dit is heel erg sneu voor Amanda, aangezien ze de laatste tijd al erg veel pech heeft gekend. En nu ook weer in de grootste koers van het seizoen.”

Marta Cavalli (hersenschudding en rugtrauma), Laura Süßemilch (twee gebroken rugwervels), Gaia Masetti (na een val) en Urša Pintar (buiten tijd na een valpartij) verschijnen eveneens niet meer aan de start van de derde etappe.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Fabian 26 juli 2022 om 11:22

Zij was degene die al op de grond lag, waar Nicole Frain vol overheen knalde en waar Cavalli nog op kwam te liggen dankzij diezelfde Frain. Ik weet niet of deze specifieke valpartij de druppel was, maar Frain heeft op deze manier zeker 1 en mogelijk 2 abandons van anderen op haar naam.

Wat een slagveld, ik denk dat veel rensters blij zullen zijn als ze de bergen in gaan zodat er minder grote groepen zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone