Twee gebroken nekwervels voor Laura Süßemilch na val in Tour de France Femmes

dinsdag 26 juli 2022 om 09:36
Twee gebroken nekwervels voor Laura Süßemilch na val in Tour de France Femmes

foto: Cor Vos

De tweede rit van de Tour de France Femmes werd ontsierd door enkele zware valpartijen. Marta Cavalli moest na een incident met de Australische Nicole Frain de ronde verlaten, maar ook Laura Süßemilch kwam hard ten val. De Duitse van Plantur-Pura brak hierbij twee nekwervels.

In de laatste veertig kilometer van de hectische tweede etappe naar Provins waren er meerdere grote valpartijen. Laura Süßemilch was een van de slachtoffers: de 25-jarige renster kon haar weg niet vervolgen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar constateerden de artsen twee gebroken nekwervels. “Ze zal nu een tijdje een nekbrace moeten dragen. De breuken zijn stabiel en ze hoopt snel naar Duitsland terug te keren”, laar Plantur Pura weten via social media.

Süßemilch kwam zondag ook al ten val in de openingsetappe van de Tour de France Femmes in Parijs, maar kwam toen nog met de schrik vrij.

Hersenschudding en rugtrauma voor Cavalli
Na de finish ging het met name over een andere valpartij met onder meer Marta Cavalli. De Italiaanse leek bij een crash op goed 25 kilometer van de streep eerst nog de dans te ontspringen, maar ze werd vervolgens vol in haar rug geraakt door de Australische Nicole Frain van Parkhotel-Valkenburg en klapte zo hard tegen het asfalt.

Na de finish liet ploegmanager Stephen Delcourt van FDJ-SUEZ-Futuroscope, de ploeg van Cavalli, weten dat de Italiaanse kampte met schedelletsel, dit blijkt na een uitgebreide medische check-up een hersenschudding te zijn. De nummer twee van de voorbije Giro d’Italia Donne liep ook een rugtrauma op, maar zonder breuken of scheuren.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Al Phila 26 juli 2022 om 09:42

Dus de Duitse Zoetemelk wordt geen tweede in Parijs euh Planche de belles filles. Beterschap !!

0
ddjong67 26 juli 2022 om 11:14

was een bizarre crash… elke keer denk ik weer .. vinden we dit nu normaal ofwah? Het is echt niet normaal en ik denk dat er soort van investigation op zijn plaats is.. had ze het echt niet in de gaten of zocht ze een gaatje wat er niet was (jakobsen/groenewegen?) want dan zou een serieuze waarschuwing op zn plaats zijn.. Het gaat hier wel over levens en wel zijn…. en je kunt niet zomaar het welzijn van iemand opofferen aan eigen wedstrijd resultaat… Niet om te oordelen!! maar wel om bewustwording af te dwingen…

0
Brabander 26 juli 2022 om 12:44

Jij haalt nu Cavalli en Süßemilch door elkaar

0
Navardauskas 26 juli 2022 om 13:35

Het gaat over Nicole Frain, die Cavalli aanreed als een blind paard.

Uit koers die dame. Eerst op veiligheidscursus.

edit: het probleem is dat ze het wel gewoon zag maar, totaal onveilig door duwde tussen stilstaande rensters en met fietsen over de hele weg.

0
Brabander 26 juli 2022 om 12:45

Beterschap Süßemilch. Wat een prachtnaam trouwens

0
Al Phila 26 juli 2022 om 14:44

Is er geen jury rapport over de Tour de Femmes ??

0
wielrenner 26 juli 2022 om 14:51

Nicole Frain, zat in volle inspanning niet goed op te letten, anders rem je af als je een valpartij voor je ziet. Ze maakt er dan een leuk verhaaltje van dat ze een opening zag terwijl ze vol in Cavalli reed. Zo klaar als een klontje!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone