Tour 2023: Cofidis heeft nu ook laatste drie renners op papier
Guillaume Martin - foto: Cor Vos
maandag 26 juni 2023 om 16:14

Tour 2023: Cofidis heeft nu ook laatste drie renners op papier

De selecties voor de komende Tour de France worden nu in een sneltreinvaart gepresenteerd. Cofidis heeft inmiddels ook het achttal onthuld waarmee het van start gaat in Bilbao. De ploeg speelt onder meer Guillaume Martin, Ion Izagirre en Bryan Coquard uit.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Oud-renner en teammanager Cédric Vasseur blikt in een perscommuniqué vooruit op de komende Ronde van Frankrijk. “Het is altijd lastig om tot een definitieve selectie te komen. Er moeten keuzes worden gemaakt en we hebben gekeken naar de vorm van de renners en of ze elkaar goed aanvullen. Dit is de reden dat we Anthony Perez, Simon Geschke en Victor Lafay meenemen naar de Tour, naast de al eerder geselecteerde renners.”

Cofidis besloot ruim een week geleden al de eerste vijf Tournamen vrij te geven, met sprinter Bryan Coquard, klimmers Ion Izagirre en Guillaume Martin en jongelingen Axel Zingle en Alexis Renard.

“Guillaume is onze klassementskopman, terwijl we Bryan zullen uitspelen in de sprintetappes. Ion, Anthony en Victor zullen op jacht gaan naar een ritzege. Simon is dan weer onze wegkapitein en voor Axel en Alexis is dit een grote ontdekkingstocht”, schetst Vasseur.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2023 17:01
cofidis heeft de nota niet gekregen dat een franse ploeg altijd een derderangsbelg moet meenemen, hier had natuurlijk allegaert moeten starten
Opvallende afwezige Benjamin Thomas. Leuk aanvallend team wel. Izagirre kan nog steeds etappes winnen. Ik verwacht Martin niet direct in de top tien van het klassement, maar via een vlucht met veel voorsprong zou het kunnen.
26 juni 2023 17:23
Wat verwachten jullie van Zingle? Valt me nu pas op dat hij een heel deftig seizoen aan het rijden is, maar wel veelal in de wat kleinere wedstrijden. Wordt hij uitgespeeld als sprinter of toch gewoon Coquard?
    27 juni 2023 08:44
    Ik verwacht een mooie ere plaats in een wat lastigere etappe, voor volledig vlak spelen ze toch Coquard uit denk ik. Of gewoon lekker allebei sprinten en dan 16e en 17e worden.
26 juni 2023 17:38
21/21 vroege ontsnapping van de dag. Zelfs in de tijdrit.
    26 juni 2023 18:54
    Precies… vaste klanten in de kansloze Johny’s vluchten… al 30 jaar wat op zich ook niet onverdienstelijk is…
27 juni 2023 13:38
Benieuwd wel naar Guillaume Martin. Vorig jaar het onzalige idee gehad om de dubbel Giro-Tour te doen. Dat pakte uiteraard totaal verkeerd uit. In 2020 lange tijd, tot hij onderuitging ergens halverwege de tweede week, meegedaan voor een top 5. Ik verwacht hem wel deze Tour.

En gezien Van Aert en Van der Poel, op basis van de interviews, niet echt geïnteresseerd lijken in het groen zal Coquard zal zich misschien nog wel eens mengen in de tussensprintdebatten? Zingle, Renard en Perez zullen ook wel voor veel strijd zorgen. Leuk ploegje.
26 juni 2023 16:21
Ik denk eigenlijk dat Geschke voor de grootste resultaten zal zorgen
    Geschke rijdt een heel wat minder opvallend seizoen dan vorig jaar. Hierdoor ben ik geneigd te denken dat dat in de Tour niet anders zal zijn. Hij is inmiddels ook alweer 37 jaar. Maar ik gun hem wel alle succes, dus hij mag mijn ongelijk graag bewijzen.
26 juni 2023 17:03
Kan alle kanten op met dit team! Perez zal zich in de eerste dagen wel weer op de bolletjestrui richten. En ik ben benieuwd of Coquard nog voor een verrassing kan zorgen in een sprintetappe.

Reacties zijn gesloten.