Tour 2023: Barguil blikvanger in vrijbuitersploeg Arkéa-Samsic, geen Bouhanni
Warren Barguil op archiefbeeld - foto: Cor Vos (archief)
maandag 26 juni 2023 om 16:35

Tour 2023: Barguil blikvanger in vrijbuitersploeg Arkéa-Samsic, geen Bouhanni

Arkéa-Samsic heeft – in navolging van heel wat teams – zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour de France. De meest in het oog springende naam is die van Warren Barguil. Een andere bekende Fransman, Nacer Bouhanni, ontbreekt dan weer in de selectie.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De afwezigheid van Bouhanni is overigens geen verrassing, aangezien de Fransman bezig is aan een zeer moeizaam seizoen. De 32-jarige sprinter, die een aflopend contract heeft, noteerde dit jaar vooral veel DNF’jes en maakte al enkele keren op niet al te prettige wijze kennis met het asfalt. De laatste keer dat Bouhanni meedeed aan de Tour was in 2021, aangezien hij vorig jaar niet kon starten vanwege een zware valpartij in de Ronde van Turkije.

Ook Cristian Rodríguez en Élie Gesbert zijn niet geselecteerd. Rodríguez was de voorbije weken uitstekend op dreef in onder meer de Giro dell’Appennino (2e), de CIC Mont-Ventoux (4e) en de Route d’Occitanie (2e), maar richt zich op de Vuelta a España. Gesbert lijkt eveneens op de planning te staan voor de komende Ronde van Spanje.

Biermans zorgt voor Belgische inbreng
Nu Bouhanni er niet bij is, zal er in de vlakke etappes vooral worden gekeken naar de rappe Italiaan Luca Mozzato. De 25-jarige coureur spurtte vorig jaar in zijn eerste Tour naar vijf top 10-noteringen, al was dat wel in het tenue van B&B Hotels-KTM. De Belg Jenthe Biermans kan als sprintaantrekker fungeren, maar heeft ook de snelheid om zich te plaatsen in een sprint.

In het hooggebergte is het vooral uitkijken naar Warren Barguil. De 31-jarige Fransman, in 2017 nog winnaar van de bolletjestrui, reed eerder dit jaar al de Giro d’Italia. In de Italiaanse ronde bleef het bij enkele ereplaatsen en dus is Barguil in eigen land – en voor eigen volk – uit op sportieve revanche. Clément Champoussin en Matis Louvel vervolledigen de selectie.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
Op papier een verre van indrukwekkend team. Barguil gaat het weer regelmatig proberen in een bergetappe, vermoedelijk zonder succes. Champoussin werd een aantal jaren geleden als zeer groot talent gezien, maar die is toch wel blijven hangen. Eigenlijk mis je een renner als Quintana in de ploeg.
  26 juni 2023 16:59
  oei, was me nog niet eens opgevallen dat champoussin van ploeg was veranderd
  26 juni 2023 17:01
  Tsja, de hele ploeg is verre van indrukwekkend dus logisch dat de Tour ploeg dat dan ook niet is. En dan hebben ze ook nog de pech dat Vauquelin fysieke problemen heeft. We zullen Arkea voornamelijk weer in de ontsnapping van de dag zien?
26 juni 2023 17:31
Hofstetter rijdt ook geen dropje bij elkaar, maar dat lijkt me toch een opvallendere afwezige. Samen met de voorjaarsrevelatie Le Berre...
  26 juni 2023 18:12
  Ooh ja, Le Berre in zijn eerste jaar bij de profs onmiddellijk naar de Tour sturen. Strak plan ! Waar wacht Kooij eigenlijk op ?
  26 juni 2023 22:24
  Om te beginnen is Le Berre een jaar ouder dan Kooij en ten tweede is een beetje pionieren in een vrijbuitersploeg wat anders dan sprinter van dienst zijn in een ploeg die vol voor de eindzege gaat en waar uitstappen omdat je een beetje moe bent geen optie is? Zoiets?
26 juni 2023 19:48
Mager beestje. Als je ‘kopman’ ook al de volledige Giro voor zijn rekening nam (met een verdienstelijke derde en vierde plek in de rit uitslagen, maar ook niet meer dan dat) dan weet je het wel…

Reacties zijn gesloten.