Tour 2022: Zendertje op pet Wout van Aert is voor Netflix-serie

vrijdag 8 juli 2022 om 09:02
Tour 2022: Zendertje op pet Wout van Aert is voor Netflix-serie

Achterop de pet van Van Aert zit een klein kastje - foto: Cor Vos

Wat is toch dat zendertje dat Wout van Aert telkens op zijn pet draagt tijdens en na de podiumceremonies in de Tour de France? Dat heeft met de nieuwe Netflix-serie te maken die gemaakt gaat worden over de Tour de France en waar Jumbo-Visma aan meewerkt.

Bij Vive Le Vélo werd ernaar gevraagd bij de groenetruidrager en ritwinnaar van de etappe naar Calais. “We worden van binnenuit gevolgd. Blijkbaar willen ze weten wat ik na de koers ga vertellen. Het is voor mij handig om die batterij achter mijn pet te hebben omdat dit dan niet in de weg zit”, vertelt Van Aert.

“Dat uur na de wedstrijd, als ik door de mixed zone (waar alle media staan om de ritwinnaar en truiendragers te spreken, red.) loop, kunnen ze eigenlijk meeluisteren. Dat zal hier en daar nog wel eens terugkomen, vermoed ik”, aldus de kopman van Jumbo-Visma.

Acht ploegen
Dit voorjaar werd bekend dat Netflix een documentaireserie gaat maken over de Tour de France. Het idee is ontstaan na de succesvolle serie over de Formule 1, genaamd Drive To Survive. De Amerikaanse streamingsdienst wil op eenzelfde manier de wielerwereld in beeld brengen en zo sportliefhebbers een uniek kijkje achter de schermen geven van de Ronde van Frankrijk.

Acht ploegen doen mee aan de serie, waaronder Jumbo-Visma, Quick-Step-Alpha Vinyl, Alpecin-Deceuncink en INEOS Grenadiers. De serie zal acht afleveringen krijgen, die in het eerste deel van 2023 uitgezonden worden.


Dit artikel delen:

6 Reacties

xistnc 8 juli 2022 om 09:59

Van één uur voor tot één uur na de koers, las ik ergens. Wordt daarmee ook niet meteen een bijdrage geleverd aan de door Spekenbrink gevraagde extra controle? Die 2x een uur kan er alvast weinig mispeuterd worden, want ook elke stilte heeft zijn geluid.

0
Bart 8 juli 2022 om 11:37

Mja, als ze ergens onderweg die transfusies moeten doen maakt dat ook niet veel uit hé. Lijkt me ook veel te omslachtig om veel toe te passen en al zeker in een grote ronde waar er overal pers rondhangt.

Hopelijk mogen de ploegen nog op voorhand wat schrappen want als ze alles mogen gebruiken geeft dat misschien wel eens strubbelingen. Want als je ‘pissed off’ bent na een kloterit kan je wel eens ongepaste commentaar geven :-D

0
Johnnie Doe 8 juli 2022 om 10:14

Wout is nen robot. Duidelijk te zien tijdens de etappe van gisteren, das geen zender op zijnen kop. Das nen ontvanger van The Matrix… mogelijk is hij ook een cyborg. Kwee het nie.

0
evelineroos 8 juli 2022 om 11:09

Wat is Vlaams toch lelijk.

0
Romāns Vainšteins 8 juli 2022 om 11:28

Wel lachen hoe zo’n opmerking komt vanuit de natie van de gore G. Zelf haarballen uitkotsen maar wel met een vingertje richting anderen wijzen.

0
Bart 8 juli 2022 om 11:43

Vlaams als dialect bestaat niet eens, dus dan weten we nu hoever de taalkennis van evelineroos reikt en in hoeverre we ons daar iets van moeten aantrekken.

Jammer toch altijd dat getroll…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone