Tour 2022: Sagan en Latour blikvangers bij TotalEnergies

maandag 27 juni 2022 om 16:20
Tour 2022: Sagan en Latour blikvangers bij TotalEnergies

foto: Cor Vos

Update

Peter Sagan zal vrijdag in Kopenhagen beginnen aan zijn elfde opeenvolgende Tour de France. De Slowaak is de grote blikvanger binnen de selectie van TotalEnergies. De Franse formatie heeft verder de nodige puncheurs en rittenkapers geselecteerd. Een ‘opvallende’ naam is die van Pierre Latour.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Latour leek begin juni namelijk nog een kruis te kunnen maken over de Tour de France, nadat hij bij een val in de Mercan’ Tour Classic een breuk in zijn radius (andere naam voor het spaakbeen) had overgehouden. Deelname aan het Critérium du Dauphiné kon de klimmer vergeten en ook de Tour leek te vroeg te komen, maar zijn herstel verliep voorspoedig. Latour kon afgelopen week al meedoen aan de Franse kampioenschappen.

De 28-jarige renner werd vierde op het Frans kampioenschap tijdrijden en heeft de ploegleiding weten te overtuigen van zijn fysieke staat van paraatheid. Latour, in 2018 nog winnaar van de witte jongerentrui in de Tour, is er komende maand dus bij. Net als Peter Sagan, die in de Ronde van Zwitserland nog kreeg af te rekenen met een (nieuwe) coronabesmetting. De drievoudige wereldkampioen was echter asymptomatisch en kwam afgelopen zondag alweer in actie: Sagan werd zelfs Slowaaks kampioen.

Vuillermoz was onlangs nog succesvol in het Critérium du Dauphiné – foto: Cor Vos

Sagan zal in de komende Tour graag willen scoren in de sprintetappes en krijgt zijn vaste adjudanten Daniel Oss en Maciej Bodnar mee in steun. Latour lijkt dan weer de aangewezen renner om een goed klassement te rijden. Die laatste kan in de bergen rekenen op steun van de Spaanse klimmer Cristián Rodríguez. Verder mikt de ploeg met Alexis Vuillermoz (ritwinnaar in het Critérium du Dauphiné), Anthony Turgis (tweede op het Frans wegkampioenschap) en Mathieu Burgaudeau (etappewinnaar in Parijs-Nice) op succes in de overgangs- en vluchtersritten.


Update

Edvald Boasson Hagen mag alsnog zijn koffers pakken voor de reis naar Denemarken. De 35-jarige Noor werd door zijn ploeg TotalEnergies aanvankelijk niet geselecteerd voor de Tour de France, maar Boasson Hagen mag als vervanger van Cristián Rodríguez nu toch opdraven in de Ronde van Frankrijk.

De 27-jarige Spaanse klimmer Rodríguez, die in aanloop naar de Tour zesde werd in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en achtste in La Route d’Occitanie, is ziek. Het zou overigens niet gaan om een coronabesmetting. “Het voelt als een achtbaan. Ik heb maandag getraind en hoorde eerst dat ik er niet bij zat. Toen kwam ineens een telefoontje dat ik toch mee ga. Ik ben heel blij”, aldus Boasson Hagen.

voor

Dit artikel delen:

11 Reacties

LeoR 16 27 juni 2022 om 16:34

Geen EBH :( (die wel reserve is, dat wordt de komende dagen hopen op een positieve test bij 1 van de 8 ..)

0
lemmens 27 juni 2022 om 16:51

Je hoopt daar echt op?

0
LeoR 16 27 juni 2022 om 17:30

Ik zie liefst van al mijn favoriete renner starten ja. Toch niet zo vreemd?

0
lemmens 27 juni 2022 om 17:34

Ik vind het best vreemd dat je hoopt dat andere renners geveld worden door corona.

0
Michiel 27 juni 2022 om 17:38

Zo gaat dat toch ook met valpartijen ? Fans en ook renners denken vaak; vervelend maar een concurrent minder of op achterstand

0
Kopinkas 27 juni 2022 om 18:02

Zo gaat dat ook met sommige toetsenbordridders en verstuikte polsen…

0
LeoR 16 28 juni 2022 om 09:23

Ik weet nog niet wat de reden is, maar EBH zou nu toch starten. En neemt vandaag al de vlieger richting Kopenhagen.

https://www.tv2.no/sport/14900949/?fs=e&s=cl&fbclid=IwAR0CZBaGWcdC7XV40RcblqaNbMyaDdZMD_5HNF_Bnm0lJ8Z8XRIJLCWI3bI

0
Dikke Vrouw 27 juni 2022 om 16:48

Zou leuk als sagan met woutie en matje mee om groen zou strijden

0
Jean Dumas 27 juni 2022 om 16:55

Iz naiz team

0
Lalsacien 27 juni 2022 om 19:49

Burgaudeau, vanuit de ontsnapping, maakt kans op een etappezege.

0
Dayer Quintana 27 juni 2022 om 20:12

Benieuwd hoe goed Sagan zal zijn, hij krijgt zijn vaste kornuiten (Bodnar en Oss) weer mee. Zou mooi zijn mocht Latour een stap zetten als klassementsman en in de top 10 eindigen, al heeft hij de laatste maanden nauwelijks gekoerst zo te zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone