TotalEnergies kan in Tour de France rekenen op Peter Sagan

zondag 26 juni 2022 om 11:14
TotalEnergies kan in Tour de France rekenen op Peter Sagan

foto: Cor Vos

Peter Sagan zal in de maand juli gewoon deelnemen aan de Tour de France. De Slowaak van TotalEnergies moest in het slotweekend van de Ronde van Zwitserland afstappen vanwege een positieve coronatest, maar kende geen symptomen en nu staan alle lichten op groen voor een nieuwe Tourdeelname.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De persverantwoordelijke van de drievoudige wereldkampioen laat aan Velonews weten dat Sagan vandaag zal meedoen aan het Slowaaks kampioenschap op de weg. “Peter voelt zich goed, erg goed. Hij testte weliswaar positief op COVID-19, maar was verder asymptomatisch en test inmiddels weer negatief op corona. Hij zat zaterdag alweer zes uur op de fiets en zal vandaag meedoen aan het Slowaaks kampioenschap.”

Sagan wil vandaag vooral nog wat wedstrijdprikkels en koershardheid opdoen richting de Tour. “Peter was gelukkig asymptomatisch. Er waren geen problemen. Er is niks aan de hand”, klinkt het.

De 32-jarige renner kan zich met andere woorden gaan opmaken voor zijn elfde opeenvolgende Tour de France. In zijn vorige tien deelnames won hij elf etappes en nam hij maar liefst zeven keer de groene puntentrui mee naar huis.

Dit artikel delen:

8 Reacties

de adelaar 26 juni 2022 om 11:25

Ik denk dat het publicitair moet…. Qua resultaten heeft ie geen zicht op succes, simpelweg omdat de concurrentie beter is

0
Magician 26 juni 2022 om 14:41

Ach, een Sagan zonder echte vorm is nog steeds beter dan 90% wat Total te bieden heeft.

0
Mystieke_Monnik 26 juni 2022 om 11:33

Ze kunnen rekenen dat hij aan de start verschijnt, dat is het wel zo’n beetje…

0
Jean Dumas 26 juni 2022 om 11:53

Volledig coronaproof kampioenschap natuurlijk :).

0
Kopinkas 26 juni 2022 om 11:54

Toch wel wat heimwee naar de jaren waarin Juraj de Slovaakse titel kon pakken omdat broerlief sowieso in de regenboogtrui zou rondrijden.
Op naar een 8ste (?) Slovaakse kampioenentrui dan maar (de trui die er met de regenboogmouwen nog steeds erg als een regenboogtrui uitziet)?

0
pirazzi 26 juni 2022 om 12:36

De rest van het team is nog onbekend?

0
tvm 26 juni 2022 om 13:09

Als hij een beetje in vorm is (hij won een rit in Zwitserland) is het een "gewoon" weer een grote kanshebber voor het groen.

0
Pietspeed 26 juni 2022 om 13:12

Die gaat in de Tour nog wel een ritje pakken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone