Tour 2022: EF Education-EasyPost laat Esteban Chaves thuis, alle selecties gepresenteerd

woensdag 29 juni 2022 om 12:59
Tour 2022: EF Education-EasyPost laat Esteban Chaves thuis, alle selecties gepresenteerd

foto: Cor Vos

Alle selecties voor de komende Tour de France zijn bekend. EF Education-EasyPost presenteerde vandaag als allerlaatste het achttal waarmee het naar Kopenhagen trekt voor het Grand Dèpart. Opvallende afwezige is Esteban Chaves.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Chaves werd onlangs zevende in het Critérium du Dauphiné en tweede in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Ruben Guerreiro, ook van EF Education-EasyPost, won die laatste wedstrijd. De Portugees is er wel bij, als de Ronde van Frankrijk vrijdag in Kopenhagen begint. Met Rigoberto Uran en Neilson Powless heeft de Amerikaanse ploeg ook nog twee andere renners in de gelederen die een klassement kunnen rijden. Uran eindigde in 2017 als tweede in de Tour, Powless sloot de Ronde van Zwitserland dit jaar af als vierde.

Verder heeft het team gevaarlijke rittenkapers als Magnus Cort-Nielsen en Alberto Bettiol. Stefan Bissegger is dan weer een van de kanshebbers voor de openingstijdrit. Jonas Rutsch en Owain Doull maken ook onderdeel uit van de selectie.

EF Education-EasyPost verschijnt vrijdag niet in de vertrouwde truitjes aan de start van de Tour de France. Om de terugkeer van de Tour voor vrouwen te vieren, heeft de ploeg speciale truitjes laten maken voor zowel het mannenteam als het vrouwenteam EF Education-TIBCO-SVB.

voor

Dit artikel delen:

8 Reacties

FDJ 29 juni 2022 om 13:10

Chaves is in grote rondes al lang geen grote meneer meer. Dus prima dat hij thuis blijft.

0
Dikke Vrouw 29 juni 2022 om 13:17

Was dat het gozertje dat won op de loze of was dat lopez ?

0
JensVdB 29 juni 2022 om 13:19

Dat was Lopez

0
KnightBiker 29 juni 2022 om 13:21

Dat zal niet de reden zijn: eerder dat de eerste week niet echt aan een renner als Chávez besteed is en wellicht beter tot zijn recht gaat komen in de Vuelta.
(Jammer want een goedkope outsider voor de Tour poules)

@Dikke – dat was Lopez

0
Boomie1 29 juni 2022 om 14:04

Was vorig jaar gewoon nog 13e in de Tour en recent 7e in Dauphine…. 2 plekken hoger dan Guerreiro….

0
FDJ 29 juni 2022 om 14:15

@Boomie1 die uitslag zegt mij niets. Chaves gaat vaak een aantal dagen aardig mee om er dan volledig door te zakken. Het probleem is die eerste dagen zijn niet zijn dagen. Dauphine was tevens niet super bezet dus dat is ook nog een vertekend beeld.

0
oostrijck 29 juni 2022 om 20:02

Chaves had zeker wel geselecteerd moeten worden met zijn huidige vormpijl. Ik schat de meeste renners van de selectie niet hoger in dan hij. Chaves had best eens een bergetappe kunnen winnen.

0
oostrijck 29 juni 2022 om 20:06

Behalve Chaves zijn er nog twee opvallende namen afwezig : Padun en Eiking. Nou reed Padun de laatste tijd zo belabberd dat dat in tegenstelling tot Chaves wel volstrekt logisch is. Eiking begon wat beter te rijden na een aarzelende start bij de ploeg. Hij reed een prima Route d’Occitanie.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone