Tour 2022: Deelname Bob Jungels (AG2R Citroën) onzeker

woensdag 29 juni 2022 om 17:05
Tour 2022: Deelname Bob Jungels (AG2R Citroën) onzeker

foto: Cor Vos

Het is maar de vraag of Bob Jungels vrijdag aan de start kan verschijnen van de openingstijdrit van de Tour de France. De Luxemburger van AG2R Citroën kampt namelijk met spijsverteringsproblemen en wacht het resultaat van een tweede coronatest af.

De 29-jarige Jungels moest zondag wegens spijsverteringsproblemen al passen voor het Luxemburgs kampioenschap op de weg. Afgelopen vrijdag kroonde hij zich nog wel voor de achtste keer tot Luxemburgs kampioen tegen de klok. De vraag is nu of Jungels het coronavirus onder de leden heeft, en zo niet, of hij nog op tijd fit geraakt voor de Tourstart.

Jungels nam woensdagochtend een coronatest af in het hotel waar zijn ploeg verblijft. “Het resultaat was licht positief, wat de reden is voor een nieuwe test die donderdagochtend zal worden uitgevoerd”, laat Serge Niamke, de teamarts van AG2R Citroën, weten. Pas na de uitslag van de tweede test zal er een definitief besluit omtrent de deelname van Jungels worden genomen.

Toch een nieuwe Tourdeelname voor Greg Van Avermaet?
AG2R Citroën kan nog een vervanger oproepen voor Jungels, die na een zeer moeilijke periode vol blessureleed weer de weg naar boven heeft gevonden. De allrounder werd eerder deze maand namelijk knap zesde in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Mocht Jungels niet kunnen starten, dan is Greg Van Avermaet zijn vervanger.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jasperdewaal11 29 juni 2022 om 17:19

GvA kom er maar in!

Kopinkas 29 juni 2022 om 17:54

Een loden helm zou beter tegen Covid beschermen dan een Gouden Helm, treft dat even. GVA gaat gewoon weer met lood in de schoenen rondrijden, als een schoonmaker in een kernreactor, die er eigenlijk niet echt zin in heeft, maar weet dat hij per sessie aardig wat centen opstrijkt.

Limal 29 juni 2022 om 18:27

Wie zou er naast GVA nog op de reservelijst staan? Zelf ben ik wat verrast dat Godon niet start in de Tour, als sterke Franse all-round renner.

Daren Cole 29 juni 2022 om 17:36

Spijsverteringsproblemen is symptoom nr 10 van covid ofzo… maar ja, hij kan toevallig wat viraal RNA in zijn lichaam hebben en positief testen op covid maar de schijterij kan een andere ziekte zijn…

Brabander 29 juni 2022 om 18:36

Ik kan je bijdragen wel waarderen hoor, maar nergens wordt toch beweerd dat-ie ‘de corona’ heeft? Hij heeft ‘spijsverteringsproblemen’ en wacht de Covid-test af. Wordt vervolgd

guyremgabdel 29 juni 2022 om 20:33

GVA kon zondag voor geen poot mee in het BK

bloemist 29 juni 2022 om 22:42

GVA is zondag op ongeveer 2km van de aankomst opgehouden door een val, anders komt hij binnen in de groep van de winnaar.

Limal 29 juni 2022 om 22:14

Van de Sporza liveblog:

“Bob Jungels (AG2R) voelde zich de voorbije dagen ziek en heeft nu een positieve coronatest afgelegd. “Het resultaat toonde een heel lichte virale lading, waardoor we hem donderdagochtend opnieuw zullen testen”, zegt dokter Serge Niamke.

Mocht Jungels toch nog moeten afhaken, dan wordt Greg Van Avermaet in allerijl opgetrommeld. Van Avermaet toonde zich eerder deze week nog zwaar ontgoocheld dat hij niet geselecteerd werd.”

Rawolf Rawolf 29 juni 2022 om 22:24

van Avermaet is 1 vd reserves, andere is Berthet… die me qua profiel dichter bij Jungels lijkt te zitten.

Rob van Tilburg 30 juni 2022 om 00:16

Bobbie Jay, please stay.

Headlines

Populair

Materiaalzone