Tour 2022: Daniel Oss moet wedstrijd verlaten met halswervelfractuur

donderdag 7 juli 2022 om 07:46
Tour 2022: Daniel Oss moet wedstrijd verlaten met halswervelfractuur

foto: Cor Vos

Voor Daniel Oss zit de Tour de France erop. De Italiaan van TotalEnergies kwam in de kasseienrit naar Wallers-Arenberg ten val en liep daarbij een halswervelfractuur op. Dat laat zijn ploeg weten via Twitter.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Oss kwam ten val op 18 kilometer van de streep, op de kasseienstrook van Tilloy naar Sars-et-Rosières. Hij botste op een toeschouwer die stond te filmen met een mobiel. Het gevolg was een zware crash, waarbij ook Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) en Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck) onderuit gingen. Laatstgenoemde moest direct opgeven met meerdere breuken.

De 35-jarige Oss reed de vijfde etappe wel uit, maar werd na de finish onderzocht. “Uit aanvullend onderzoek bleek er een fractuur te zijn van een halswervel, die enkele weken stilgehouden moet worden. Daniel Oss ziet zich dan ook genoodzaakt de Tour de France te verlaten”, schrijft TotalEnergies op Twitter.

Het was de tiende Tour voor Oss. Bij zijn negen voorgaande deelnames wist hij Parijs telkens te halen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ThorHushovd 7 juli 2022 om 09:33

Poeh dat klinkt wel als een hele enge fractuur. En dan nog de rit uitgereden. Met recht worden wielrenners bikkels genoemd, hoewel dit natuurlijk nooit gezond kan zijn heb ik diep respect voor meneer Oss.

0
guyremgabdel 7 juli 2022 om 10:00

Heel, heel erg dat een toeschouwer 2 renners uitschakelt door zijn dom gedrag. En dan vragen de journalisten of kasseiritten thuishoren in een ronde. Het antwoord is ja, maar hoeft daarvoor niet elk jaar. De zogenaamde slachtoffers vallen op plaatsen die niks met kasseien te maken hebben. De valpartijen van VA en Rog gebeuren aan rotondes. Voor zover mij bekend is enkel O’Connor het slachtoffer van de kasseien geworden.

0
Jeroom 7 juli 2022 om 11:11

Naja, ik heb het beeld net een aantal keer teruggekeken. De toeschouwer kon Oss en co nooit aan zien komen en had er waarschijnlijk niet op gerekend dat ze daar zouden rijden aangezien het voorgaande groepje wel over het midden van de weg rijdt. Vandaar dat hij net zijn hoofd uit steekt op het moment dat Oss passeert.

Gewoon die stroken afsluiten voor toeschouwers of hekken plaatsen. Jammer, maar het is te gevaarlijk.

0
Koen Koopman 7 juli 2022 om 14:20

Die toeschouwers kunnen er in dit geval inderdaad niks aan doen. De renners kiezen er zelf voor om op het pad ernaast te rijden. Eerder kreeg Quinn Simmons een boete omdat hij via het gras naar voren reed dus waarom zou dit dan eigenlijk wel mogen?

Op andere plekken stonden toeschouwers wel op de weg overigens en dat is met die smalle stroken natuurlijk wel gevaarlijk.

0
Polleke 7 juli 2022 om 10:25

5a 6 voorspelbare botbreuken … in geen andere industrietak is dit toelaatbaar… waanzin…

0
Arie den Blanken 7 juli 2022 om 17:07

In ieder andere bedrijfstak waar zoveel ongevallen gebeuren met lichamelijk letsel had de ARBO-wet de boel al lang stil gelegd. Maatregelen om het aamtal valpartijen te verkleinen heeft m.i. een veel hogere prioroteit dan extra bloedcontroles in te voeren in de strijd tegen vals spelen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone