Tour 2021: Vincenzo Nibali stapt op tweede rustdag af met oog op Tokio

maandag 5 juli 2021 om 17:29
Tour 2021: Vincenzo Nibali stapt op tweede rustdag af met oog op Tokio

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali heeft nu al aangekondigd dat hij op de tweede rustdag afstapt in de Tour de France. Dat vertelde de klimmer van Trek-Segafredo op de eerste rustdag tegen de Italiaanse media. “Ik blijf tot de volgende rustdag en dan begin ik aan mijn voorbereiding op Tokio”, zegt Nibali.

De Haai van Messina liet zich in de eerste week al meermaals zien in de aanval. “We hebben negen etappes gereden met een zeer hoog gemiddelde. Het waren negen intense en heel zware dagen. In tegenstelling tot andere rondes waren er dit keer openingsuren van gemiddeld 51 km/h”, blikt hij terug.

“Nu begint het tweede deel van de Tour. Het wordt een heel belangrijke week voor mij, ik wil op mijn beste niveau koersen”, aldus Nibali, die naast de bergrit naar Andorra volgend weekend nog meer etappes heeft aangestipt. “Woensdag is de dag met dubbele beklimming van de Mont Ventoux, een van de grootste beklimmingen van de Tour. Dat kan een heel goede rit voor mij zijn. Maar er zijn veel andere renners die net als ik klaar zijn om daar aan te vallen.”

Tadej Pogačar
De gele trui is in handen van Tadej Pogačar, en dat had Nibali wel verwacht. “Ik zag hem in Tirreno-Adriatico en Luik-Bastenaken-Luik, dus ik had verwacht dat hij zo sterk zou zijn. Dit verbaast mij niet”, erkent de Italiaanse Tourwinnaar. “En als hij ziet dat hij zonder ploeg zit, gaat hij zelf in de aanval. Hij is van een nieuwe generatie, hij is niet bang.”

“Zelf is Pogačar erg sterk en hij kan de koers controleren, maar hij moet oppassen voor acties en valstrikken van andere ploegen, en ook voor ontsnappingen van ver die hem in de problemen kunnen brengen”, waarschuwt Nibali. “Maar tot nu toe heeft hij geen tekenen van moeilijkheden getoond.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

vanSpringel 5 juli 2021 om 17:32

Oeps ! Nogal verrassend dat ie eruit stapt. Ik had sterk ’t idee dat ie goed bezig was. Niet voor het podium, maar wellicht is het hem te na z’n ploeggenoot Mollema op momenten een hand toe te steken.

Wheely 5 juli 2021 om 17:36

Nibali wil gewoon zo goed als mogelijk in Tokyo aan de start staan, dan moet je de Tour niet uitrijden. De haai droomt nog elke nacht over de OS.

kleomantre 5 juli 2021 om 18:32

De haai is inderdaad iemand met zelf gekozen doelen en de beste route daar naar toe. Dat gaat hem doorgaans bijzonder goed af. Alleen vorig jaar wilde het dan niet vlotten en dit jaar kwam het door 2x pech ook al niet op gang. Dus valt nog te bezien of het niet net wat te laat voor hem is. Anderzijds ben ik ook niet verrast als hij daar in Tokio als een van de beste voor de dag komt. Hij heeft net als Van Vleuten unfinished business mbt de OS.

Willem Kieft 5 juli 2021 om 17:47

Ah, we kondigen ons afstappen nu al een weekje van te voren aan.

evelineroos 5 juli 2021 om 23:28

Wel zo netjes. En nog bedankt voor de kopbal.

pirazzi 5 juli 2021 om 18:31

Who cares?

Remcoderksen 5 juli 2021 om 19:05

Daargaat e knesxht van Bauke mollima

vanSpringel 5 juli 2021 om 20:21

Inderdaad ja. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=Neb1UW2ZvOg

Headlines

Materiaalzone

Populair