Tour 2021: Renners UAE Emirates likken hun wonden

zondag 27 juni 2021 om 09:18
Tour 2021: Renners UAE Emirates likken hun wonden

Marc Hirschi - foto: Cor Vos

Kopman Tadej Pogačar was gisteren op de afspraak op de Côte de la Fosse aux Loups, maar zijn ploeg UAE Emirates zal toch niet met veel plezier terugkijken op de openingsetappe van de Tour de France. Vier UAE-renners kwamen namelijk niet ongeschonden uit de strijd.

Bijna alle ploegen likken hun wonden na de valpartijen in de openingsrit, zo ook UAE Team Emirates. De ploeg zag zaterdag Marc Hirschi zijn schouder uit de kom halen bij de tweede valpartij op goed acht kilometer van de streep. Het is nog onduidelijk of de Zwitser vandaag kan starten. Ook Mikkel Bjerg, Brandon McNulty en Rui Costa maakten kennis met het asfalt.

De Deense hardrijder Bjerg heeft last van meerdere kneuzingen, schaafwonden en snijwonden, terwijl de Amerikaanse klimmer McNulty zijn eerste Tour is begonnen met schaafwonden aan de elleboog en rechterpols. De ervaren Costa heeft dan weer last van zijn bil en heeft verder nog lichte schaafwonden. Een geluk voor Pogačar: Bjerg, McNulty en Costa zijn in staat om verder te koersen.

Pogačar kon door de valpartijen van zijn ploeggenoten niet terugkijken op een geslaagde dag, ook al veroverde hij de witte jongerentrui. “Er valt vrij weinig te vieren. Ik hoop dat het met iedereen goed gaat. Marc is hard gevallen, maar we hopen op het beste. Gelukkig is de eerste dag voorbij. Hopelijk wordt morgen (vandaag, red.) iets rustiger.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 27 juni 2021 om 09:32

Dat ze door kunnen is de grootste winst voor de ploeg en Pogacar, al zal het bij Hirschi er welom spannen. Na het uit de kom gaan is de kans groot op herhaling met blijvend letsel aan de banden dus zal men daar goed over moeten nadenken.

Voor McNulty en Bjerg is het extra vervelend met de tijdrit zo dichtbij maar het einddoel is de AK winst van Pogacar en die lijkt prima in orde dus de pijn verbijten en doorgaan.

0
Lance4eva 27 juni 2021 om 09:37

Wel een mooie foto!

0
Verweggistan 27 juni 2021 om 09:41

Ondanks de ellende zeker een mooie compositie.
En het is niet Hirschi's fiets, want een Lapierre (fdj)

0
CechRepublic 27 juni 2021 om 10:06

Het doet mij juist enorm denken aan een geënsceneerde foto van een celebrity fotograaf die helemaal niks van sport begrijpt.

(Meer) On topic: Hirschi en UAE is sportief nog geen gelukkig.

0
Verweggistan 27 juni 2021 om 10:42

Ja, daarom juist, maar deze is in het ‘wild’ en niet in scene gezet

0
KennyKlimmen 27 juni 2021 om 11:16

Foto zou zo gebruikt kunnen worden voor een Frans parfum commercial.. Zo mooi gaan ze er nooit meer bijliggen . De hele aanleiding is natuurlijk wel bijzonder lullig,

0
roeleur 27 juni 2021 om 15:34

De vele valpartijen in de eerste week van de Tour zijn al jaren een grote spelbreker waarbij kanshebbers worden uitgeschakeld of geblesseerd. 184 renners op die smalle wegen en vele rotondes is gewoon erg veel. Ploegen van zes en dan zo’n 140 renners totaal lijkt me een stuk veiliger en ook nog leuker om naar te kijken.

0
Landeirovic 27 juni 2021 om 15:39

Ploegen van 6 een enorm slecht idee!

0
roeleur 27 juni 2021 om 15:55

Heb je daar een onderbouwing voor?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone