Tour 2021: ASO-directeur Prudhomme reageert op hectische derde etappe

dinsdag 29 juni 2021 om 15:09
Tour 2021: ASO-directeur Prudhomme reageert op hectische derde etappe

foto: Cor Vos (archief)

Christian Prudhomme heeft dinsdag, voorafgaand aan de vierde etappe, voor het eerst gereageerd op de chaotische finale van de derde rit van de Tour de France. De president van de ASO was na de veelbesproken finale niet bereikbaar voor de pers. “Ik begrijp de emotie bij de renners. Zij zijn degenen die vallen. Dat die emotie loskomt, is volkomen logisch”, reageert Prudhomme bij de NOS.

De ASO-directeur stelt dat de Tour de France wel degelijk rekening houdt met de veiligheid van de renners. “De parcoursen worden gemaakt door oud-renners die weten hoe erg vallen is. Twintig jaar geleden kwam Thierry Gouvenou (nu parcoursbouwer bij ASO, red.) in de Tour na een val over de meet, met een witte tulband van verband waar zijn bloed doorheen kwam”, noemt hij een voorbeeld. “Wij geven dus om veiligheid, maar er zijn meerdere redenen voor de valpartijen.”

Prudhomme somt enkele oorzaken op van de diverse valpartijen. “Ze komen onder meer door het verzet, misschien moeten we dat maximaliseren. Maar het komt ook door het gedrag van renners, door de nervositeit in het peloton die hoort bij de Tour de France. Dat hoort helaas bij ’s werelds grootste koers”, vertelt hij.

‘Er zal altijd gevaar zijn, maar de emotie is begrijpelijk’
“En het kan aan het parcours liggen”, geeft Prudhomme aan. Volgens hem heeft de ASO diverse inspanningen gedaan om de finale veilig te maken. “In de finale van gisteren waren drie middenbermen verwijderd, waarvan er eentje 100 meter lang was. Er is een rotonde geplaveid en er zijn putdeksels verwijderd. De weg lag er gisteren heel anders bij dan de inwoners van Pontivy gewend zijn.”

“We rijden over wegen die niet van ons zijn”, gaat de grote man van de organisatie verder. “De valpartijen van gisteren kwamen niet door de weg. Er zal namelijk altijd gevaar zijn. Maar de emotie bij de renners is begrijpelijk. Wij vinden het ook heel erg om renners te zien vallen.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

Pathieu van der Moel 29 juni 2021 om 15:26

Bij alle partijen is er een gebrek aan zelfreflectie. De renners wijzen naar de organisatie en vice versa. De organisatie had de streep prima 300 meter eerder kunnen neerleggen & kunnen wat soepeler omgaan met de 3 km regel, en de renners moeten gewoon wat beter opletten op de fiets. Enorm jammer dat iedereen zoveel moeite heeft om z’n eigen fouten toe te geven.

0
Edwin Jansen 29 juni 2021 om 21:52

Het is duidelijk dat iedereen tegenwoordig zijn eigen reality distortion field heeft en daar nogal graag aan vast houdt. Je hoort binnen 1 dag zoveel tegenstrijdigheden uitgesproken worden. Het doet me soms denken aan de Nederlandse gezondheidszorg.

0
guyremgabdel 29 juni 2021 om 23:10

Het is helaas de realiteit in onze huidige maatschappij : het is altijd de fout van een ander. Renners beseffen niet altijd voor welke uitdagingen organisatoren op vandaag staan vanwege de huidige wegeninfrastructuur. En niet alle gemeenten zijn van goeie wil om voor een passage van enkele minuten die hele infrastructuur uit te breken. Dus moeten organisatoren soms wel uitwijken naar secundaire wegen waar minder obstakels aanwezig zijn, maar deze wegen soms smaller.
En wat de aankomstplaatsen betreft: het klopt dat die soms niet op de meest veilige plaats liggen, maar vergeet niet dat vlak bij de finishlijn er gigantisch veel plaats moet zijn voor de ganse technische TV-zone. TV-kabels zijn beperkt in afstand om de beelden tot bij de captatiewagens te brengen en dus ook tot bij ons in de huiskamer.

0
bswinkelss 29 juni 2021 om 15:27

‘De valpartijen van gisteren kwamen niet door de weg.’ Het is heel simpel, als de ASO geen bocht in de laatste 200 meter had geplaatst waren ewan en sagan niet gevallen. En mocht de finale niet zo gevaarlijk zijn geweest met de afdaling dan was er minder gedrang geweest waardoor het voor roglic van een minder groot belang was om naar voren te geraken. Waardoor roglic waarschijnlijk niet was gevallen. Ik vind het buitengewoon triest dat ASO hierbij niet de hand in eigen boezem steekt

0
Pole Pole 29 juni 2021 om 15:31

Dan lijkt de oplossing simpel. Gaan koersen op vliegvelden. Breed, rechtdoor. En sproei het gras aan de zijkanten. Dan glij je lekker door.

0
Savojor 29 juni 2021 om 15:36

Je beweringen over de valpartijen van Ewan en Roglic zijn echt onzin. Het parcours speelde daar geen enkele rol in, kom op zeg…

0
Lalsacien 29 juni 2021 om 15:46

De val van Ewan kwam niet door de bocht. Ewan zat te dicht op het achterwiel van Merlier toen die op de pedalen ging staan. Bij Roglic kun je door de smalle weg en de nervositeit nog wat schuld geven aan het parcours.

0
S. Morgenstern 29 juni 2021 om 15:47

De val van Roglic kwam toch door een beweging van het peloton? Waardoor Colbrelli nergens anders meer heen kon en wel tegen Roglic aan moest rijden? Weet jij wat die beweging daar in gang heeft gezet? Was dat honderd procent niet door een versmalling van een toch al smalle weg?

0
Massimo Bataille 29 juni 2021 om 15:54

Roglic zijn val was niet te linken aan het parcours, de val van demare/Haig (en oponthoud Pogacar) op 4km was dit wel.
Ewan/sagan val vond ik ook voor groot deel te wijten aan het parcours. Als die bocht daar niet ligt, dan gaat dat gat waar Ewan in wilt kruipen niet toe. Als Ewan aanzet is er gewoon ruimte om te gaan, maar doordat de Alpecin-boys die bocht nemen, gaat die ruimte weg. Aangezien er een bocht ligt, is dit normaal, maar op een rechte strook zou dit regelrecht afwijken zijn van hun lijn (maar wss gebeurt die afwijking dan niet).

0
Peet Gute 29 juni 2021 om 16:01

die verschrikkelijke val van Ewan had niets met die lichte bocht te maken maar door een stuurfout van Ewan zelf die te dicht zat op het wiel van Merlier

0
Gladiool 29 juni 2021 om 16:02

Natuurlijk speelt het parcours een rol. Normaal sprint je op een rechte weg en mag je niet van je lijn afwijken. Doordat Merlier de sprint in een bocht aangaat wijkt ie per definitie van een rechte lijn af en wat gebeurt? Tik, voorwiel van Ewan weg. Daarnaast levert het taferelen op zoals die van Sagan en Ewan waarbij Sagan écht niet buitenom wil, want dan heb je al verloren. Iedereen wil aan de binnenkant, waardoor het vechten om een wiel cruciaal is. Dat allemaal levert op dat Sagan en Ewan leipe capriolen uithalen, en Ewan aan de binnenkant achter Merlier zit. En die tikt het wiel weg door binnenlangs de bocht te volgen.

0
bswinkelss 29 juni 2021 om 16:34

@savojor: dat het een rol speelt lijkt me duidelijk. Natuurlijk zijn de renners zelf ook de oorzaak. Maar een bocht in de laatste paar honderden meters is natuurlijk volstrekt onnodig en gevaarlijk. Datzelfde geld voor de afdaling. De val van roglic heeft minder te maken met het parcours inderdaad, maar komt deels ook doordat het peloton nerveus was voor de gevaarlijke finale

0
SprintMaster 29 juni 2021 om 15:32

Ik hoor hem niet over de afdaling in de laatste 4km en die valpartij in de bocht.
Wanneer Franse favorieten worden benadeeld (proloog Tour 1978 in Leiden) en wanneer LA zich beklaagt bij de Tour organisatie over de natte wegen (slotetappe 2005) gaat men wel overstag.

0
Tompot 29 juni 2021 om 15:50

Geweldig zo'n parcoursbouwer die er ondanks zijn jarenlange ervaring als renner in slaagt om en een dalende finish te ontwerpen ( waar over afgesproken is dat het niet meer werd gedaan) en ook nog een smal weggetje te vinden achter een bocht. Chapeau. Misschien moet iedereen even goed luisteren naar de podcast van Thijs Zonneveld gisteren avond. Daar wordt het zeer helder in uitgelegd wat er niet klopt aan wat er in tour gebeurd.
Gelukkig was Haig na de bocht slechts een minuut of 8 bewusteloos en niet dood, maar @savojor, die ik werkelijk overal tegen kom om zijn mening te uiten dat het aan de renners ligt, dat had waarschijnlijk in jou optiek ook aan de renners gelegen.
Er moet gewoon een ploeg opstaan die zegt we stappen uit de tour in plaats van zo'n diarree reactie om 100 kilometer langzaam te rijden en dan maar weer te gaan rijden. Zou iemand deze aankomst en het bochtje vlak voor het eind al bestudeerd hebben? Kijken of het weer bal is vanmiddag. Ligt het zeker weer aan de renners?

0
roeleur 29 juni 2021 om 20:57

De renners steken een veel te groot verzet. Ook de wetenschappelijke begeleiding bij training en voeding die ze krijgen doet de Tour de das om. Bovendien is onze wedstrijd de grootste en belangrijkste van de wereld en zijn die renners daarom strontnerveus. Logisch! De inwoners van Pontivy kenden hun eigen straten niet meer terug en leven toch al in een dal waar ze nooit meer uitkomen. Hoe gelukkig waren ze met onze komst!

0
Edwin Jansen 29 juni 2021 om 21:55

Het is idd genieten als Thijs boos is. Dan komen er idd zeer heldere analyses uit. Ik ga nu ook even het UCI reglement opzoeken om die hier in zijn geheel te copy pasten! :P

0
SpeedyLegs 29 juni 2021 om 15:53

Het UCI moet initiatieven gaan steunen voor innovatie van het wegwielrennen.
Deze versie van de grootste koers ter wereld heeft tot nu toe veel weg van een computergame.

0
S.t.B 29 juni 2021 om 16:05

Niemand gaat vrijuit, maar vooral een koersorganisatie moet renners beter tegen zichzelf in bescherming nemen.
Dit zijn jongens (soms nog jochies) die met individueel belang, teambelang en sponsorbelang in hun achterhoofd koersen. Die belangen zijn vooral bij de Tour immens, en maken zelfs van meest koele kikkers in het peloton een stijfnerveus testosteronbommetje.

0
xistnc 29 juni 2021 om 16:07

Het wielrennen staat onderhand op een kruispunt. Is het vooral circus met een ondergeschikt sportief element of is het toch bovenal topsport?

0
RIH 29 juni 2021 om 16:22

Hoi xistnc Al eerder gezegd in reactie op een ander bericht:
Wellicht kan juist het publiek een statement maken! Minder kijkers, minder profijt voor de sponsors… benieuwd of dan de druk van bovenaf nog gaat werken. Niemand zit erop te wachten dat zijn of haar favoriet uitvalt door pech. Wielrennen is juist zo mooi wanneer op gelijkwaardige wijze de krachten worden gemeten. Tuurlijk, een renner die zich laat verrassen door een waaier, of tijdens de tijdrit niet zulke lekkere benen heeft…. dat biedt voor mij meer spanning dan de loterij van afgelopen dagen. Wij als volgers/publiek hebben ook een woordje te spreken (zonder kartonnen wapperbord natuurlijk!) Dus of het nou gaat over een organisator, de grote wielerbaas, de ploegen of de wielrenners zelf… Joehoe… wij houden het in stand door mee te gaan in het circus. Dus laat de kracht van onderaf komen, van ons! Als je mee blijft doen met dit spelletje blijf je ook onderdeel/oorzaak van het probleem.

0
S.t.B 29 juni 2021 om 16:47

@RIH

Naarmate het wegwielrennen steeds meer veranderd in een kampioenschap asfalt BDSM zal het mainstream publiek sowieso steeds minder interesse tonen.
Daar heb je geen statement voor nodig.

0
RIH 29 juni 2021 om 17:07

@ S.t.B jij vergelijkt het wielrennen met een soort van sadomasochisme. Maar dat is precies de vraag van @xistnx: is het topsport of iets zoals een circus (met acteurs). Wellicht toch beide? Wie het weet mag het zeggen hahaha! Ik kies voor het top-sport element, voor dat andere heb ik volop keuze elders.

0
Pole Pole 29 juni 2021 om 22:51

Circus natuurlijk! Topsport zoals atletiek, hoogspringen en jurysporten zijn oersaai. Ga toch weg.

0
Bazza_B 29 juni 2021 om 16:32

Wij van WC eend adviseren WC eend…

0
The Whaler 29 juni 2021 om 16:35

Zoals hierboven aangegeven is er in de podcast van “In ’t wiel” een mooie analyse van de fouten die in de laatste 10km van gisteren liggen (en waar ook van te voren door diverse partijen gevraagd is iets aan te doen.
Wordt de tijd eerder genomen, en de finish paar 100 meter eerder dus zonder die chicane liggen er gewoon veel minder mensen op de grond.
De val van Thomas met Gesink als slachtoffer is inderdaad beetje verwijtbaar aan de renners maar de val van Rogliz (geen stress nodig als tijdopname eerder ligt) en met name Haig (smalle boch in een volle afdaling met compleet peloton) en mcEwan (chicane in de sprintlijn) hadden echt voorkomen kunnen worden.

0
Haanaf 29 juni 2021 om 18:11

Er zijn gisteren minder mensen gevallen dan op dag 1. Dus eigenlijk was het best veilig…….

0
Handige Harry 29 juni 2021 om 17:36

De gedachte dat oud professionals geschikt zijn om het parcours te beoordelen is een beetje naïef.
In hun tijd was de gehele koers anders.
Ze kennen dat hele treintjes principe niet.

0
Killco 29 juni 2021 om 17:44

Deze man praat zo goed dat je hem bijna serieus neemt

0
josemanuelfuente 29 juni 2021 om 17:51

Er zijn toch meer wegen dan dat bochtig weggetje om in Pontivy te komen?

0
Jean Dumas 29 juni 2021 om 19:05

Zeker, dat zag je vandaag. Ze hebben meer boter op het hoofd. Donderdag kiezen ze een aankomstplaats (Chateauroux) die vereist dat zelfs na een verplaatsing een etappe van 240 nodig is om dit weekend de Alpen te bereiken. Geklungel? Nee hoor.

0
Pietspeed 29 juni 2021 om 19:15

UCY cycling regulations mbt veiligheid van renners en parcoursen :

Security
2.2.015 Event safety manager
The organiser shall appoint an event safety manager as part of its organisation staff,
whose role is defined in the organisers’ guide to road events as published by the UCI.
The event safety manager will assess the risks of the event and oversee the observance
of the safety regulations set out by both the national authorities and the sporting
authorities (UCI, National Federation, etc.).
The organiser shall ensure that the event safety manager has a good knowledge of the
organisation and safety procedures of cycling events. The organiser shall also make sure
that the event safety manager has the relevant regulatory training that could be
requested to carry out his or her duties.
The course
In general, the course of a road race is defined by the paved road available to road traffic.
Riders cannot leave the prescribed course, as per article 1.2.064.
The organiser will physically mark the course (with barriers, tape, etc.) when it is very
likely for riders to deviate from it, intentionally or not, for instance when the course is
lined by a sidewalk/pavement, a path or a cycle path separated by edges, a verge or a
difference in road level that can be easily crossed.
The organiser shall, by way of signs, give sufficient prior notice of any obstacle that he
can reasonably be expected to know or anticipate and that presents an abnormal security
risk for riders and attendants.
Hence, the organiser shall in particular take care to ensure the lighting of tunnels so that
it is possible, at all points in the tunnel and at its entrance, to make out a car number
plate at 10 metres and a dark-coloured car at 50 metres with the naked eye.
For stage races, the organiser will systematically indicate in the daily communiqué of the
organisation any important information concerning the safety of the next day's stage, for
the benefit of the teams, riders and followers.
The use of unpaved roads
If an organiser wishes to include unpaved roads in an event, the UCI must be informed
at the time of registering the event on the calendar. Furthermore, the organiser shall
make every effort to ensure the safety of the riders, spectators and race followers and hat the event runs smoothly in sporting terms and with regards to the equitable treatment
of participants. In particular, the organiser shall:
– provide the teams with a detailed description of the relevant sections (length,
type of surface, degree of difficulty of each section, road width, etc.), if
necessary providing photos or videos;
– ensure that the course can be traversed at all times (weather conditions, etc.)
by a road bicycle as defined by Chapter III of Part I of the UCI Regulations;
– ensure the safety of the course (maintenance, sweeping and stabilising the
surface, protective measures, signage, etc.);
– ensure that the following vehicles are suitable for the course and that the drivers
have the necessary skills.
The UCI may refuse to register an event on the calendar and/or refuse the inclusion of
an unpaved section.
(N) The elements referred to in the present article shall be indicated in the race
programme – technical guide. For one-day races, they shall also be especially mentioned
during the meeting of sports directors.
Lead vehicle
The organiser shall have an inspection vehicle lead the race, in which the event safety
manager (or another person designated by the latter) shall travel, to point out any
possible obstacles and intervene if necessary.
Inflatable structures
(N) From 1st January 2022, inflatable structures on the road or crossing the road are
prohibited, except in order to mark the position of the start line.
(N) Between 1st January 2018 and 1st January 2022, inflatable structures on the road or
crossing the road are permitted only to mark the location of the start line, the last
kilometre of the race and the finish line, subject to the following requirements:
– The structure must be equipped with two generators as well as two blowers
working simultaneously; the structure must be maintained in a stable position
even in case one of the two generators fails;
– At least one technician must stay on alert close to the structure in order to
intervene if a problem occurs;
– At least one of the two blowers must be operated by a petrol generator;
– Petrol must be available in the immediate vicinity of the structure;
– The structure must be secured to at least 10 anchor points.
(text modified on 1.01.03; 1.01.18; 1.01.19; 11.02.20; 8.02.21).
Evaluation of the event route
2.2.016 The UCI may use the services of independent experts to evaluate the safety and
compliance of the route. The UCI collects essential information from the organisers for
this purpose and/or mandates an independent expert to collect the essential
information directly from the organisers. The information collected may include videos
of the route, the route layout in GPX format and any other information as deemed
relevant by the UCI. The result of the evaluation of the event route by the UCI or the
appointed independent expert may be communicated by the UCI to the organiser so
that the latter can implement any corrective actions required
2.2.017 (N) A zone of at least 300 metres before and 100 metres after the finishing line shall be
protected by barriers. Any situation in which it is impossible to respect the distance of
100 metres after the finish (without materially affecting safety) in particular at a mountain
top finish, requires the organiser to install the maximum number of barriers possible
according to the topography of the site. This decision is taken under the organiser's
responsibility.
In addition, this 400-meter zone shall be accessible exclusively to representatives of the
organiser, riders, paramedical assistants, sports directors and accredited press
personnel.
The 400 metres of barriers thus formed must be continuous and the barriers firmly
attached to each other. No gaps are allowed (in particular at the finish line). A gate
system must be installed at least 100 metres after the finish line to allow organisation
personnel to pass through the barriers.
The use of lightweight barriers (e.g. plastic) to cordon off the event route is prohibited,
including after the finish line. The barriers must be weighted down so that they do not
move in strong winds or when subject to pressure by spectators or other forces.
The event safety manager shall pay special attention to the final section of the race route,
and the final hundredth meters before the finish in particular and shall ensure that the
safety conditions are observed. This is especially important for events likely to finish in
bunch sprints.
(text modified on 1.04.21).
2.2.018 In no case can the UCI be held responsible for any defects in the course or accidents
that may occur.

Chapter XII RACE INCIDENTS AND SPECIFIC INFRINGEMENTS BY
ORGANISERS ………………………………………………………………………………………………100
§ 1 Race incidents in the context of road events……………………………………………..100
§ 2 Specific infringements by organisers of road events …………………………………..127

4 Event safety
4.1 Infringements or non-compliance with obligations relating to medical provision and in particular:
– obligations relating to establishing a medical service;
– implementing mobile resources during the race and arrangements for rapid transfers to hospital;
– obligation to communicate the list of hospitals contacted by the organiser to the teams.
Fine of CHF 10,000 to 50,000
4.2 Infringements or non-compliance with obligations relating to event safety and in particular:
– obligation to provide sufficient security staff to ensure the safety of the race;
– obstacle or danger that is not indicated or not made sufficiently safe;
– race route not entirely closed and road traffic not stopped on the route;
– obstacles representing a risk and tunnels not indicated or insufficiently lit;
– obligations relating to the protection of the race route by the appropriate use of barriers;
– race route used by vehicles or persons other than riders or following vehicles during a time trial.
Fine of CHF 10,000 to 50,000

ROAD RACES 302
Annex B Protocol for discussions regarding extreme weather and the
riders’ safety during events
Background
A working group made up of representatives from the UCI, riders (CPA), teams (AIGCP)
and organisers (AIOCC) agreed an action plan in the event of extreme weather
conditions or concerns or an incident relating to rider’s safety during events.
The group considered the health and safety of the riders to be the absolute priority.
This document forms an integral part of the UCI Regulations and is applied in accordance
with article 2.2.029 bis.
Convening a meeting
The meeting is convened at the request of any of the appointed representatives (see the
section on “Appointment of representatives” below) or by the UCI through the President
of the Commissaires’ Panel.
Meeting
The meeting shall be held in a suitable environment and in a formal manner. Participants
shall take part in a constructive spirit and shall listen to the views of others while
employing common sense, taking into account the interests of all stakeholders and
preserving the good image of the sport of cycling.
A concise summary of the meeting shall be drawn up by the President of the
Commissaires’ Panel and sent to the UCI along with the race report.
Problems
The protocol involves the compulsory convening of a meeting of stakeholders (see the
section on “Appointment of representatives” below) when:
– extreme weather conditions are anticipated prior to the start of a stage or race.
The extreme weather conditions that could lead to such a meeting include:
1. Freezing rain;
2. Accumulation of snow on the road;
3. Strong wind;
4. Extreme temperatures;
5. Poor visibility;
6. Air pollution.
– an issue regarding the course or the organisation of the event or stage
represents a risk to the riders’ safety. The following issues may lead to the
convening of a meeting:
1. Failings relating to the safety of the course (surfaces, obstacles, protective
measures and barriers, signage, lighting, descents, narrow roads,
bridges, etc.);
2. The intrusion of vehicles or individuals onto the course;
3. Specific failings in the final kilometres of an event (road width, protective
measures and barriers, final bends, positioning of photographers, etc.);
4. Failure to control spectators (behaviour, crowd management, smoke
bombs, etc.);
5. Failings relating to the movement of vehicles in the race convoy.

303
Decisions
Depending on the problems encountered, and after discussions by the stakeholders, the
following actions may be decided for the forthcoming event or stages:
1. No action;
2. Change of the location or time of the start or finish;
3. Change of the course or neutralisation of a section of the stage/race;
4. Reinforcing safety arrangements for the course and organisation;
5. Any other corrective measure or action adopted by the stakeholders in
compliance with the UCI Regulations;
6. Cancellation of the stage/race.
If stakeholders cannot reach a consensus by the end of the meeting, the organiser, in
agreement with the President of the Commissaires’ Panel, shall decide the actions to be
taken.
As far as possible and subject to the legislation applicable in the country in which the
event is being held, decisions shall be taken or confirmed by the morning of the race (or
relevant stage) and in all cases before the start.
Appointment of representatives
The meeting of stakeholders shall have the following participants:
– President of the Commissaires’ Panel,
– Organiser’s representatives:
– Race Director or representative appointed by the Race Director;
– Race Doctor;
– Head of Safety.
– Teams’ representative appointed by the AIGCP from the Sport Directors
involved in the event(1);
– Riders’ representative appointed by the CPA(2);
– UCI representative if attending the event.
(1) The teams’ representative appointed by the AIGCP will make himself or herself known to the
President of the Commissaires’ Panel of the event, at the latest by the start of the Sport Directors’
meeting. If a teams’ representative is not appointed by the AIGCP, this representative will be
appointed during the Sport Directors meeting.
(2) The riders’ representative appointed by the CPA will make himself or herself known to the
President of the Commissaires’ Panel of the event, at the latest by the start of the Sport Directors’
meeting. If a riders’ representative is not appointed by the CPA, this representative will be
appointed by the President of the Commissaires’ Panel (with the agreement of the rider
concerned).
Riders’ and teams’ representatives must be present throughout the event in order to be
able to attend the meeting in person.
Representatives shall act in the collective interest of the parties that they represent;
before adopting a position, representatives shall consult a sufficient number of the parties
who they represent and who may have contrary opinions or interests. They shall present
recommendations, opinions and proposals based on their experience.
Responsibilities
The procedures provided for herein are without prejudice to the responsibility of the
organiser established in articles 1.2.032 and 1.2.035 of the UCI Regulations.
(text modified on 3.06.16; 1.01.18; 11.02.20).

0
Romāns Vainšteins 29 juni 2021 om 23:21

Ik zie het, ja

0
Pole Pole 29 juni 2021 om 23:29

Helemaal mee eens!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone