Tour 2020: Søren Kragh Andersen ziet aanvalslust Sunweb beloond
Søren Kragh Andersen - foto: Cor Vos
zaterdag 12 september 2020 om 17:46

Tour 2020: Søren Kragh Andersen ziet aanvalslust Sunweb beloond

Søren Kragh Andersen heeft in Lyon de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Deense Sunweb-renner kwam na een rit van 194 kilometer als eerste over de finish na een succesvolle aanval in de slotfase. Hij bezorgde daarmee zijn ploeg de tweede ritzege binnen

Enerverend begin
Al vroeg in de wedstrijd gingen drie renners op avontuur. Cees Bol (Sunweb) kreeg na een demarrage Edward Theuns (Trek – Segafredo) met zich mee. Even later lukte het Stefan Küng (Groupama – FDJ) om de aansluiting te maken. Casper Pedersen leek vanuit het peloton de oversteek naar de kopgroep te willen maken, maar hij werd samen met Bol vanuit de ploegleiderswagen teruggefloten. De twee lieten zich terugzakken in het peloton, omdat de teamleiding de kopgroep niet groot genoeg vond. Küng en Theuns moesten met twee verder.

Sagan roert zich
Doordat er na 38 kilometer punten in de strijd om het groen te winnen waren, meldde BORA-Hansgrohe zich al vroeg aan kop van het peloton. Kort erna werd duidelijk waarom: Peter Sagan koos samen met ploeggenoot Maximilian Schachmann het hazenpad. Sagan kwam (na Küng en Theuns) als derde over de streep, waarmee hij 15 punten verzamelde. Bennett won de sprint van het peloton en veroverde er tien 10, waardoor Sagan vijf punten inliep

De twee leiders reden een voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar, totdat BORA-Hansgrohe in het peloton het tempo verhoogde. De Duitse formatie probeerde op die manier tijdens de beklimming van de Col du Béal sprinters overboord te gooien. Aan kop van de wedstrijd moest Theuns zijn medevluchter Küng laten gaan. De Zwitser rondde als eerste de top van de col van tweede categorie, met drie minuten voorsprong op het peloton. Daar verloor groenetruidrager Bennett net voor de top de aansluiting, waardoor hij samen met enkele ploeggenoten in de achtervolging moest.

Küng en Theuns vormden de vlucht van de dag – foto: Cor Vos

Sprinters Bennett en Ewan op achterstand
Op weg naar de volgende beklimming werd Theuns opgeslokt door een door BORA-Hansgrohe aangevoerd peloton. Küng kwam als eerste boven op de Côte de Courreau, met minder dan een minuut voorsprong. Inmiddels was ook CCC zich gaan bemoeien met de jacht.

Bennett zag enkele kilometers verder het zinloze van zijn jacht in. Hij zou vandaag geen extra meer punten meer halen in de strijd om het groen. Ook collega-sprinter Caleb Ewan was inmiddels afgehaakt. De Australische pocketsprinter kende een lastige dag en moest knokken tegen de tijdslimiet.

Sunweb probeert het
CCC en BORA hielden – met hulp van Jumbo-Visma – het tempo hoog. Een uitgedund peloton begon aan de finale, waarin de parcoursbouwers nog enkele venijnige klimmetjes hadden opgenomen. Op de Côte de la Duchère ging Tiesj Benoot er met nog tien kilometer te gaan vandoor. Benoot pakte vijftien seconden. Valentin Madouas ging in de tegenaanval, maar de Fransman werd in de afdaling ingerekend. Even later was ook de demarrage van Benoot teniet gedaan.

Bora-renner Lennard Kämna zag vervolgens de kans schoon om na een dag hard werken er vandoor te gaan, maar het door Jumbo-Visma aangevoerde peloton liet hem niet te ver wegrijden. Op de Côte de la Croix-Rousse probeerde Thomas De Gendt de oversteek te maken. Samen met publiekslieveling Julian Alaphilippe wist hij zich bij de leider te voegen, maar kort erna zorgde Peter Sagan hoogstpersoonlijk voor een hergroepering.

Kragh Andersen maakt het af
Dat was voor Marc Hirschi het sein om het te proberen. Sagan reed het gat dicht, met Van Avermaet en Dumoulin in zijn wiel. Sunweb probeerde het wederom in de persoon van Søren Kragh Andersen. De Deen pakte al snel tien seconden en werd niet meer bijgehaald. Voor de tweede keer in drie dagen kon bij Sunweb de champagne boven worden gehaald.

foto: Cor Vos

Luka Mezgec won kort erna de sprint van het peloton. Sagan werd vierde en pakt daarmee 18 punten terug op Bennett. Ook Primoz Roglic finishte in het peloton en blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Beelden slotfase:

RIDE Magazine
250 Reacties
Sorteer op:
12 september 2020 18:00
Vraag me af waarom Jumbo op 10km van de streep op kop begint te rijden. Was uitgelezen kans om Van Aert nog eens te laten meesprinten.
    12 september 2020 18:01
    Heb je het aantal chicanes en vluchtheuvels geteld?
    12 september 2020 18:02
    Uitval van Bernal lijkt mij de bevestiging dat het belangrijk was om als ploeg vooraan te zetten. Als je dan sterk genoeg bent om helemaal vooraan te zitten is dat de meest veilige optie.
    12 september 2020 18:05
    hoevaak vallen ze wel niet tegenwoordig. Jumbo heeft het perfect gedaan weer.
    12 september 2020 18:08
    Perfect een ritzege laten schieten. Als ze de rollen omdraaien kan Van Aert voor de ritzege gaan. Echt perfect gedaan ja.
    12 september 2020 18:09
    En dan Van Aert weer een kopstoot van Satan laten opvangen zeker? Je snapt zelf ook wel dat Wout alleen op de Champs nog mag meesprinten, tenzij er geen enkel risico is.
    12 september 2020 18:13
    Och en het gaat weer om Van Aert. Wat een schande dat Roglic zich niet op kop zet voor Wout hè?
    12 september 2020 18:20
    Nee, het is een schande dat de dikbetaalde Dumoulin zich niet op kop zet. Roglic moet zich sparen.
    12 september 2020 18:41
    Niet gekeken dan? Bernal viel aan, WvA moest passen en Dumoulin dicht toch echt het gat.
12 september 2020 18:00
Heerlijke finale.. Dit zien we tegenwoordig zo weinig..
Kan het zijn dat er weinig wind stond op het laatst? Reed wel heel makkelijk weg..
12 september 2020 18:00
Waarom moet van Aert vanaf de klim hoog tempo op kop houden, geef van aert vrijgeleide en zet roglic in tom zijn wiel
    12 september 2020 18:02
    Wil het er bij jullie Belgen nou niet in dat een renner ook zelf beslissingen kan nemen? Volgens mij deed Van Aert dit gewoon zelf. Ik weet dat Jumbo het grote kwaad is, maar het begint een beetje zielige vormen aan te nemen.
    12 september 2020 18:02
    Stijn, het is je hier al honderd keer uitgelegd. Dat je het niet snapt, ligt echt aan jou.
    12 september 2020 18:13
    Ik snap inderdaad niet waarom ze hem woensdag laten meedoen met een veel grotere groep maar nu dat het uitgedund is dat ze hem niet zijn ding laten doen, of is dat zo raar dat ik me dat afvraag?
    12 september 2020 18:14
    Zal eens andersom moeten zijn, een Nederlander in Belgische dienst waarbij de ploeg het geel heeft. Gaat iedereen eens op dezelfde manier hakken. Kijken wat de reacties zijn.
    12 september 2020 18:19
    Zou idd eens andersom moeten zijn. Poeleke voor REV of zo. Denk dat hij dan bij alle begripvolle Nederlanders wel zou binnen komen.
    12 september 2020 18:22
    Je snapt hem best xistnc. Hou je niet zo dom.
    12 september 2020 18:23
    volgend jaar mvdp naar de tour, volledig in dienst van merlier
    12 september 2020 18:36
    Verschil is dat Van Der Poel niet tekent bij een ploeg waar hij niet zelf zijn doelen kan kiezen. Van Aert heeft die keuze wel gemaakt, en dat heeft hem zekerheid gegeven en de mogelijkheid om deels zijn eigen programma te rijden. Alleen Wuyts lijkt dit niet te begrijpen en gebruikt Sporza om het vuurtje verder op te stoken.
    12 september 2020 18:57
    Het verschil is dat Vdp de Tirreno rijdt waar het deelnemersverd voor 70% bestaat uit B-coureurs en er nog meerijdt voor spek en bonen.
    12 september 2020 19:04
    Dat is ook een verschil Klaver. Het was alleen om aan te geven dat het nergens op slaat om te zeggen dat er net zo gereageerd zou worden als VDP voor REV zou moeten rijden. VDP maakt andere keuzes en is daarmee een andere renner. Daardoor rijdt hij nu dus ook niet de tour en daarom moet hij niet en Van Aert wel knechten. Iedereen met enige realiteitszin kan dat in elk geval een beetje begrijpen.

    Dat je nog even wilt benadrukken dat Van Der Poel even niet aan de verwachtingen voldoet is tekenend voor het soort supporter dat je bent vermoed ik.
    12 september 2020 19:22
    Het is een stelling Joop, geen realiteit. Dus je kan de stelling ook op zich bekijken en daar de vergelijking mee maken.
    12 september 2020 19:38
    Een stelling die onzinnig is inderdaad. Van Der Poel heeft heel duidelijk een andere keuze gemaakt. Van Aert heeft hiervoor gekozen, beetje vreemd om daar dan als fan over te blijven miepen. Ga dan maar klagen bij Van Aert, die heeft die keuze gemaakt. Van Der Poel ondervind de nadelen van zijn keuze. Ik ga toch ook niet miepen dat het oneerlijk is dat de ASO Van Der Poel niet uitnodigd?
    12 september 2020 19:52
    Ok, je snapt het niet. Geen probleem.
    12 september 2020 20:42
    Ik snap het inderdaad niet. Fan zijn van Van Aert, waar alle reden voor is, hij wint de Strade, hij wint Milan San Remo, hij wint tweede etappes in de tour en dan naar een Nederlandse wielersite komen om te miepen en het over de Druivencross hebben. Daar valt voor mij weinig aan te snappen. Vreemd soort wielerfan ben je dan.
    12 september 2020 20:45
    Rustig Joop. VDP in de rol van Van Aert met REV als Roglic. Daar hadden we het over.
    12 september 2020 20:45
    Van Aert is gewoon de enige waarop Roglic vertrouwt, de rest zijn stuntels in het pelotonrijen.
    12 september 2020 20:50
    Als Van Der Poel zou tekenen bij DQS en hij zou komend jaar meegaan in een ploeg waar REV ook in zit zou ik het volkomen normaal vinden als hij voor REV zou moeten knechten. Zeker als het in de tour zou zijn. Geel in Parijs is nog steeds het hoogst haalbare in de wielersport. Ik zie VDP echter die keuze niet maken.

    En verder snap ik dus inderdaad niet waarom je het hier over de Druivenkoers zou hebben.
    12 september 2020 20:58
    Ok, goed voor jou Joop. Geel is misschien het hoogste wat er is. Maar niet als knecht in een team voor een renner die zelf wedstrijden kan winnen. Zelf de RVV winnen gaat echt wel boven de Tour helpen winnen als knecht.
    12 september 2020 21:03
    Misschien ff kappen met kappen op Jumbo en wat lieve woordjes fluisteren richting Greg, Oliver, Thomas en Tiesj? Of zijn die eerste twee alleen in Frankrijk ter voorbereiding op de klassiekers, om er dan af te worden gereden door Mathieu? Die andere twee dragen overigens wel degelijk bij aan de successen van hun ploeg - terug als knecht.
    12 september 2020 21:04
    Ja, dat lijkt mij ook ja. Maar wellicht is het je opgevallen dat Jumbo Visma als allerhoogste doel heeft om het eindklassement te winnen. Als Wout daar niet voor in dienst wou rijden was hij niet meegegaan. Hij lijkt volledig content en heeft al twee etappes po zak. Ik verwonder me er enorm over wat voor gemiep er dan nog komt, aangewakkerd door Sporza, van de fans. Handjes dichtknijpen en genieten zou ik zeggen.

    Wellicht gaat Wout de RVV ook nog wel winnen. Zou maar zo kunnen. Ik hoop dat je er dan wat van kunt genieten, of als eerste komt melden dat hij gewonnen heeft ondanks dat hij geen enkele hulp van zijn ploeg heeft gekregen. Of ga je der herhaling van de Druivenkoers bekijken in plaats van te genieten van weer een topprestatie van Van Aert?
    12 september 2020 21:09
    Greg en Oliver zijn niet goed genoeg, Thomas mocht niet weg in de middag en werd teruggehaald in de namiddag. Tiesj is gevallen en Tiesj werd teruggehaald deze middag. Kragh Andersen mocht wel gaan.
    12 september 2020 21:10
    De druiven(koers) smaakt zuur precies.
    12 september 2020 21:14
    Als de Druivenkoers voor jou de zoetste overwinning was dan heb je weinig smaak. Bij mij was de Druivenkoers aardig weggezakt. Verder is er weinig in het wielrennen dat mij zuur smaakt. Al moet ik eerlijk zijn, het wegvallen van VDP in de finale van het WK smaakte me wel wat zuur. Verder volop aan het genieten. Ben blij dat we weer los zijn en heb al veel mooie wedstrijden gezien. Zure reacties zul je van mij niet zien.
12 september 2020 18:00
Lekker ploegje dat Sunweb. Doet mij denken aan de Tour van 2017. Oorlog maken en het ook nog af weten te maken.

Hebben alleen niet echt een man voor de bergen of Roche moet nog iets uit zijn hoed weten te toveren.

Toch benieuwd hoe Dumoulin daar nu naar kijkt...
    12 september 2020 18:16
    Ja dumoulin is superhappy bij jumbo en zijn salaris is veel hoger. Plus geen druk. Verder heeft sunweb volgend jaar 4 nederlanders haha
    12 september 2020 18:20
    Dat hoge salaris heeft hij omdat hij bij TJV de TdF ging winnen, weet je nog....?
    12 september 2020 18:34
    @Glorious wat maakt het uit hoeveel NL ‘s bij Sunweb zijn? Volgend jaar in ieder geval 5, waarvan 3 talenten en een sterke sprinter). Nieuwenhuis, Arensman. Eekhof, Bol en Tusveld
    12 september 2020 18:55
    Dat hoge salaris heeft hij omdat JV met hem de concurrentie met Ineos aan wilden gaan en met hem in de ploeg geel in Parijs halen. Dat plan ligt op schema.
12 september 2020 18:01
Altijd al een klasse coureur geweest.

Bij Sunweb presteert behalve Benoot iedereen op 100% momenteel. Leuk voor hen.
Die Casper Pedersen bevoorbeeld ook, nu Bol nog eens verzilveren.
    12 september 2020 18:08
    Benoot was goed bezig om weg te rijden tot de "klasse coureur" er in zijn eentje voor zorgde dat de achtervolging op zijn ploegmaat terug op gang kwam.
    12 september 2020 20:47
    Benoot gaat naar mijn idee juist als een dolle bij Sunweb. Reken maar dat ook hij nog eens als speerpunt fungeren gaat deze tour.
    12 september 2020 20:55
    Ik heb zijn interviews gezien. Hij zegt elke keer datie niet 100% is.
    Het is altijd 'n beetje 'n strijkijzer en vandaag zat er ook niet genoeg op.
    In principe is hij er een voor de zwaarste koersen, 250+ en liefst nog in barre omstandigheden.
    12 september 2020 21:06
    Hij probeert wel maar waar gaat hij zijn medevluchters erafrijden?
    Neem nu een Lutsenko, of Fraile, dat zie ik gewoon niet gebeuren.
12 september 2020 18:03
Fantastische koers gezien! Dumoulin die door het dichtrijden van het gat op Sagan en co. de loper uitrolt voor zijn oude ploeg!
12 september 2020 18:03
Hoe gaat het trouwens met Wuyts voor de Sporza kijkers? Wout mocht niet meesprinten vandaag, dat moet hem weer pijn hebben gedaan.
    12 september 2020 18:06
    Had veel lof voor Sunweb.

    En hij heeft toch Benoot en Van Avermaet in de aanval gezien, dus weinig kritiek.
    12 september 2020 18:06
    Die heeft iets nieuws bedacht: "als Benoot had gewonnen, waren ze bij Sunweb nét zo blij geweest".

    Maar Benoot wint niet, die is ook al knecht.
    12 september 2020 18:16
    gaat wel goed met michel, zijn belgen hebben al wat gewonnen dit seizoen
    12 september 2020 18:28
    edit wf: niet doen

    Hè potverdikkeme en ik doe nog zo m'n best.
    12 september 2020 18:44
    Vandaag viel het mee. Misschien heeft hij door dat de TDF winnen belangrijker is als ritwinst.
    12 september 2020 19:24
    Ik heb vandaag voor het eerst op de nos gekeken. Viel niet eens tegen. Morgen probeer ik het weer.

    Dat gebleit van Wuyts is stilaan echt triest geworden. En vandaag deed de Cauwer mee. Dat was de druppel.
    12 september 2020 20:05
    @ProfrondeZevenbergen,
    Ook ik ben na jarenlang Sporza afgehaakt. Toch wel jammer dat je uiteindelijk moet kiezen tussen het gewauwel van Ducrot, of luisteren naar Wuyts die langzamerhand een karikatuur wordt van zichzelf...

    Hopelijk gaan ze bij Sporza volgend jaar ook de jeugd de kans geven, net als Sunweb...
    12 september 2020 20:51
    Ook ik stapte vandaag over naar de NOS en het viel me niet tegen. Mooie anekdotes van Ducrot voor de verandering.
    12 september 2020 20:51
    Wuyts-De Cauwer, gewoon een topduo. Taalvaardig, kennis, humor... alles zit er in.
    12 september 2020 20:55
    Het wordt treurig gewauwel en ook wat bitter vanuit Wuyts. Van de zender afhalen voordat het echt zielig wordt.
    12 september 2020 21:00
    Of gewoon met zn allen naar Ducrot zappen als je het niet leuk meer vindt. Doe-ie.
    12 september 2020 21:13
    Zelfs op de Vlaamse tv mag geen kritiek worden geleverd. Schitterend haha.
    12 september 2020 23:36
    Wuyts was in de finale fantastisch. Niks gemerkt van vervelend nationalisme. Uiteraard trots op benoot, de Gendt en v avermaet. Maar ook erg blij voor kragh en sunweb.
    Viel me vandaag niet tegen. Had het weer eens een dagje geprobeerd.
    13 september 2020 02:25
    Wuyts begint heel erg onuitstaanbaar te worden,niet alleen is zijn commentaar erg slecht maar zijn opmerkingsvermogen is beneden peil.Jose verdient een betere collega.
12 september 2020 18:04
Hoe heeft Porte zo snel terug kunnen komen toen ze volle bak gingen.
    12 september 2020 18:07
    Ja, dat lijkt me geen zuivere koffie...
    12 september 2020 18:07
    Die kreeg de fiets van Elissonde en heeft gewoon tussen de auto's terug kunnen komen.
    12 september 2020 19:22
    Porte is gewoon erg goed
    12 september 2020 19:43
    Gaaf gekoerst van Bora. Vol voor de groene trui, Bennet & co wegfietsen.
    12 september 2020 19:55
    Porte is wel een frans woord.....
    12 september 2020 20:32
    De keuze van WOUT om maar JV te gaan is de beste uit zijn leven.
    Zijn overwinningen op de weg heeft hij vooral aan JV te danken. Bij JV kwam hij in een gespreid bed met de beste randvoorwaarden waardoor WOUT enorm gegroeid is. Dit lijkt ook een prima huwelijk.
    JV heeft daarnaast zijn nek enorm uitgestoken om WOUT te halen.
    Iets meer respect zou op zijn plaats zijn.
    12 september 2020 20:41
    Zijn overwinningen zijn vooral te danken aan zijn immense talent dat we al langer kenden.

    Hij past prima bij Jumbo, net zoals hij bij Sunweb of Ineos had gepast. Niet bij DQS of een EF dat is gewoon een andere stijl.
    12 september 2020 21:19
    +1 ouwe taaie bask. Moet er wel bij vermelden dat het grote talent van Wout dat natuurlijk wel allemaal mogelijk maakt.
12 september 2020 18:06
Leuke finale! Je kan veel van Sunweb zeggen, maar ze kleuren de koers toch. En Thomas De Gendt ontdekt zichzelf op z'n 33e als puncher, heerlijk. :)
12 september 2020 18:08
Mooie finale, morgen gaat de tour beginnen;)
12 september 2020 18:12
Roglic een ontstoken rechteroog? Hopelijk geen voorbode van verminderende weerstand...
12 september 2020 18:15
Jammer dat Van Aert de enige bij Jumbo is die met een fiets kan sturen. Kan 'mede-kopman' Dumoulin zich nu echt eens niet 10 km op kop zetten? Volgend jaar met 4 man starten (Roglic, van Aert, Gesink en Martin) en je krijgt hetzelfde resultaat. De rest doet amper iets.
    12 september 2020 18:17
    +1
    12 september 2020 18:20
    Sterkte.
    12 september 2020 18:22
    dat is overal zo

    blijft wel ironisch dat de 2 renners die veruit het minste kopwerk doen de meesterknechten worden genoemd. hun werk is ook niet eens het belangrijkste werk dat wordt verzet of het werk dat het meeste verschil uitmaakt voor roglic
    12 september 2020 18:28
    Welke ploeg zou nu een man in de top 25 (laat staan tot 15) zich nu in al dat strijdgewoel meerdere km’s op kop laten zetten? Met als extraatje nog iemand in de ploeg die eerste in het klassement staat...

    Het doel is de gele trui binnenhalen... Niets meer niets minder...
    12 september 2020 18:33
    Leuk dat je weer een positieve bijdrage over WvA en Dumoulin hebt :)
    12 september 2020 18:35
    Wat ga je anders doen met die man in de top 15? 15e laten worden? Nu laat je de man die kan winnen werken. Dan zou ik de 15e toch eens uit zijn zetel halen.
    12 september 2020 18:41
    Dumoulin is vandaag toch gewoon in volle finale aan het werk voor Roglic, hou toch eens op met dat gezwets en ga gewoon eens positief supporteren ipv alleen maar renners af te zeiken die het in jouw ogen altijd fout doen.
    12 september 2020 18:55
    Burdin,
    Het zal er bij jou niet in willen, maar er is een verschil tussen 15e en 15e.

    In dit geval staat Dumoulin op 4 minuutjes. Nog dicht genoeg om een rol te spelen, bijvoorbeeld door mee te gaan in een omvangrijke vlucht en daarmee druk te zetten op de andere ploegen. Sta je 15e op 24 minuten, dan is dat een ander paar mouwen.

    Tja, wielrennen is soms heel simpel. Maar je snapt het pas als je het begrijpt.
    12 september 2020 19:04
    Je kan vandaag ook 10 km werken en morgen in die vlucht. Zo sterk moet Dumoulin toch wel zijn. En ondertussen had je vandaag een kans op winst. Hopelijk begrijp jij het.
    12 september 2020 19:56
    Ik vind ook dat Dumoulin nog niet zo heel veel heeft laten zien nu hij knecht is. Maar we moeten niet vergeten dat er een loodzware 3e week aankomt. Jumbo-Visma moet elke dag al hard aan de bak en dan is het fijn als je in die 3e week nog een frisse man hebt, of 2 want Bennett hebben we ook nog niet zo gezien. Dat deed de concurrentie voorheen ook met Wout Poels, die had ook altijd een klasse 3e week met een zeer belangrijke rol. Dat verwacht ik nu ook wel van Dumoulin.
    En ja, dat houdt in dat er nu zo veel mogelijk gespaard moet worden. Ook op dagen dat er wellicht een ritzege in zou kunnen zitten. Tijd om dat te accepteren. Als Jumbo-Visma supporter zie ik er graag nog een paar overwinningen bijkomen, maar het team heeft een plan en houdt zich daar aan. Dat betaalt zich voorlopig uit.
    12 september 2020 20:09
    Het lijkt mij logisch dat ze Dumoulin nog zo lang mogelijk "uit de wind" willen houden. Gewoon omdat hij nog relatief kort in het klassement staat. Hij kan niet zoals de anderen zichzelf uit laten zakken: hij moet nog vol door naar de finish om de mogelijkheid om via die route druk te zetten in stand te houden.

    Is ook een manier van "voor de ploeg rijden", ook al rijdt hij niet zo in de wind als bijvoorbeeld Gesink, Martin of Van Aert.
    12 september 2020 20:49
    Het is tactisch ook zo logisch als wat, maar ja, als de ogen zwart, geel en rood kleuren dan is het lastig te snappen natuurlijk.
    12 september 2020 20:54
    Helemaal niet logisch dat je kansen op overwinningen laat liggen en ondertussen een knecht die evenveel verdient als je kopman op de 15e plaats laat rusten. Heel benieuwd naar die grote, drukzettende aanval van Dumoulin die we de volgende dagen gaan zien. Volgens mij gaat die er helemaal niet komen. Daar rijdt Jumbo veel te behoudend voor.
12 september 2020 18:17
Wanhoopspoging van Bernal. Verspilde energie die hij morgen hard nodig zal hebben.
12 september 2020 18:23
vreemde finale waarbij ik het idee kreeg dat Sagan niet mocht winnen van Jumbo en Sunweb daarvan een beetje profiteerde. Wel weer mooi gedaan.
    12 september 2020 18:38
    Wraak van Wout?
    12 september 2020 20:50
    Wellicht wat rancune ja, dat hoort er ook wel bij.
    12 september 2020 21:01
    Vond jij dat 'op zn plaats zetten' niet kinderachtig Romans?
    12 september 2020 23:17
    Jazeker, een beetje kinderachtigheid hoort wel bij sport. Niet alles is tof.
    13 september 2020 02:34
    Is toch heerlijk als er verschillende ploegen of renners nog appeltjes met elkaar te schillen hebben.Niks leuker dan openstaande rekeningen te vereffenen met lekker "onbegrijpelijke" wieleracties
12 september 2020 18:25
Prachtige overwinning weer dankzij perfect ploegenspel.
12 september 2020 18:28
Sunweb was de ploeg die voor de overwinning wilde gaan met de meeste mannetjes vooraan. Daar hebben ze optimaal van geprofiteerd. Als Jumbo een keer slim had gereden, kon Van Aert voor de overwinning gaan. Dumoulin denkt dat hij nog voor Sunweb rijdt.
12 september 2020 18:37
Alweer een prachtige verdiende overwinning voor Sunweb.
Het wordt tijd dat de UCI eens duidelijke regels gaat opstellen, want die zijn er nu blijkbaar niet. Zolang die er niet zijn kan ik het Sagan niet eens meer kwalijk nemen.
12 september 2020 18:40
Ook Joris Nieuwenhuis finisht keurig in eerste groep..
    12 september 2020 19:48
    Nieuwenhuis rijdt een sterke Tour als knecht bij Sunweb. De NL’ers die de Tour rijden doen het naar verwachting. Alleen jammer van de valpartijen van Poels en Mollema.
    12 september 2020 20:00
    Ik ben onder de indruk van hem. Ik weet niet hoeveel ervaring hij als wegrenner heeft, ken hem toch meer als veldrijder. Maar volgens mij draagt hij zijn steentje meer dan bij.
12 september 2020 18:40
Iedereen heeft het over de finale, maar ik heb eerst vooral genoten van het wedstrijdje "verpissen" tussen BORA en DQS. Anders hadden we denk ik een heel saaie etappe gezien.

Aan het eind knap gereden van Sunweb. Criticasters hiermee duidelijk de mond gesnoerd (tja, winnaars hebben altijd gelijk). Al had ik het Sagan gegund dat hij meer punten terug zou pakken na al het werk wat zijn ploeg heeft verricht.

En TJV: hele goede keuzes gemaakt. Altijd attent, geen tijdsverlies of andere schade. Dit was een etappe waar je de Tour niet kunt winnen, maar wel kunt verliezen.

En voor alle WvA fans: jammer, hier lag een kans. Maar als ik ploegleider was, dan zou ik op dit moment geen enkel risico nemen om een belangrijke knecht te verliezen in een sprintje om de etappezege. Wout heeft 2 etappes gewonnen, werd in 1 sprint bijna van zijn fiets gereden door Sagan, dus het is mooi geweest. Een knecht die twee etappes mag / kan winnen... prima toch? Tel je zegeningen, kijk naar het grote doel, en streep weer een ritje af...
    12 september 2020 18:44
    Eigenlijk heb je wel gelijk. Roglic zijn knecht wint meer als die van Merlier dus waar zeuren we eigenlijk over?
    12 september 2020 18:50
    @ Burdin: Wel wat raar om het na een etappe die op een geweldige manier gewonnen wordt door Sunweb het over Van Aert en Van Der Poel te hebben. Heb je zelf ook niet het idee dat het Calimero gevoel je parten speelt? Geniet gewoon als Van Aert wint. Dat doet hij volop.
    12 september 2020 19:05
    Hoi Joop, helemaal niet zo raar als een VDP supporter zich denigrerend komt uitlaten over van Aert. Calimero, wat een veelgebruikte term hier hé.
    12 september 2020 19:12
    Wie laat zich denigrerend uit over Van Aert dan? Jij hebt het totaal onnodig over Van Der Poel. Die rijdt hier niet eens. En als anderen denigrerend over Van Aert doen, wat heeft dat dan met jouw manier van reageren te maken. Van Aert is helemaal content met wat hij mag doen. En ik zou als Van Aert fan volop genieten van zijn seizoen en zijn huidige vorm. Alleen maar dreinen en wijzen naar Van Der Poel terwijl Van Aert zoveel wint kan ik moeilijk anders zien dan Calimero gedrag.
    12 september 2020 19:26
    Nou Joop, dan kan je niet tussen de regels doorlezen. Of je las nog niet genoeg stukjes van de poster in kwestie. Geen probleem hoor. Ook de rest van jou post is eenrichtingsverkeer.
    12 september 2020 19:42
    Ik zie je al, simpelpweg genieten van Van Aert en zijn topseizoen lukt jou niet. Erg jammer voor je. Ik heb vorig jaar genoten van het seizoen van Van Der Poel en vandaag van Sunweb. Ik kijk uit naar meer mooie koersen.
    12 september 2020 19:53
    Ik geniet me te pletter. Druivenkoers vond ik ook geweldig.
    12 september 2020 20:13
    Valt nauwelijks te merken. Waarom noem je de Druivenkoers eigenlijk? Om nog maar eens aan te tonen wat voor soort (anti)supporter je bent?
    12 september 2020 20:18
    @Burdin,
    Leuk zo'n beschuldiging. Doe me een plezier, en zoek 1 post van mij op waar ik negatief ben over Van Aert!

    Ik heb Van Aert hoog zitten. Een klasse renner, die zich ook als mens heel goed ontwikkeld heeft sinds hij bij Nuyens weg is. En dat heeft niks te maken met het geel-zwarte shirtje, maar gewoon omdat hij bevrijd lijkt als renner en als mens. Verbetenheid in interviews is weg: bescheidenheid, dienstbaarheid en een kwinkslag zijn ervoor in de plaats gekomen.

    Sommige Van Aert FANS heb ik minder hoog zitten. Omdat ze in hun blinde adoratie blijven koeren dat TJV enkel om Wout zou moeten draaien. Dat groen en ritzeges belangrijker zijn dan knechten voor geel in Parijs. Omdat ze er altijd een wedstrijdje verplassen met VDP van moeten maken. Of omdat ze je met het grootste gemak allerlei valse beschuldigingen voor je voeten gooien....
    12 september 2020 20:27
    Nu doe je het weer Michelangelo, Wout was al een mooie mens toen hij bij Nuyens zat. Enkel werd dat in Nederland toen niet zo herkent. Niemand zegt trouwens dat bij Jumbo alles om Van Aert moet draaien. Dat maak jij er van, om nog even bij te stoken. Dus laat die hypocriete verontwaardiging maar vallen. Je masker is hier voor velen al afgevallen.
    12 september 2020 20:47
    Joop, ik heb het ook gewoon voor Quick-Step hoor. Prachtig ploegenspel was dat. En dat met hun B-team.
    12 september 2020 20:52
    Ik vind het totaal terecht dat van Aert Roglic piloteert vandaag maar dat hele verhaal van mentale verandering is echt crap. Die gast is toch altijd wel hetzelfde geweest sterker nog verkleurt ook niet echt bij zijn roem.
    12 september 2020 20:53
    Tuurlijk joh. Komt wel wat vreemd uit de lucht vallen. Waarom kies je de Druivenkoers uit? Er zijn toch wel mooiere staaltjes geweest van DQS? Bovendien ging het hier helemaal niet over DQS. Misschien weet je voor jezelf nog wel enige geloofwaardigheid over te houden, maar betwijfel het.
    12 september 2020 20:55
    Jij begon over mooie koersen Joop. De Poggio vond ik ook geweldig.
    12 september 2020 21:09
    Bij mooie koersen denk jij als eerste aan de Druivenkoers. Maar ik had al geconstateerd dat je een vreemde wielerfan bent. Totaal ongeloofwaardige uitleg. Poggio is zoals elk jaar genieten. Die laatste twintig kilometer van die koers horen wat mij betreft tot de hoogtepunten uit het wielerjaar. Heb er wederom van genoten dit jaar. Mooie sprint tussen de sterkste twee mannen op de Poggio. Druivenkoers staat voor mij echt niet bovenaan het lijstje. Ook vanwege het geringe belang van de wedstrijd. Erg vreemd dat jij die als eerste noemt. Wat zou dat toch zijn?
12 september 2020 18:51
Mooie wedstrijd gezien. Prachtige overwinning van Sunweb. Verder interessante strijd tussen Bora en DQT. Vreemd dat DQT bijna het volledige team liet uitzakken naar Bennet. Daardoor geen enkele steun voor Alaphilippe in de finale. Zal me benieuwen of Bennet Parijs gaat halen als Bora dit nog een keer doet in een echte bergrit.
    12 september 2020 19:01
    Bennett gaat er steeds slechter uit zien en die immense versnelling die hij gebruikt doet pijn aan de ogen. Moet oppassen dat hij niet de totaal leeggereden Muhlberger achterna gaat.
12 september 2020 19:03
Ze hadden de hele ploeg op kop moeten zetten en Van Aert in de laatste 10 km de vrijheid moeten geven. Die 3 Geel-Zwarte Pieten van Roglic (Dumoulin, Kuss en Bennett) hebben samen deze Tour nauwelijks een kilometer kopwerk bergop gedaan. Maar wat maakt het uit, Roglic gaat toch zelf achter Bernal en Pogacar moeten gaan.
12 september 2020 19:15
Toch grappig hoe iedereen hier dacht te moeten menen dat Sunweb met een gigantisch slechte ploeg naar de Tour ging. Geen beleid etc.

Ze zijn gewoon een van de leukste ploegen van de Tour.
    12 september 2020 19:20
    Stond jezelf wel te juichen dan?
    12 september 2020 19:29
    Ja, Benoot was in Parijs-Nice al één van de leukste renners in koers en Kragh Andersen als voormalig Parijs Tours winnaar maakt ook altijd wel koers.

    Hirschi had ik ook niet verwacht, maar zo slecht als ze afgeschilderd werden was het ook niet.
    13 september 2020 09:11
    Zo, ja zeg. Wat vond ik het een achterlijke actie om Matthews thuis te laten. Maar als Matthews mee was geweest hadden ze hier voor hem moeten rijden en hadden we niet dit mooie samenspel van 3 aanvallen gezien, met een overwinning tot gevolg.
    De ploegleiding van Sunweb toont hier, en eerder deze tour ook al, pijnlijk duidelijk mijn ongelijk. En laat hiermee ook zien dat wij als wielerfans wel kunnen roepen: dit is tactisch dom, dit is slecht, ze weten niet waar ze mee bezig zijn, maar dat we vaak totaal niet weten waarover we roepen.
    13 september 2020 09:19
    Mooie reactie Stevo1, de ploegleiding van Sunweb wordt enorm onderschat.
    Ook zij laten zien dat doelgericht handelen de beste manier is. En er zijn hele volkstammen die op de korte termijn zijn gericht. Houd dan je rug naar eens recht. Ik heb er respect voor.
12 september 2020 19:16
Wat was eigenlijk het tijdlimiet van vandaag en waar kan ik dat zelf vinden voor andere etappe”s,
BVD

Ps; Kunnen de kleine kinderen die elke keer de WvA/MvdP discussie moeten starten naar het forum gaan of naar de website kleinekindertjes.be/nl gaan.
    12 september 2020 19:59
    Inderdaad, het is bijna iedere dag bal!
    Begint wel te vervelen want het is een herhaling van zetten.
    Tijdslimiet hangt af van hoe de Tour de etappe heeft gecatalogiseerd. Vlak, heuvelachtig, bergetappe of tijdrit. Dan mag je een bepaald percentage later binnenkomen naar gelang de gemiddelde snelheid van de winnaar. Welk percentage weet ik niet maar dat zal wel bij de officiële documenten van de Tour te vinden zijn.
    12 september 2020 20:55
    Het is precies zo dom als het domme hoongezeik dat van Aert over zich heen kreeg toen MvdP (nog) het tofste wonderkind was, en nee dat rechtvaardigt de onbegrensde onnozelheid van het iedere dag jammeren erover niet.
    12 september 2020 21:03
    Als het 'toen' kon, moet het nu ook kunnen. Lijkt me fair.
    12 september 2020 23:19
    Het is gewoon nergens toe leidende bagger.
12 september 2020 19:19
Sommige mensen zijn supporter van Wout en hebben een hekel aan TJV, dan wordt het volgen van de koers inderdaad wel een tikje schizofreen. De renner zelf lijkt zich echter prima thuis te voelen en wint veel maar kan zelfs nog zoveel extra doen voor de ploeg en zijn kopman in deze Tour. Met twee ritoverwinningen als "knecht "op zak gaat hij hopelijk op weg naar de eindzege met zijn ploeg.
    12 september 2020 19:38
    Ik ben supporter van Wout en heb geen hekel aan Jumbo. Ondanks dat ik vind dat Wout mooi past bij dit team, ben ik niet met alles akkoord. De voorjaarskern moet versterkt worden en ze gebruiken Wout niet optimaal in deze Tour. Dumoulin, Jansen, Bennett en Kuss dragen te weinig bij. Je kan het met deze mening oneens zijn, maar het is wel een mening die even veel waard is als die van jou.
    12 september 2020 20:15
    Van Aert draagt veel bij, zeker op de momenten dat hij het moet doen. Hij is ook veel in beeld. Dumoulin, doet minder, maar heeft de opdracht gekregen om in de bergetappes als laatste man(gisteren eennalaatste) Roglic te helpen en daarna vol door te rijden naar de finish.
    Bennett en Kuss doen minder, zeker in beeld, maar wellicht kunnen ze niet beter.
    Dat heb je in iedere ploeg volgens mij, niet iedereen is even goed en Wout is werelds en doet dat dus uitstekend. Het doel is de gele trui en daarna denkt Wout aan zichzelf. Zijn seizoen is sowieso al geslaagd!
    12 september 2020 20:27
    @Burdin, ten eerste hebben Tom en Kuss gisteren nog een mooie bijdrage geleverd aan de tijdwinst van Roglic en Tom haalde vandaag nog even Bernal terug dus dat die 2 te weinig bijdragen is onzin. Jansen had je meer van kunnen verwachten maar vergeet niet dat hij als vervanger is opgeroepen dus geen specifieke Tourvoorbereiding heeft gedraaid. Bennett is vooral mee voor het werk van de komende week net zoals Kuss natuurlijk. Die 2 hebben zich vandaag dan ook duidelijk gespaard in de finale om zometeen op de buitencategorie cols(die voor Wout iets te zwaar zullen zijn) werk te kunnen doen. Ik snap heel goed dat je Wout nog meer ritten wil zien winnen maar vergeet niet dat hij eigenlijk als pure knecht is meegenomen, die ritten die hij heeft gewonnen zijn dus al bonus en die mogelijkheden had hij bij Ineos zeker niet gekregen.
    12 september 2020 21:06
    Ik begrijp je mening Lendilonus, maar vind je die korte kopbeurten van Kus en Dumoulin echt zo belangrijk? Ik vind het amper iets.
12 september 2020 19:19
Wat raar. Er staat niets in het verslag over de achterlijke tegenaanval van Andersen toen Benoot op kop reed. Dat vond ik toch wel het bijzonderste moment van de dag.
    12 september 2020 19:51
    Springplank, bruggenhoofd. Vrij naar Maarten Ducrot?
    12 september 2020 20:05
    Ik meende op het eind te zien, toen alle Sunweb rijders Andersen feliciteerde, dat Andersen zich verontschuldigde hiervoor bij Benoot. Ik meende iets te verstaan van "Ik wist het niet". Benoot haalde zij schouders op.
    Was wel knullig idd. Benoot had het denk ik sowieso niet gered.
    12 september 2020 20:17
    Op de franse tv zei Jalabert over Sunweb dat hij de tactiek eerst niet helemaal begreep maar dat het achteraf dus wel succesvol was, dus ze zullen het wel goed gedaan hebben.
    12 september 2020 20:58
    In ieder geval hebben Benoot en Hirschi flink bijgedragen aan Kraghs zege. Het zal inderdaad zijn dat hij het niet wist en opeens zag of zo.

Reacties zijn gesloten.