Tour 2020: Nans Peters wint eerste Pyreneeënrit, Tom Dumoulin verliest tijd

Tour 2020: Nans Peters wint eerste Pyreneeënrit, Tom Dumoulin verliest tijd

foto: Cor Vos

zaterdag 5 september 2020 om 17:39

Nans Peters heeft de eerste Pyreneeënrit gewonnen. De Fransman was in Loudenvielle de beste renner uit de vroege vlucht. Tweede werd Toms Skujins, derde Carlos Verona. Bij de klassementsrenners won Tadej Pogačar veel tijd, terwijl Tom Dumoulin het groepje der favorieten moest laten gaan.

Het Tourpeloton kreeg zaterdag de eerste van twee Pyreneeënritten voorgeschoteld. Alhoewel er na een twaalf kilometer lange afdaling in Loudenvielle werd gefinisht, moesten de klassementsrenners met de Port de Balès (11,7 km aan 7,7%) en de Col de Peyresourde (9,7 km aan 7,8%) eerder in de etappe nog vol aan de bak.

Zakarin en Hermans in de vroege vlucht
Een vroege vlucht kreeg in de relatief vlakke aanloop naar de Col de Menté (6,9 km aan 8,1%) de ruimte. Neilson Powless, Michael Mørkøv, Søren Kragh Andersen, Benoit Cosnefroy, Nans Peters, Toms Skujins, Ben Hermans, Carlos Verona, Ilnur Zakarin, Kévin Reza, Quentin Pacher, Jérôme Cousin en Fabien Grellier waren de dertien namen, die een voorsprong van veertien minuten bij elkaar reden.

Mitchelton-Scott had daar geen problemen. Niet alleen omdat de vroege vlucht relatief ongevaarlijk was voor het algemeen klassement, maar ook omdat een succesvolle vroege vlucht in de finale mogelijke bonificatieseconden bij de andere klassementsrenners zouden wegkapen. Op deze manier werd de kans op een verlenging van de gele trui van Adam Yates vergroot.

De vroege vlucht op weg in de achtste etappe – foto: Cor Vos

Cosnefroy pakt punten op Col de Menté
Op de Col de Menté nam INEOS Grenadiers de regie over van Mitchelton-Scott. De voorsprong van de vroege vlucht stabiliseerde daarna eindelijk. Op weg naar de Port de Balès kwam bolletjestruidrager Benoit Cosnefroy namens de vroege vlucht als eerste boven op de Col de Menté.

Cousin probeert het in afdaling Col de Menté
Cousin kon de beklimming van de Port de Balès niet afwachten. De Fransman was zich ervan bewust weinig kans te maken op de ritzege als hij zou wachten tot de twee resterende beklimming en daarom besloot hij al vroeg ten aanval te trekken. Cousin reed een voorsprong van anderhalve minuut bij elkaar, maar was eenmaal op de flanken van de Port de Balès snel gezien.

Zakarin toont goede benen
Zakarin toonde op deze voorlaatste beklimming al snel zijn goede benen. Door zijn toedoen spatte de kopgroep uiteen. Peters was de enige renner die de Rus echt kon volgen, maar een achtervolgende groep met Verona, Kragh Andersen, Powless, Skujins en Pacher bleef binnen afzienbare afstand, maar wisten niet meer terug te keren.

Toms Skujins leidt de dans – foto: Cor Vos

Pinot zegt klassement vaarwel
Bij de favorieten zakte Thibaut Pinot door het ijs. Op de Port de Balès moest de Fransman snel lossen, waarna hij ver wegzakte in het algemeen klassement. Onder aanvoering van Wout van Aert kwam het flink uitgedunde groepje der favorieten boven, waarna zij aan de afdaling naar de Col de Peyresourde begonnen.

Peters wint in Loudenville
Peters maakte van deze afdaling vooraan gretig gebruik door Zakarin op meer dan een halve minuut achterstand te rijden. Met deze voorsprong begon hij dan ook aan de Col de Peyresourde. Zakarin liep op de Peyresourde weer in op Peters, maar wist niet meer terug te keren. Peters wist in de afdaling vervolgens zijn voorsprong te consolideren, waarna hij in Loudenville de zege boekte.

Na ritwinst in de Giro nu ook ritwinst in de Tour voor Peters – foto: Cor Vos

Favorieten maken oorlog op Peyresourde, Dumoulin lost
De favorieten maakten enkele minuten achter de koplopers oorlog op de Col de Peyresourde. Nadat Tom Dumoulin zichzelf verrassend op kop van het peloton had geposteerd, was het Julian Alaphilippe die een aanval plaatste. Dumoulin pareerde de aanval, waarna Alaphilippe moest lossen.

Pogačar boekt belangrijke tijdwinst
Daarna was het de beurt aan Pogačar. De Sloveen zag Primož Roglič direct in zijn wiel en even later ook Nairo Quintana, terwijl Yates en Dumoulin direct moesten lossen. Even smolt het weer samen, waarna Pogačar opnieuw er vandoor ging. Ditmaal sloeg de Sloveen wel een gaatje. Porte en Landa gingen tevergeefs in de achtervolging en Pogačar was definitief pleite.

Vlak voor de top probeerde Guillaume Martin nog de oversteek te maken naar Pogačar, maar ook de Fransman werd ingerekend. In de afdaling wisten de klassementsrenners vervolgens niet dichterbij de leidende Sloveen te komen, die uiteindelijk meer dan een halve minuut terug pakte.

Yates behoudt gele trui
Yates behield de gele trui. Alhoewel de Brit het meermaals moeilijk bleek te hebben, kwam de geletruidrager binnen in hetzelfde groepje als Roglič.

Dit artikel delen:

312 Reacties

WernerFranke 5 september 2020 om 17:42

Heel veel positiviteit de laatste weken, maar vandaag… Tactisch geblunder van het hoogste niveau bij TJV.

BoomHoogerland 5 september 2020 om 17:45

Echt niet normaal wat een geblunder. Prima dat roglic de kopman is, maar om Tom op te offeren zonder ook maar iets te doen is gewoon kneiterdom. Als je niets van plan bent, waarom laat je dan tom op kop rijden? Echt debiel. Go Tadej voor de Tour.

Westland95 5 september 2020 om 17:49

Onbegrijpelijk. Als Dumoulin slecht dan stuur je gewoon af bij die groep. Zo stom. En als je halverwege de Peyressourde had doorgetrokken toen Bernal eraf was had je minimaal een minuut gepakt.

Edwinn 5 september 2020 om 17:49

Dat. Maar Roglic is gewoon ook een uitermate saaie renner. Had het idee dat hij zeker nog wat over had en Bernal stond op kraken, maar hij heeft de ballen niet..

bomb ba 5 september 2020 om 17:59

@BoomHoogerland +1
Als je Tom laat knechten moet je als Roglic zijnde tijd pakken. Als Roglic niet extreem goed was überhaupt heel erg vreemd om vol door te trekken op de 2 zwaarste cols waarmee je hem isoleert.

Rudie Marien 5 september 2020 om 18:22

Inderdaad, Ze (TJV) zouden eens moeten uitleggen wat hun tactiek was met Tom op te offeren. Ik begrijp er niets van en ben blijkbaar niet de enige. De zwakheden van Jumbo Visma (en dan bedoel ik niet de renners) zijn vandaag blootgelegd.

Panache 5 september 2020 om 18:39

Oliedom. Vandaag isoleert TJV de eigen kopman en pakt de renner die gisteren met extra kopbeurten bijna uitgeschakeld had kunnen worden 40 seconden terug.

Glorious 5 september 2020 om 18:56

Tom wilde dit zelf….. wacht gewoon op de reacties huilebalken.

Jumbo is top bezig en niemand lijkt zich enige zorgen te maken.

xistnc 5 september 2020 om 19:18

Het lijkt er inderdaad sterk op dat Dumoulin dit op eigen initiatief deed. Volgens mij is hij sterker dan hij zelf denkt dat hij is. Zo jammer dit, hij had nog gewoon kort in de top-10 kunnen staan.

Los daarvan, een onsje minder Jumbo kan misschien geen kwaad om het overtal beter te benutten.

FDJ 5 september 2020 om 17:44

Jumbo verliezer van de dag. Gisteren alles doen om Pogacar eraf te rijden en vandaag je 2e man in het klassement opofferen en dan Pogacar laten rijden.

Ainu 5 september 2020 om 17:51

Ik denk dat die titel toch voor Pinot is.

Jungle Man 5 september 2020 om 18:27

De sponsor jumbo is nu echt de grootste verliezer. Roglic is in Nederland niet echt een uithangbord voor een Nederlandse supermarktketen.

Glorious 5 september 2020 om 19:01

Onzin, Jumbo en Visma boeren heel erg goed en het maakt niets uit welke nationaliteit ze hebben.
Alsof Tom de Tour kon winnen hahaha… Lijkt wel of hier alleen mensen reageren die nooit wielrennen kijken maar wel de Tour…

eddy drost 5 september 2020 om 19:59

Helemaal met u eens. Ik heb met stomme verbazing naar de ontwikkelingen gekeken. Het lijkt erop dat Jumbo-Visma zich nu al opgeblazen heeft.

Matxin 5 september 2020 om 17:44

Jumbo heeft vandaag werkelijk alles fout gedaan wat ze fout konden doen, zo veel tactisch geblunder heb ik zelden gezien in de Tour. Hopelijk wint Pogacar de Tour want Jumbo verdient hem absoluut niet.

John Bidon 5 september 2020 om 18:01

Pogacar had gisteren niet geblunderd in de waaier etappe?? Rare manier van redeneren heb jij.

LanterneRouge 5 september 2020 om 18:10

@john bidon Pogacar had gisteren de pech dat er iemand voor hem viel toen het op de kant ging.

BramDeTank 5 september 2020 om 18:28

Goh hoezo zou tjv het nu ineens niet verdienen, omdat ze het tactisch een keer in de soep laten lopen? Wie zegt dat het trouwens uit opdracht is geweest.
Voor ’t eerst in jaren ben je als Nederlandse ploeg zo prominent aanwezig in een tour de france en nog is het bij veel mensen niet goed..

Franco Ballerini 5 september 2020 om 17:46

Wat een prachtige ettape! Meer van dit graag en hopelijk wint Pogacar de tour.

Edwinn 5 september 2020 om 17:48

Ja inderdaad, laat de Tour winst aub naar een renner met ballen gaan in plaats van een wieltjesplakker.

Wheely 5 september 2020 om 17:50

Helemaal eens! Pogačar prachtige renner en een vermakelijke finale.

John Bidon 5 september 2020 om 18:02

Pogacar valt 1 keer aan en is meteen de smaakmaker. Kinderhand is snel gevuld.

Arie den Blanken 5 september 2020 om 18:12

Prachtige etappe , ja de laatste 40 km. Daarvoor war het weer enorm gaaaaap.

LanterneRouge 5 september 2020 om 18:13

@john bidon, hij deed 3 pogingen én had het lef om door te trekken en er een echte aanval van te maken én een mentale tik terug uit te delen na gisteren.

VerstandOpNul 5 september 2020 om 18:25

Eens, laat iemand die er wél voor wil gaan maar winnen..

Lalsacien 5 september 2020 om 19:27

@Arie jij houd blijkbaar niet van aanvallers (vluchters)???

vevie 5 september 2020 om 17:47

Toch wel vreemd op het eind. Ik snap wat Roglic aan het doen is. Toch mocht hij wel wat meer initiatief nemen. Dit was toch uiteindelijk toch een kans om wat tijd te pakken op Bernal. Vooral op het eind.

Ik vind het aan de ene kant slim, maar het lijk toch wel weer heel berekenend. Te gedoseerd weer als in de giro

Romāns Vainšteins 5 september 2020 om 18:04

Roglic ge-inhoud veel vager dan Dumoulins kop werk idd.

Daniel Lassche 5 september 2020 om 18:44

Nee het is niet slim. Als je beter bent moet je gewoon tijd pakken. Dan gezeik om “niet het gewicht van de koers te dragen”is onzin. Ze konden tijd pakken en doen het niet.

Erger nog. Als je zegt ik begrijp wat hij aan het doen is. Dan strookt dit niet met het op kop rijden en iedereen opofferen..

Dumoulin had geen tijd verloren wellicht als ze niet zo op kop zouden gaan.
Als je doel is geen tijd verliezen waarom offer je hem dan op.

Heel raar.

Roglic kan iedereen volgen maar doet het niet blijkbaar niet. ze rijden niet door. en ondertussen heel het team weg en dumoulin uit de top 10. Dat is echt slecht

bartp25 5 september 2020 om 17:47

Wat doen ze.. prima dat je dit doet maar wat doet roglic. Had zeker meegekund met pogacar. Die 2 samen met quintana de sterkste.
Rijd met zijn 3e door en je had minuten aan de broek van bernal gegeven

Gees77 5 september 2020 om 17:59

Als Roglic mee had gekund dan had hij dat wel gedaan lijkt me

ProfrondeZevenbergen 5 september 2020 om 18:05

+1

En Dumoulin? Alaphilippe leek ook even heel sterk, maar het tegendeel was waar.

Daniel Lassche 5 september 2020 om 18:45

Roglic lijkt gewoon mee te kuinnen. Maar doet rare dingen. Al pogacar aanvalt gaat hij mee, bernal was weg. Maar rijdt niet door.

Dan kun je denken ok hij kan niet beter. Maar als een Quintana dan aanvalt springt hij er op gemak naar toe en vervolgens zet hij niet door.

Heel apart. hij wil het geel nog niet blijkbaar.
Des te verwonderlijker dat je dan je team op soupeert en Domoulin uit klassement speelt..

LB117 5 september 2020 om 17:48

Zwarte dag voor NL wielrennen, je zou bijna denken dat Nico Verhoeven en Addy E een dagje mochten invallen vandaag bij JV.
Rogilc wint niks op z’n concurrenten en Tom uit het AK.
Hij eindigt achter namen als Mas, Nieve, Caruso..

Prachtige etappe maar ik hou er een kater aan over

LanterneRouge 5 september 2020 om 18:21

Zwarte dag is misschien wat overdreven. Er komen nog een paar etappes geloof ik. Hopelijk doen ze bij het Jumbo kamp een goede analyse vanavond. Tom was goed genoeg om met deze groep aan te komen als hij niet op de Perisude de boel aan stukken rijdt. Bovendien zat Bennet ook nog in de groep op dat moment en hadden andere ploegen (MTS bijv.) ook tempo kunnen rijden. Hij rijdt daar gewoon onnodig hard op kop. Ben benieuwd naar de uitleg.

Daniel Lassche 5 september 2020 om 18:48

Niet te rijmen dat op kop rijden. en jezelf uitschakelen,.

Dit was te verantwoorden als Roglic blijkbaar ontzettend goed was.
Maar Roglic lijkt vervolgens bang om de gele trui te pakken en volgt de concurrent en trekt niet door.

Tja.. als dat het plan was. had je Dumoulin niet moeten uitschakelen. Heel apart

LB117 5 september 2020 om 20:06

@laternerouge, OK zwarte dag is overdreven.. maar ik blijf er bij dat het dood en dood zonde is. Stel Roglic valt morgen is TJV klaar in het AK.

want wie van deze mannen op Mas en G. Martin na gaan er nog tussen uitvallen?

Westland95 5 september 2020 om 17:48

Jumbo be-lach-e-lijk

Fred Postma 5 september 2020 om 21:06

edit wf: niet doen

martini151 5 september 2020 om 17:48

Ik ben het niet vaak met de mensen hier eens. Maar dit keer wel. Gisteren Kuss en Bennett, vandaag Dumoulin. En Roglic doet niets. Vorig jaar deed hij dit ook al. Zoals gezegd, laat ze maar op hun bek gaan nu

Elvs 5 september 2020 om 19:16

Krijg idd een beetje het gevoel van de Giro vorig jaar. Roglic die het vertikte om iets te doen, Carapaz elke keer laten rijden. Uiteindelijk bleek hij niet goed genoeg. Zou zomaar weer het geval kunnen zijn

TheBigShow 5 september 2020 om 17:49

Tom is Tom niet meer. Roglic blijft laf. Pogacar is een held. Mollema moet dat klassement vergeten. Hij is niet goed genoeg.

Daniel Lassche 5 september 2020 om 18:50

Als Mollema klassement gewoon vergeet had hij mee kunnen springen in de vlucht en waarschijnlijk die peters eraf gereden bergop.

Apart soms dat je een top 15 plaats meer waardeert dan gewoon een rit te winnen.
Als echte klimmer/klassementsman kan je bijna gratis etappes winnen door niet voor het klassement te gaan en in een vlucht gaan met mindere goden die je er in principe bergop af rijdt.

Veloburto 5 september 2020 om 19:17

Daniel, je denkt toch niet dat de kopgroep een kwartier krijgt als Mollema daarin zit?

Maarten H 5 september 2020 om 21:45

@veloburto, als mollema voor etappes zou gaan, zou hij natuurlijk niet zo kort staan. Als mollema op een uur staat laten ze hem heus wel rijden hoor. Dat is dus precies waarom hij klassement zou moeten laten varen

Martino87 5 september 2020 om 17:49

Ik zei gister nog tegen iemand dat ik nog maar moest zien dat Jumbo te tour zou winnen, omdat ze het vaak weten te verneuken. We zijn er nog een lullig valpartijtje van Roglic vanaf. Ik vermoed dat dit vanuit Dumoulin zelf is gekomen, maar als ploegleiding grijp je dan toch in…

vevie 5 september 2020 om 17:51

Maar ik denk dat velen vergeten dat Tom vandaag gewoon niet goed was. Dit was geen opofferen. Ze hadden hem sowieso pijn gedaan. Het ging gewoon te hard voor hem

TheBigShow 5 september 2020 om 17:52

Tja. Dumoulin zat al te sterven toen WvA op kop reed. Dan weet je genoeg wat betreft het klassement.

Matxin 5 september 2020 om 17:53

Onzin, Tom had gewoon meegezeten met het groepje favorieten als hij niet zo debiel hard op kop had gereden voor laffe hond Roglic.

Martino87 5 september 2020 om 17:54

Dat maakt toch niet uit? Hoe slecht je ook bent, laat de anderen je er maar afrijden in plaats van dat je jezelf uitschakelt.

vevie 5 september 2020 om 17:54

Echt niet Matxin, we komen er straks wel achter met interview. Tom had het vandaag niet

TheBigShow 5 september 2020 om 17:57

@Matxin Misschien wel, maar het zegt ook genoeg dat hij zichzelf op kop zet. Een goede Dumoulin zou ook na dat werk nooit zo terugzakken.

JumbowintdeTour 5 september 2020 om 18:03

De etappe die Roglic won, was Dumoulin ook niet goed, maar bleef in dezelfde tijd. Dumoulin had nu veel dichter kunnen zitten, als hij niet de boel had laten ontploffen.

platteprijs 5 september 2020 om 18:12

De kopbeurt van Dumoulin was snoeihard, heel veel renners gingen er toen van af. Als hij die energie niet had verspeeld, lijkt het me logisch dat hij veel en veel minder tijd had verspeeld. Het was ook nergens voor nodig omdat Roglic er helemaal niets mee gedaan heeft.

LanterneRouge 5 september 2020 om 18:28

Als je zo hard op kop rijd ben je niet slecht. En al voel je je niet top, volg dan gewoon. (Doen er meer)

SprintMaster 5 september 2020 om 18:32

Nou ja, iig weet Dumoulin nu wel wat zijn maximale niveau is bergop. Kan ook belangrijke info zijn.

-Stijn- 5 september 2020 om 17:49

Wat moet van Aert nu denken? Vergooit zijn eigen kansen in etappe 2 en rijdt zich elke dag leeg en voor wat?

Elvs 5 september 2020 om 17:52

2 ritoverwinningen

La Primavera 5 september 2020 om 17:56

Voor de nummer twee in het AK. Met twee ritzeges op zak. Die slaapt wel goed denk ik zo.

kleomantre 5 september 2020 om 18:03

Het is maar goed dat Van Aert niet dat misplaatste vedettengedrag vertoont wat mensen hier gaan wensen nadat-ie eens 2 maanden bijzonder heeft gekoerst. Van deze kost wordt-ie als renner denk ik nog sterker voor de zwaardere klassiekers die hij ooit nog voor zn voeten geworpen krijgt als LBL en RvL.

Glorious 5 september 2020 om 18:16

Jumbo gewoon 3 overwinningen in 8 etappes.
Geen gele trui dus minder inspanning/controle.
Netjes 2e plek op 3 seconde en Roglic lijkt in orde.

Caravaggio 5 september 2020 om 17:50

Ik snap deze verontwaardigde reacties niet. Iedereen wist ondertussen toch al dat Roglic de absolute kopman was bij Jumbo. Vreemd dat het voor sommigen dan ok is dat de beste renner ter wereld voor hem knecht, maar het oh zo onbegrijpbaar is als ook Tom voor hem moet knechten.

vevie 5 september 2020 om 17:52

Ja, die chat net was wel echt belachelijk. Alsof mensen er vandaag achterkwamen dat Roglic de kopman is… niet normaal

Maenhout 5 september 2020 om 17:54

Helemaal gelijk. Dumoulin gaat net niet hard genoeg omhoog om mee te doen voor het klassement en is niet beroerd om te knechten.

Rogierke 5 september 2020 om 17:54

Als Primoz had aangevallen, prima. Nu verlies je je wisselkopman zonder iets gewonnen te hebben, onbegrijpelijk. Als Primoz niet wil aanvallen, ga dan ook niet op kop rijden met je hele ploeg.

Wheely 5 september 2020 om 17:54

Wordt gek van die chat, het ene moment is het er best gezellig maar zodra er iets in de koers gebeurt wat de kids niet kunnen bevatten wordt het een apenkooi.

Lalsacien 5 september 2020 om 17:55

Het bijzondere is dat Roglic koste wat kost de gele trui (nog) niet wil hebben. Leek alsof hij probeerde om zijn landgenoot ver genoeg te laten wegrijden…

Wheely 5 september 2020 om 17:55

Primoz wil geen geel, zeker nu zijn ploeg niet zo sterk meer is.

Jandepandaman 5 september 2020 om 17:57

Amen..

vevie 5 september 2020 om 17:59

Het gekke is dat het gwn overduidelijk lijkt dat Roglic geen geel wilt. Je ziet het aan zijn rijden. Waarom mensen het niet willen bevatten, snap ik niet. Die wil de koers gewoon nog niet dragen.

JumbowintdeTour 5 september 2020 om 18:05

Omdat ze al meer dan een half jaar aangeven dat ze met 2 of 3 man in top AK de laatste week willen ingaan. Dat is ook voor de kopman Roglic goed. We weten niet of Dumoulin eraan had blijven hangen, maar zo weet je zeker dat het niet lukt. Bovendien zat Roglic snel geisoleerd met deze tactiek, zonder dat hij aanviel.

attickfan 5 september 2020 om 18:05

Zonder gele trui hebben ze vandaag ook de koers proberen te dragen. Je kunt praten over een slechte taktiek maar er is een conclusie duidelijk: Roglic was niet goed genoeg.

kleomantre 5 september 2020 om 18:12

Bernal zag er ook al niet al te sterk uit. Quintana wel prima in orde en Uran muist weer mee.

VeloGroove 5 september 2020 om 18:13

Roglic kopman, helemaal prima. Hij is zonder twijfel de sterkste. Maar waarom Dumoulin zo de prak in te laten rijden zonder dat er ook maar iets veranderd voor Roglic? Dat noem ik tactisch falen.

nickdt 5 september 2020 om 18:18

@Maenhout

Dumoulin loste Carapaz en Yates, wat nou niet hard genoeg. Bernal stond ook op kraken op het moment dat Dumoulin afgaf.

Westland95 5 september 2020 om 18:35

Dat is helemaal de discussie niet. Het gaat erom dat Dumoulin nu zn ballen eraf rijdt voor saus. Roglic was te laf om door te rijden toen Bernal gelost was halverwege de klim. Superdom.

Maarten H 5 september 2020 om 21:50

Natuurlijk is roglic beter en de kopman, dat weet iedereen, maar dat is het punt niet. Tactisch is het altijd beter om 2 mensen kort te hebben staan. Als roglic nu valt of iets anders tegenkomt heb je geen plan b meer. Ook kan je dumoulin nu niet meer gebruiken om de rest onder druk te zetten, die hoeven nu alleen nog maar naar roglic te kijken. Bovendien heeft het kopwerk van Tom helemaal niets opgeleverd, dus het is gewoon hartstikke zonde

NCK17 5 september 2020 om 17:51

Wat Jumbo hier vandaag heeft gedaan snap ik echt niet. Dumoulin wordt op kop gezet en verliest 2 minuten. Roglic durft niet aan te vallen en verliest ook 45 seconden. Hij had Bernal uit kunnen schakelen als hij ging meedraaien met Pogacar en Quintana.

Snelle Pelle Sunweb fanboy 5 september 2020 om 18:59

+20

Rogierke 5 september 2020 om 17:51

Ze mogen nu een vd sterkste ploegen zijn, maar tactisch nog steeds ongelooflijk slecht. Pfff.

Romāns Vainšteins 5 september 2020 om 17:52

Dumoulin heeft gewoon zichzelf opgeofferd vanwege niet goed genoeg en Kuss & Bennett hadden het niet vandaag. Ik snap de opstapelende verbazing niet echt eigenlijk, dit was veel meer puur op kracht dan uit tactische overweging.

vevie 5 september 2020 om 17:53

Precies. Het was zo overduidelijk. Dumoulin niet goed genoeg

boehoe 5 september 2020 om 17:53

gewoon? Dat was nou toch niet perse nodig vandaag? geen situatie om alles of niet te spelen toch?

Miko1983 5 september 2020 om 17:54

Mee eens, maar Roglic had wel bij Pogacar in het wiel moeten kruipen. Waarom geeft hij hem nu meer dan een halve minuut kado?

vevie 5 september 2020 om 18:00

Omdat hij op1.20 stond, miko

JumbowintdeTour 5 september 2020 om 18:06

@Romans, dan had Bennett zich toch voorafgaand aan Dumoulin kunnen leegrijden? Dat was veel logischer.

Miko1983 5 september 2020 om 18:06

Ja dus, Pogacar duidelijk een sterke klimmer. Gisteren heeft Kuss zich kapot gereden op kop voor die 1.20. In mijn ogen had Roglic moeten volgen bij Pogacar, die gast is serieus goed en gevaarlijk

attickfan 5 september 2020 om 18:07

Omdat hij niet beter kon.

Gees77 5 september 2020 om 18:10

@vevie als Roglic mee had gekund had hij dat wel gedaan.

platteprijs 5 september 2020 om 18:15

Het is heel edelmoedig om je zelf op te offeren, maar opofferen zonder doel is gewoon dom.

Romāns Vainšteins 5 september 2020 om 18:16

Roglic heeft wel een kans laten lopen namelijk met P & Q wegrijden. Maar even goed is Hij juist zo geweldig goed altijd OMDAT hij zo veel spaart.

platteprijs 5 september 2020 om 18:23

Dan hoop ik voor Jumbo dat dat sparen meer oplevert dan het bij een Nederlandse bank doet.

Maarten_85 5 september 2020 om 20:28

Had Bernal dat vorig jaar voor Thomas gedaan in de eerste fase van de Tour, dan had hij de Tour niet gewonnen. Die is op dit moment blijkbaar beter dan in dezelfde fase van de Tour van 2019, dus met TJV's tactiek had hij toen ook zo maar eens op kop gezet kunnen worden om Thomas een goede uitgangspositie te bezorgen.

Dat betekent trouwens ook dat Roglic hier grote kansen aan het missen is om hem op voldoende achterstand te zetten voor de laatste Tourweek. Ik lees hier overal dat TJV dom gekoerst heeft, en dan wordt dat gegeven zelfs niet eens mee in rekening genomen. Wie weet hoeveel Bernals vormpeil de komende twee weken nog zal verbeteren.

Wheely 5 september 2020 om 17:52

Alle Colombianen op 13 seconden hihi!

Lalsacien 5 september 2020 om 17:53

Prachtige winst van Nans Peters. Beklijvende strijd tussen hem en Zakarin op de Peyresourde, maar is er echt niemand die Zakarin kan vertellen dat het beter is om af te dalen met de handen onder in de beugels???

de nieuweMerckx 5 september 2020 om 17:56

Ja, toch verbijsterend die Zakarin. Blijkbaar niet erg intelligent. Mooie overwinning van Peters.

Maenhout 5 september 2020 om 17:57

Peters wist duidelijk al dat je vooral niet áchter Zakarin moet dalen.

John Bidon 5 september 2020 om 17:54

Wat een drama reacties hier met superlatieven van zwartse dag van NL wielrennen tot geblunder van hoogste niveau. Echt waar jongens, zullen we eerst even horen wat de ploeg te melden heeft. Dit gebler zonder alle informatie te hebben moeten we niet doen.

La Primavera 5 september 2020 om 17:58

+1

Glorious 5 september 2020 om 18:27

+2

Westland95 5 september 2020 om 18:47

Dit kan je toch niet verdedigen?

Panache 5 september 2020 om 18:50

-1
Er was geen noodzaak voor deze tactiek, dat is niet recht te breien. Als de tegenstand je dwingt tot een offer dan heb je geen keus, nu doe je het jezelf aan als Jumbo zijnde.

Dumoulist 5 september 2020 om 17:54

Wat een mensenmassa. Slechts een kwestie van tijd dat de eerste ploeg naar huis wordt gestuurd.

Wigo 5 september 2020 om 18:03

Oh ja joh?
Kun je besmet worden in de buitenlucht?
Geef eens een voorbeeld.

Dumoulist 5 september 2020 om 18:49

Er waren genoeg mensen ter plekke die zonder mondkapje de renners in hun gezicht toe aan het schreeuwen waren. Maar ik ben blij om te horen dat we buiten niet besmet kunnen raken. Wanneer staan de eerste festivals weer op de planning?

Franco Ballerini 5 september 2020 om 19:55

@Dumoulist: eens, zeer surrealistisch om de supporters te zien die braaf met een mondkapje staan te wachten en deze onmiddellijk afzetten om de renners toe te schreeuwen/spugen. Ik heb er ook een hard hoofd in.

PietFriet 5 september 2020 om 17:54

Ik denk dat Roglic er verstandig aan heeft gedaan Pogacar te laten lopen. Die heeft zich helemaal krom getrokken voor maar 38 seconden. De tour is nog lang. Dumoulin helaas nog niet in topvorm. Dumoulin komt van ver dus hopelijk verbetert hij nog wat en is hij volgend jaar weer op zijn top.

Nicholas Van de Velde 5 september 2020 om 17:54

En daarom vindt elke belg het dus frustrerend dat de beste renner ter wereld zich moet opofferen… Voor wie dan?

Want ik las overal hier toch dat Dumoulin quasi op gelijke hoogte met Roglic stond? Die ging de tour nog winnen volgens velen! En nu doen alsof jullie altijd al kritisch waren op Jumbo. Nee, Van Aert mocht blij zijn dat hij bij dit team moch rijden. Sorry, Roglic zal misschien winnen, maar is een renner die iedereen koud laat. En Dumoulin zou beter voor Van Aert knechten bergop en op het vlakke, denk dat Wout langer meekan bergop en en het meer verdient om ondersteund te worden dan de sleper Roglic.

Poeksel 5 september 2020 om 17:57

Meneer Nicholas van der Velde, ben ik geen mens volgens jou? Wat ben ik dan wel?

martini151 5 september 2020 om 17:57

Opofferen? Hij wint toch gewoon 2 etappes en Lombardije en Emilie? Bij welke ploeg had hij er meer gewonnen?

La Primavera 5 september 2020 om 17:59

Zucht.. het zit diep hè?

Nicholas 5 september 2020 om 18:00

@martini

In welk universum leef je? Wie won Lombardije en 2 etappe’s? En heet je vriendin Emilie?

horsm 5 september 2020 om 18:41

Volgens mij was het vooral Sporza die in Dumoulin een evenwaardige kopman zag.

Glorious 5 september 2020 om 19:27

Wat een onzin en wie won wat hahaha. waar heb je het verder over, duidelijk geen kenner.

Jumbo al 3 zeges en van Aert op kop Roglic won…vergeten? Die Sporza figuren ratelen maar door over van Aert, wat een gezeur om een groen truitje!
GEEL en etappes!

zacht 5 september 2020 om 17:55

Fraaie en dik verdiende overwinning van Peters. Pogacar qua klassement de grote winnaar. Ik ben benieuwd wie het opiniestuk over de hele brigade gaat schrijven, hun optreden was op zijn zachtst gezegd nogal opmerkelijk.

JumbowintdeTour 5 september 2020 om 18:17

Heel misschien voelde Roglic zich erg sterk gedurende de etappe en twijfelde hij op de slotklim plots. Maar het blijft gek.

Equipe Essenbourgh 5 september 2020 om 17:55

Het zomaar eens kunnen zijn dat de taktiek van Jumbo wel klopte, maar dat Roglic zijn eigen plan trekt….geen teamspeler denk ik

Miko1983 5 september 2020 om 17:55

hahahahah, lolbroek.
Dat hollow slaat op de inhoud van je hersenpan blijkt maar weer!

Headlines

Materiaalzone

Populair