Tour 2020: López wint op Col de la Loze, Roglic loopt uit op Pogacar

woensdag 16 september 2020 om 17:19
Tour 2020: López wint op Col de la Loze, Roglic loopt uit op Pogacar

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López heeft in de Tour de France de prestigieuze bergetappe naar de Col de la Loze op zijn naam gezet. De Colombiaan was op de loeizware slotklim de beste van de favorieten. Op vijftien seconden van de ritwinnaar pakte Primož Roglič belangrijke tijd op Tadej Pogačar.

Reikhalzend werd uitgekeken naar deze bergetappe van Grenoble via de Col de la Madeleine naar Méribel, waar voor het eerst in de Tourhistorie de streep lag op de Col de la Loze. Sinds kort is de top van de bergpas bereikbaar via een geasfalteerde weg, die parcoursbouwer Thierry Gouvenou maar wat graag wilde opnemen in de route van de Ronde van Frankrijk. Stijgingspercentages tot liefst 24 procent zouden voor spektakel zorgen, zo was de verwachting.

Het nieuws werd ’s ochtends beheerst door Egan Bernal, die niet meer van start ging in Grenoble. In de afgelopen dagen was de titelverdediger op minuten achterstand gereden, waardoor hij een nieuwe eindzege al kon vergeten. Nu gaat hij zich concentreren op zijn herstel om daarna andere doelen te stellen voor de rest van het seizoen. Met het oog op het WK tijdrijden verscheen Stefan Küng eveneens niet meer aan het vertrek.

Onstuimige beginfase
Even na half een werd het peloton op gang gebracht door François Lemarchand, die vorige week Christian Prudhomme al een aantal dagen verving in de directiewagen. Lemarchand had vandaag president Emmanuel Macron te gast. Na een onrustig begin met aanvalspogingen van onder meer Thomas De Gendt, Dylan van Baarle en Cees Bol werd een kopgroep met vijf man, die ontstond na net geen dertig kilometer, een vrije weg gegund door het peloton.

foto: Cor Vos

De etappewinnaars van Nice en Villard-de-Lans, Julian Alaphilippe en Lennard Kämna, sloegen de handen ineen met Richard Carapaz, Gorka Izagirre en Dan Martin, terwijl Daryl Impey vergeefs de oversteek probeerde te maken. Aan de tussensprint na 45,5 kilometer hadden de vijf vluchters al drie minuten voorsprong te pakken. Daarachter, in het peloton, liep groene trui Sam Bennett in die tussensprint nog eens twee punten uit op Peter Sagan.

Vervolgens bereikte de kopgroep na 90,5 kilometer het plaatsje Notre-Dame-du-Cruet, waar de Col de la Madeleine begon. In het peloton, dat op dat moment ruim vijf minuten achter de vlucht reed, ging het in de klim al gauw te snel voor Nairo Quintana. De nummer tien van het klassement was lang niet de enige die in de problemen kwam, ook Pierre Rolland, Max Schachmann, Esteban Chaves, Daniel Martínez en Thibaut Pinot moesten al vroeg lossen.

Bahrain-McLaren ment het peloton
In de kopgroep ging het te hard voor Kämna. Door het wegvallen van de etappewinnaar in Villard-de-Lans bestond de ontsnapping nog uit vier man. Daarachter bepaalde Bahrain-McLaren, onder meer met de herboren Wout Poels, het tempo. Kopman Mikel Landa had duidelijk deze dag aangestipt om op te schuiven in het klassement. Door het strakke tempo van de mannen in het oranje-rood werd het verschil met de vluchters kleiner.

foto: Cor Vos

Met een voorsprong van ruim een minuut bereikten Carapaz, Alaphilippe, Martin en Izagirre de top van de Madeleine, waarna de lange afdaling tot aan het Isèredal volgde. Tadej Pogačar kwam als vijfde boven en loste daarmee Benoît Cosnefroy af in het bergklassement. In de lange afzink loste Martin uit de kopgroep, terwijl Alaphilippe juist, met zijn daalcapaciteiten, even wat afstand nam van zijn vluchtkompanen.

Even later sloten Carapaz en Izagirre weer aan bij Alaphilippe en eenmaal terug in het dal bleken de vluchters weer wat te zijn uitgelopen tot tweeënhalve minuut. Via Aigueblanche en Moûtiers koersen de renners dan naar het bergdorp Brides-les-Bains, de toegangspoort naar de slotklim van deze zeventiende etappe, de Col de la Loze. Met net iets meer dan twee minuten voorsprong kwamen de drie overgebleven aanvallers aan bij de voet.

Alaphilippe wekt ergernis
In de eerste kilometers van de klim nam Alaphilippe weer wat afstand van zijn medevluchters, tot ergernis van Carapaz en Izagirre. Na wat misbaar over en weer werkten de koplopers weer samen en hielden zij hun voorsprong van twee minuten in eerste instantie in stand. Daarachter bepaalden de ploeggenoten van Mikel Landa nog altijd het tempo, met Primož Roglič en zijn ploeggenoten in het wiel.

foto: Cor Vos

Op dertien kilometer van de streep, toen de voorsprong van de kopgroep was geslonken tot een minuut, ging Carapaz op de pedalen staan. Izagirre haakte zijn wagonnetje aan, maar Alaphilippe moest zijn kornuiten laten gaan en zakte even later terug in het peloton. Op negen kilometer was Carapaz alleen over toen ook Izagirre loste, maar de groep daarachter had ook de Ecuadoraan al in het vizier. Toch slaagde de Girowinnaar erin zijn voorsprong weer wat op te rekken.

Met een halve minuut voorsprong begon Carapaz aan de laatste vier kilometer. Daarin beleefde Mikel Landa zijn zwanenzang, nadat hij zo lang zijn ploeggenoten had laten werken. Uiteindelijk bleven enkel Primož Roglič, zijn ploeggenoot Sepp Kuss, Tadej Pogačar en Miguel Ángel López over in de favorietengroep, terwijl Richie Porte aan het elastiek hing. Kuss reed op drie kilometer het laatste gaatje naar Carapaz dicht.

Kuss versnelt en krijgt López mee
Kuss versnelde dan en kreeg op het steilste deel van de Col de la Loze López mee, terwijl gele trui Roglič bij Pogačar en Porte bleef. Kuss keek vooral om naar zijn kopman, waardoor López kon doorrijden. De Amerikaan liet zich vervolgens terugzakken tot bij Roglič, die was weggereden bij zijn belangrijkste concurrent Pogačar. Nu hij was verlost van zijn landgenoot, ging Roglič op zoek naar de sterke López.

foto: Cor Vos

López slaagde er echter in Roglič af te houden en sleepte de etappezege binnen, nota bene op de verjaardag van zijn teammanager bij Astana Alexander Vinokourov. Ook schoof de Colombiaan op naar de derde plaats in het klassement. Pogačar kon in het laatste deel tot de streep niet meer bij Roglič terugkeren en moest vijftien seconden toegeven op de gele trui. Dankzij de bonificaties liep Roglič nog twee tellen extra uit.

Samenvatting:

Dit artikel delen:

184 Reacties

vevie 16 september 2020 om 17:21

Mooie finale! Daarvoor niet veel soeps, maar hele mooie finale. Heerlijke renner die Lopez. Toch iemand die het vaak probeert. Go Superman! En de strijd voor AK is wel beslist.

Idd wel een WTFje met Landa. Maar, hij probeerde het tenminste. Zich gewoon totaal misrekent op de sterkte van z’n tegenstand

Groetjesaandevoetjes 16 september 2020 om 17:26

Had beter kunnen aanhaken in de Jumbo trein.

vanSpringel 16 september 2020 om 17:30

Nooit beren schieten wanneer daarvoor de huid niet is verkocht.

WernerFranke 16 september 2020 om 17:21

Heel knap van MAL, Roglic mag nu toch de champagne al stilletjes aan koud zetten, en volgend jaar is het voor Kuss.

Je ziet toch dat een aankomst op 2000+ meter een andere naam naar voren brengt.

Hollow Knight 16 september 2020 om 17:21

Toch nog 3 mooie kilometers gezien. Lang geleden dat het nog zo mano a mano was.

sven241 16 september 2020 om 17:22

SUPERMAN LOPEZ!
Morgen coupe Astana voor de winst!

Paul Bus 16 september 2020 om 17:55

Yes een grote aanval en dan strijdend tenonder gaan,wie is om het even. als er maar strijd is.Het liefste urenlang spektakel

Silent Hill 16 september 2020 om 17:59

Superman … dat is tenminste een bijnaam.
Je zal maar Kleerhanger als bijnaam hebben …

Erik33 16 september 2020 om 18:16

Helaas zijn de Jumbo’s een maatje te groot voor Astana.

fietsvriend 16 september 2020 om 17:22

Schitterende finale.

En Landa, jonguh maar in ieder geval geprobeerd

ProfrondeZevenbergen 16 september 2020 om 21:19

Mooie laatste 3 km idd. Maar In een sprintetappe gebeurt er op het eind bijna nog meer.

sven241 16 september 2020 om 17:23

Favorieten durven niet eerder, jammer. Jumbo bleek vandaag niet onklopbaar. Kuss enige die zn bijdrage heeft kunnen leveren.

horsm 16 september 2020 om 17:25

Maar wat voor een bijdrage! Echt een schitterende renner, Kuss. Maakt het verschil.

S. Morgenstern 16 september 2020 om 17:33

Jumbo zat op ieder moment met een mannetje Inn overschot ten opzichte van de concurrentie. Wat heb je gezien waardoor je kansen ziet voor andere ploegen om op dat vlak verschil te maken?

Erik33 16 september 2020 om 18:18

Jumbo’s fantastisch werk maar uiteindelijk is het toch aan de kopman. En die heeft het vandaag keurig afgemaakt.

jv88 16 september 2020 om 18:31

Wat zeg jij nou? Reden er 6 bij de laatste 30. 3 bij de laatste 8. Wat wil je dan in godsnaam. Complete top 5???

Panache 16 september 2020 om 18:48

Al heb je er bij wijze van spreken 9 bij de laatste 10. Het gaat om de kwaliteit van de kopman, die moet toch zelf trappen.

Apemantus 16 september 2020 om 17:24

Wat een lul die Kuss. Is de hele tour al bezig met z’n eigen etappe-overwinning. Heeft enkel Lopez gelanceerd en het zijn kopman velen malen moeilijker gemaakt dan nodig was.

Glorious 16 september 2020 om 17:25

onzin

hansiehansie 16 september 2020 om 17:26

Ga er maar van uit dat hij eerst even gecheckt heeft bij Roglic of hij mocht.

Kelder is de Man 16 september 2020 om 17:28

Roglic draaide zelf weg achter Kuss.

ghostwriter 16 september 2020 om 17:29

@Apemantus
Jij komt vaak de meest absurde uitspraken…

Tuubke 16 september 2020 om 17:29

Kuss leek niet te demarreren; het had er meer van weg dat Roglic een gaatje liet vallen om de anderen uit hun kot te lokken.

T80JZ 16 september 2020 om 17:30

Totale onzin. Super slimme tactiek. Enige manier om van Pogacar af te komen.

horsm 16 september 2020 om 17:32

Volgens mij brak het wegrijden van Kuss uiteindelijk Pogacar.

JasperMollema 16 september 2020 om 17:33

@Apemantus Jij snapt echt niks van tactiek… Doordat Kuss gaat en Lopez erachteraan rijdt creeert Roglic een man tegen man duel met Pogacar om vervolgens zonder Pogacar naar Kuss toe te rijden.

Ijzersterk van JV en Lopez.

S. Morgenstern 16 september 2020 om 17:34

Wat een onzin. Was overduidelijk een tactische keuze van Roglic.

tendam 16 september 2020 om 17:36

Wat een oliedomme reactie. Roglic probeerde Kuss weg te laten rijden. En uiteindelijk zorgt Kuss er nog voor dat Pogacar wordt gelost. Helemaal goed dus.

Apemantus 16 september 2020 om 17:38

Was niet de eerste keer dat Kuss dit geintje flikt. De hele etappe je neus uit de wind houden en vervolgens in de finale voor jezelf rijden in plaats van voor je kopman. Wat een huichelaar. Volgorde van het treintje maar weer veranderen en die Kuss flink naar voren zetten. Nog voor Gesink wat mij betreft.

En de figuren die hier zegen dat het afgesproken taktiek was, waarom moet hij dan vervolgens weer wachten? Afgesproken taktiek….?? Was helemaal niks afgesproken. Hij is vanuit de wagen teruggefloten. Was puur rijden voor eigen succes.

Franco Ballerini 16 september 2020 om 17:38

Eens. Tot op heden de TJV renner die veruit het minst heeft laten zien. Vandaag voelde hij zich wat beter en verloor hij het team belang gelijk uit het oog. Dumpen die gast, en een GT gaat deze one trick pony nooit winnen.

Turtlehead 16 september 2020 om 17:46

Lekker aap. Tjongejonge, wat een suf leven moet jij hebben.

Apemantus 16 september 2020 om 17:55

Waarom nu weer op de man spelen? Wat een zwaktebod zeg.

Primoz geeft net aan dat hij baalt dat hij de etappe niet heeft gewonnen. Daar kan hij dus zijn teammaat voor bedanken, die Lopez lanceert. Dan wel de bijster intelligente ploegtactiek zoals sommige lieden hier beweren.

tendam 16 september 2020 om 18:06

Ik denk dat Apemantus en Franco Ballerini het nog serieus menen ook… niet te geloven.

Kuss reed op kop voor Roglic, het was Roglic zelf die hem liet gaan om te kijken wat er zou gebeuren. En later rijdt Kuss dus ook nog Pogacar los. Ik snap niet hoe je dit anders kunt zien, dan moet je toch wel een enorme hekel aan Kuss hebben.

kleomantre 16 september 2020 om 18:09

met de stelligheid van jouw reacties zul je wel nergens de tactieken mogen bepalen

Kelder is de Man 16 september 2020 om 18:10

En Kuss kon niet langer mee met Mal, niets wachten. Kon je ook meteen zien, behalve Ducrot en die andere.

Wildebert 16 september 2020 om 18:16

Leek erop dat Roglic het gat laat om Kuss voorop te krijgen. Maar Lopez doorkruist dat plannetje en gaat ook nog eens te hard voor Kuss. Jammer, maar helaas. Daardoor wel meer een man tegen man gevecht. En vond Poga toch ook weer erg taai.
Tom zit volgens mij al aan vrijdag en de Vuelta te denken. Niet te diep gaan als het niet hoeft.

Erik33 16 september 2020 om 18:22

Kuss weer fantastisch gereden. Hij heeft pogacar deel gekraakt. Geweldige helper. Als je dat niet ziet dan wil je dat niet zin.

Erik33 16 september 2020 om 18:22

Kuss weer fantastisch gereden. Hij heeft pogacar deel gekraakt. Geweldige helper. Als je dat niet ziet dan wil je dat niet zin.

jv88 16 september 2020 om 18:32

Onzin. Kuss was geweldig wtf! Hij had zich alleen niet terug moeten laten zakken of Roglic had gewoon gelijk op t wiel van Lopez moeten gaan. Was op dat moment nog enkel met Pogacar bezig. Zonde voor Kuss en /Of Roglic voor de rit.

Marik 16 september 2020 om 18:46

Hahaha schitterend, je mag niet op de man spelen….aldus de man die Kuss een lul noemt. Hilarisch.

nickdt 16 september 2020 om 19:15

Kuss heeft het juist goed gedaan door Lopez te lanceren. Nu moet Poga naar beneden kijken ipv naar boven.

Glorious 16 september 2020 om 17:25

Topdag Jumbo!

Dikke Vrouw 16 september 2020 om 17:25

’t is binnen Jumbo wint de tour!

horsm 16 september 2020 om 17:29

aah… niet jinxen!!!

Lalsacien 16 september 2020 om 17:32

Plateau de Glières met z'n onverharde stuk kan nog voor verrassingen zorgen.

vanSpringel 16 september 2020 om 17:32

Volgens mij gaat Movistar het ploegenklassement winnen

RodyTur10 16 september 2020 om 17:35

Dat lijkt mij nu ook. Zie niet in welke ploeg nu nog wat kan proberen.
Het profiel van de etappe van morgen is op zich ideaal, maar Roglic en Jumbo zijn simpelweg veel te sterk.

Wildebert 16 september 2020 om 18:17

Remember Tankink en de Kruijswijk Giro…

Murcia 16 september 2020 om 17:25

Schitterend deze slotklim, gooi hem er maar elk jaar in. Superman was ook super vandaag. Roglic niet slecht voor een renner met een slechte derde week LOL Hier deelt hij een mokerslag uit en ook vakwerk van Kuss. Landa gegokt en verloren. Poga weet nu dat ook hij zijn limieten hier heeft, wat geen schande is natuurlijk en hij kan alleen nog maar beter worden de komende jaren.

Tuubke 16 september 2020 om 17:27

Mee eens. Deze klim verdient net zo’n iconische status als Alpe d’Huez. Heerlijk, hier kan niemand zich verstoppen.

NCK17 16 september 2020 om 17:38

Wel eerder in de tour. Als je de col de la loze in derde week neerlegt komen er geen aanvallen voor die etappe.

RodyTur10 16 september 2020 om 17:38

Wat een prachtklim inderdaad!

Dumoulin is het met ons eens :)

kleomantre 16 september 2020 om 18:10

De Alpe D’Huez is nochtans een flauwe klim naar een lelijk skioord, die mag van mij wel vaker overgeslagen worden.

Romāns Vainšteins 16 september 2020 om 18:21

Deze klim is op alle vlakken mooier dan de Alp.

Wheely 16 september 2020 om 17:27

Heerlijke finale

horsm 16 september 2020 om 17:28

Porte heeft zicht op het podium.

Voorgeborchte 16 september 2020 om 17:30

Hij rijdt best goed, maar deze Lopez rijdt hij er bergop wel niet af.
Misschien met een hele goede tijdrit en een zwakke van Lopez…

horsm 16 september 2020 om 17:33

@voorgeborchge, ik bedoelde dat laatste: 1:30 op Lopez moet in deze tijdrit haalbaar zijn voor Porte.

Lalsacien 16 september 2020 om 17:33

MAL heeft zicht op de tweede plek!

Romāns Vainšteins 16 september 2020 om 18:22

Lopez verdient het podium, ik denk dat hij ook een waanzinnige tijdrit gaat rijden.

TheBigShow 16 september 2020 om 17:29

Dumoulin wordt helaas niet echt beter…

Jammer van Pogacar. Volgend jaar dan maar

horsm 16 september 2020 om 17:33

hmm… ik vind hem wel degelijk beter worden. Superstijl is nooit zijn ding, en ik heb het idee dat een halve minuut meer of minder niet echt veel voor hem uitmaakt.

vanSpringel 16 september 2020 om 17:34

Die wordt niet snel beter. Langzaam aan dan breekt z’n lijntje niet. Verwacht dat ie door de rustige opbouw (na 1 jaar niet in competitie te zijn geweest) de vormmaat binnenkort weer oppakt.
We gaan het zaterdag in de tijdrit zien of ie boter bij de vis levert. DM gaf gisteren aan dat ie z’n zinnen op de tijdrit heeft gezet.

platteprijs 16 september 2020 om 17:48

Dumoulin moest wel snel lossen toen het stijl werd. En het is niet zo dat hij zich liet lossen. Ik kan me niet voorstellen dat hij in deze vorm een kans maakt in de tijdrit. Ook niet op het WK, tijdrit en wegwedstrijd. Hopelijk vergis ik me.

Gilberto 16 september 2020 om 17:52

Wie is DM? Hou eens op met die afkortingen

Romāns Vainšteins 16 september 2020 om 18:23

Daniel Martin, om die reden liet hij de koplopers ook begaan.

Erik33 16 september 2020 om 18:25

Is nog fout ook, moet eigenlijk VDM zijn.

Wheely 16 september 2020 om 18:31

Haha kappen met die afkortingen SVP!

HennieK 16 september 2020 om 18:35

@horsm op stijl verslaat niemand Tom Dumoulin. Op steil daarentegen moet hij nog iets verbeteren. :-)

Steil: dat zijn de bergen
Stijl: Dat heeft Tom Dumoulin

lander luypaert 16 september 2020 om 17:29

Ik gun het Roglic voor de eindzege. Pogacar is een toekomstige eindwinnaar. Lopez echt toch een top renner! Bijna altijd top 5 in een grote ronde.

vevie 16 september 2020 om 17:35

Ja, al podium in Giro en Vuelta en nu hopelijk ook in Tour. Wat een klasbak

kleomantre 16 september 2020 om 18:13

Lopez zie ik wel als die topper die helaas niet wint, tenzij hij de Vuelta op de juiste jaren uitkiest.

NCK17 16 september 2020 om 17:32

Tot 4 km van de streep was het heel saai, maar de finale maakt veel goed. We kunnen morgen een coup van Astana verwachten nu Lopez de beste klimmer is. Die gaan er morgen nog alles aan doen om er voor te zorgen dat Lopez de tour wint. Roglic en Pogačar ontlopen elkaar niet veel, maar Roglic is toch net iets sterker. Kuss weer met een fantastische dag. Zin in morgen!

nobrakes 16 september 2020 om 17:41

Denk wel dat specifiek deze klim MAL het beste ligt. klimmetjes van morgen zijn stukken korter en niet zo stijl. Al is die laatste nog een kreng

RodyTur10 16 september 2020 om 17:43

Roglic was net zo goed als Lopez. Door het tactische spel van Jumbo tegen Pogacar kreeg Lopez een gaatje van 8 seconden cadeau en om dan dat gaatje dicht te rijden blies Roglic zich een klein beetje op.

Ben er zeker van dat Roglic had meegekund met Lopez als het had gemoeten. Roglic en Jumbo zijn heel pragmatisch de concurrenten aan het uitschakelen. Eerst was de focus op Bernal en nu op Pogacar. Met de tijdrit in het verschiet is en was Lopez op 1.30-1.45 geen grote bedreiging nog.

NCK17 16 september 2020 om 17:55

Die laatste klim morgen is ook heel steil. Als Lopez dan wat ploeggenoten in de vlucht heeft kan er nog veel.

vocsnor 16 september 2020 om 17:32

3 km mooie koers. Met alle voorgaande etappes komen we wel aan 10.
Jumbo heeft de Tour gewonnen. Leuk. Maar met een Sloveen die zo boeiend is als gras zien groeien.
Het lukt me niet om iets enthousiaster te schrijven. Sorry.

kleomantre 16 september 2020 om 18:18

Het is toch al wel een stuk degelijker en sierlijker dan die Alien in de jaren hiervoor. Ook heeft Roglic echt een topreeks qua rondes, als-ie de tour wint heeft hij denk ik bijna alles gewonnen op de Dauphiné en Giro na wat betreft aansprekende rondes. Froome kan ik niet pruimen omdat die zelf zn toet niet liet zien in eendagskoersen. Ge zou toch denken dat dat met speciale preparaties etc te maken gehad zal hebben. Of zijn Thomas en Froome zodanig arrogant dat 3 rondes rijden per jaar, waarvan 1 van 3 weken voldoende is voor een legendarische status.

Wildebert 16 september 2020 om 18:23

Waaier etappe vergeten?

Deel Koeper 16 september 2020 om 19:13

Froome liet véél meer zien in zijn Tours dan Roglic. Roglic is, veel meer dan Froome, de kille rekenaar.

JumbowintdeTour 16 september 2020 om 17:32

Jumbo wint de Tour!

JumbowintdeTour 16 september 2020 om 17:33

Maar morgen wordt gekkenhuis.

vanSpringel 16 september 2020 om 17:35

Ik schreef hier al eerder; niet Jumbo maar Movistar wint waarschijnlijk het ploegenklassement in de Tour.

Franco Ballerini 16 september 2020 om 17:46

@JumbowintdeTour: Gekkenhuis? Morgen dus hamsteren bij de Jumbo? Ik zal mijn vrouw, die van koopjes houdt, er op wijzen. Bedankt voor de tip!

Murcia 16 september 2020 om 17:33

Lopez staat nu dichter op Poga dan die op Roglic dus Superman kan morgen ook nog wat proberen.

04398 16 september 2020 om 17:34

En dat op de verjaardag van zijn baas Vino, je zou haast zeggen dat er iets verdachts achter zit.
Bizarre tactiek van Landa, je ploegmaats kilometers op kop laten sleuren om vervolgens bij de eerste echte versnelling er vanaf te moeten. Doe dan op z’n minst een kleine aanval voor de moeite, dan zit er nog enige logica achter. Of gunde hij oud teamgenootje Carapaz de overwinning niet?

vevie 16 september 2020 om 17:36

Ik denk dat hij dacht dat hij sterker zou zijn, maar zelf al gaat was. Toen de echte grote mannen gingen, kwam hij erachter dat z’n werk voor niks was. Haha, lullig maar wel mooi.

Gilberto 16 september 2020 om 17:53

Vermoeiend…

Romāns Vainšteins 16 september 2020 om 18:32

Hoezo bizar? Je voelt je goed genoeg voor een aanval en gaat er voor met je team. Uiteindelijk blijk je je niet goed genoeg te zijn. Hij is de volgende in een hele, hele lange rij, inherent aan wielrennen, niks vreemds aan.

peterwinnen 16 september 2020 om 17:34

Ploegleiders moeten zich gaan realiseren dat profwielrennen bedoeld is om het publiek te vermaken. Deze Tour de France zakt wat dat betreft door de hoeven en dat is een ontwikkeling die je al heel lang ziet. Heel knap van Jumbo, maar de sport moet bij zichzelf ten rade gaan. Zo is er geen toekomst voor het wielrennen. De jeugd valt in slaap, ik met mijn 49 jaar en ongelooflijk veel passie voor de sport eerlijk gezegd ook. Wat hebben de klasssementsrenners laten zien deze Tour. Bar weinig.

JumbowintdeTour 16 september 2020 om 17:35

Morgen wordt gekkenhuis.

vanSpringel 16 september 2020 om 17:37

Ja, het is van de gekke dat wielrenners in de wedstrijden zich laten piepelen door de belangen van de sponsors. Weg met de orders uit de ploegstal en gewoon elke dag van de 3 weken erin vlammen. Moet niet gekker worden, anders gaat er geen kip meer kijken

;-)

tendam 16 september 2020 om 17:38

Dit was toch een prachtige finale? Wat wil je nog meer? Het zijn juist met name ouderen die terugverlangen naar de mooie tijden toen de Ricco’s op de grote plaat wegreden. Dat kan helaas niet meer.

vevie 16 september 2020 om 17:38

Je hebt natuurlijk gelijk en ik denk dat het, vooral in de Tour, alleen maar erger gaat worden. Denk dat je in de toekomst echt alleen nog maar mooie koers in Giro en Vuelta kan verwachten en alleen omdat de belangen minder groot zijn en het deelnemersveld zwakker. Zelf in die rondes kan het ook de kant opgaan van wat je nu in de Tour ziet.

de nieuweMerckx 16 september 2020 om 17:41

Tendam, ze rijden tegenwoordig sneller dan Ricco. ’t Is maar dat je het weet.

tendam 16 september 2020 om 17:48

@de nieuwemerckx
Nu toevallig, omdat deze Tour kort na corona volgt. En er zijn meer renners met een gelijkwaardig niveau.

zwiggelbig 16 september 2020 om 17:50

Gewoon giro kijken ipv tour

Paul Bus 16 september 2020 om 18:06

Misschien een ander verdienmodel gedurende de Tour waar het alleen al vanuit financieeloogpunt veel aantrekkelijker is om aanvallend te koersen bv meer tussensprints in etappes en meer plekken waar boni en geld is te verdienen,zo kan niet een ploeg controleren tot aan eerste sprint en dan mag een groep weg.Lekker veel rekenwerk en wisselingen in tussenstanden.En die vermaledije oortjes weg uit het wielrennen,lekker op Intuïtie koersen.

Spirit 16 september 2020 om 18:17

Hier ben ik het helemaal mee eens. Er wordt veel te voorzichtig gekoerst. Mijn kinderen vragen me geregeld wat er nu zo leuk is aan wielrennen. In deze Tour erg lastig uit te leggen als iedereen maar gezellig samen naar de finish rijdt. Hier en daar wat strijd verbloemt niet dat het eigenlijk gewoon ronduit saai is. Of dat goed is voor de toekomst van het wielrennen? Ik betwijfel dat

Lalsacien 16 september 2020 om 18:28

Er is een aantal dagen loeihard gereden. En als dat niet gebeurde dan waren Gesink en van Aert de anderen aan het verstikken. En dan moeten ze nog meer aanvallen???? Je zag het aan Landa, die kon gewoon niet beter. MAL kwam goed uit de verf door de hoogte en zijn vlieggewicht!

Erik33 16 september 2020 om 18:29

Ga dan lekker voetbal kijken, dat is pas saai.

Paul Bus 16 september 2020 om 19:09

Misschien extra truien toevoegen voor extra strijd in de strijd.Bijvoorbeeld de Rode Trui en Combineec Trui weer terug en eentje voor de kilometervreters.Meer truien meer strijd al is het in de marge van de grote strijd.

peterwinnen 16 september 2020 om 19:17

10 of 20 seconden bonificstie halverwege een berg, denk ik wel eens. Nodigt uit tot aanvallen. Er moet onderweg meer actie en spanning mogelijk zijn. Sport heeft wat vernieuwing nodig, vind ik.

Jungle Man 16 september 2020 om 19:31

+1
Deze tour is ondanks het mooie parcours best saai. Langzaam maar zeker begin ook ik af te haken. Knap wat jumbo (en dat in het verleden) presteren, maar ik zie een vergelijking met F1 race. Kleinere teams, verbod op oortjes, verbod op vermogensmeters zou misschien helpen.

sven241 16 september 2020 om 17:35

Superman en Astana gaan zeker proberen morgen. Hij wil 100 p tijd pakken voor de tijdwinst.

RodyTur10 16 september 2020 om 17:51

Ik denk dat Lopez vooral zal kijken of hij Pogacar en Porte nog kan breken voor plek 2, want ik zie Roglic en Jumbo niet meer in de problemen komen. Ijzersterk.

Wheely 16 september 2020 om 18:36

Geen aankomst bergop morgen, dus helaas veel minder geschikt voor Lopez, tenzij hij boni’s kan scoren als hij verkeersborden wegkopt. ;)

Wel 100% zeker dat ze mannetjes vooruit gaan sturen bij Astana.

Tripodboom 16 september 2020 om 17:35

Jammer voor Wuyts en d Cauwer die maar zitten te hopen dat Roglic er doorheen zakt.

lander luypaert 16 september 2020 om 17:38

De meeste hoopte dat toch voor de spanning..

Domestique 16 september 2020 om 17:38

Ook enige manier om de spanning te bewaren…

vanSpringel 16 september 2020 om 17:39

Nou, de Cauwer is meer voor de spanningopbouw in de wedstrijd. D'n andere gunt het de NL-ploeg minder. En ja Allaphilipe kleurt het begin van de wedstrijd en maakt het dan als lid van de Belgische ploeg ook niet tot een goed eind. Van Aert moet sleuren voor een Sloveen. Dit alles en daarvoor nog veel meer, past niet in de straat van 'd'n andere'.

Murcia 16 september 2020 om 17:40

Klopt dat was vandaag ook weer duidelijk merkbaar. Een voorkeur hebben is menselijk maar wat mij stoort is een gebrek aan respect voor Roglic, altijd weer dat licht minachtende toontje. Terwijl deze man inmiddels een erelijst heeft van heb ik jou daar en ondanks de val vooraf en de druk hier presteert. Vergelijk dat eens met Buchmann of kopman Landa vandaag. Als ze hadden opgelet hadden ze bij die rare sprint op de Madeleine al kunnen zien dat Poga vandaag net wat minder was. Een Tourwinnaar maakt zich daar niet zo druk om.

Maenhout 16 september 2020 om 17:52

De Cauwer is nogal neutraal en houdt van het spelletje. Dat spel wordt door Roglic c.s. het best gespeeld.
Wuyts daarentegen, slaat inderdaad voortdurend chauvinistische zotteklap uit. En snapt er niet veel van…

Paul Bus 16 september 2020 om 18:09

Ik gun Jose zo graag een andere collega,eentje met fatsoenlijk commentaar.

Tuubke 16 september 2020 om 18:29

En met het fatsoen om de ander uit te laten praten.

Lalsacien 16 september 2020 om 18:31

Kijk dan op een andere zender! Volop keus!

Wheely 16 september 2020 om 18:37

#freedecauwer

Paul Bus 16 september 2020 om 19:11

De Cauwer Boogerd en Nelissen toptrio,gewoon lekker de koers lezen en verslaan

madeinstars 16 september 2020 om 19:44

Helemaal mee eens. Bij Wuyts ontbreekt echt alle respect voor Roglic.

Stevo1 16 september 2020 om 17:37

Mooi van Lopez!

vocsnor 16 september 2020 om 17:37

Alaflip de strijdlust. Belachelijk

Sagan=hulk 16 september 2020 om 17:41

De laatste jaren vond ik de kritiek op het chauvenisme van de jury onterecht, maar vandaag is het echt compleet belachelijk. Hopelijk pakt Carapaz morgen een ritzege als revanche.

Maenhout 16 september 2020 om 17:43

Ze hadden die prijs al heel snel weggegeven, toen Alaflip afhaakte en Carapaz nog doorging. De jury zag de bui al hangen.

RodyTur10 16 september 2020 om 17:46

Inderdaad belachelijk, dat had natuurlijk naar Cosnefroy gemoeten. Hoe lang die er nog weer aan heeft gehangen, ondanks dat hij eigenlijk in de bus hoort :D

(ik weet dat je Carapaz bedoelt ;) )

Romāns Vainšteins 16 september 2020 om 18:37

Totaal irrelevant natuurlijk, daarbij wat kan Carapaz het bommen?
Leuk dat ze het allebei weer probeerden, wat Carapaz betreft kan ie morgen er zomaar weer bij zitten.

Sagan=hulk 16 september 2020 om 17:37

Het leek dat we weer op onze honger zouden blijven zitten, maar de finale was best attractief. Lopez die op hoogte de Slovenen toch eens een klein lesje heeft geleerd was mooi om te zien. Kuss is één van de beste klimmers ter wereld en de tactiek van Bahrain die overigens door veel ploegen wordt toegepast begrijp ik niet. Je zou haast denken dat Landa nog een kleine rekening te verheffen had voor de Giro van vorig jaar met Carapaz, hoewel Carapaz die oververdiend won.

Wat ik wens voor morgen: een ritzege voor Carapaz en een geweldige coupe van Astana. Als Lopez vroeg durft aan te vallen is er iets mogelijk als enkele grote motoren zoals Fraile, Lutsenko en Luis Léon Sanchez reeds vooruit rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair