Tour 2020: Kwiatkowski wint laatste bergrit na machtsvertoon Ineos, Roglic blijft leider

Tour 2020: Kwiatkowski wint laatste bergrit na machtsvertoon Ineos, Roglic blijft leider

foto: Cor Vos

De laatste bergetappe in de Tour de France is gewonnen door Michał Kwiatkowski. De Pool kwam in La Roche-sur-Foron, na een rit over vijf beklimmingen, zij aan zij met Richard Carapaz als eerste over de finish na een indrukwekkende teamprestatie van INEOS Grenadiers. Geletruidrager Primož Roglič wist stand te houden.

Na het gevecht op de flanken van de moordende Col de la Loze moest de vraag gesteld worden: is de Tour de France 2020 beslist? Geletruidrager Primož Roglič wist ontegenzeggelijk een gevoelige tik uit te delen aan zijn directe concurrent Tadej Pogačar. De kopman van Jumbo-Visma gaf onderweg geen krimp, moest weliswaar de ritzege aan Miguel Ángel López laten, maar wist aan de streep wel vijftien seconden te pakken op zijn jonge landgenoot.

Hierdoor begon Roglič met 57 seconden voorsprong aan de laatste Alpenetappe naar La-Roche-Sur-Foron, meteen ook de allerlaatste bergrit in deze Ronde van Frankrijk. Het beloofde een loodzware dag te worden voor klassementsrenners, rittenkapers, knechten en sprinters, met onderweg vier serieuze Alpencols en een razendsnelle finale richting de finishplaats. De schrik zat er goed in, met name voor de loodzware Montée du plateau des Glières (6 km aan 11,2%).

Omvangrijke vluchtgroep op weg naar de eerste klim 
Even na twaalf uur werd het peloton op gang gebracht door de Tourdirectie. De eerste minuten verliepen erg onstuimig, maar het duurde niet lang vooraleer een groep (van 32 renners) wat afstand wist te nemen van het peloton. Deze grote groep leek al snel een vrijgeleide te krijgen van het peloton. In de achtergrond probeerden Maximilian Schachmann en Lennard Kämna namens BORA-hansgrohe nog vergeefs de oversteek te maken.

Vooraan zagen we vooral veel tenues van INEOS Grenadiers, Movistar en Team Sunweb. De Britse formatie rekende in de vlucht op Richard Carapaz (de Ecuadoraan was nog maar eens mee in de aanval), Michal Kwiatkowski, Dylan van Baarle en Jonathan Castroviejo. Dario Cataldo, Nelson Oliviera, José Rojas en Carlos Verona waren de aanvallers namens Movistar, terwijl Team Sunweb mee was met Nikias Arndt, Hirschi, Andersen en Nicolas Roche.

foto: Cor Vos

Groene man Bennett doet nog maar eens uitstekende zaken
Andere interessante namen in de vroege vlucht waren Nans Peters, de etappewinnaar van Loudenvielle, Pello Bilbao, Bob Jungels, Tejay van Garderen, Jesús Herrada en drie renners die nog altijd verwikkeld zijn in een fikse strijd om de groene puntentrui. Sam Bennett, Peter Sagan en Matteo Trentin wilden ook vandaag de nodige punten sprokkelen aan de enige tussensprint. In het plaatsje Aime lag de streep en daar wist Bennett nog maar eens de volle buit te pakken.

De belangrijkste dagtaak voor de Ierse kampioen, nog wat verder uitlopen in het puntenklassement, zat er op. En dus was Bennett een van de eerste renners die op de Cormet de Roselend (18,6 km aan 6,1%) moest lossen uit de kopgroep. Op deze wonderschone Alpenklim kwamen de beste klimmers naar voren, want in het peloton zagen we versnellingen van onder meer Pierre Rolland, Julian Alaphilippe, Warren Barguil en Damiano Caruso.

Koers ontploft op de flanken van Cormet de Roselend
Deze renners wilden nog altijd de sprong naar voren maken, wat ook zeker niet onmogelijk was aangezien het verschil met de omvangrijke vlucht bleef schommelen rond de anderhalve minuut. In de groep der favorieten stond de deur inmiddels wagenwijd open, voor sprinters als Alexander Kristoff, Caleb Ewan en ook Sam Bennett (die inmiddels was ingerekend door het uitgedunde peloton) werd het een middagje vechten tegen de tijdslimiet.

André Greipel moest al wat eerder lossen en besloot moederziel alleen in de bezemwagen te stappen. Castroviejo besloot zich in de eerste groep op te offeren voor zijn ploeggenoten Carapaz en Kwiatkowski en de Spaanse allrounder zorgde er met zijn strakke tempo voor dat de kopgroep stevig werd uitgedund. Op anderhalve minuut van de koplopers werd de uitgedunde favorietengroep gemend door Jumbo-Visma, met Robert Gesink als de man die het vuile werk moest opknappen.

De renners moesten nog enkele kilometer afwerken om de top van de Cormet de Roselend te bereiken, maar de koers leek na een razendsnel openingsuur dan eindelijk in een (eerste) plooi te liggen. De geelhemden van Jumbo-Visma lieten de voorsprong van de zeventien overgebleven vluchters oplopen tot twee minuten. Roglič en kornuiten hoefden zich ook nog geen zorgen te maken over de best geklasseerde renner in de kopgroep.

foto: Cor Vos

Hirschi en Carapaz strijden om de bergpunten, kopgroep spat uiteen 
De meest gevaarlijke renner vooraan was oversteker Caruso, die de etappe begon met een achterstand van meer dan twaalf minuten op Roglič. Vlak voor de top kwamen de renners met ambities voor het bergklassement naar voren. Op de top van de Cormet de Roselend wist Hirschi na een stevig bergsprintje met Richard Carapaz als eerste boven te komen, goed voor tien bergpunten. Beide renner begonnen met een mooie bonus aan een snelle afdaling.

De onverschrokken Hirschi besloot vol door te gaan in de afdaling van de Cormet de Roselend, waardoor hij mindere daler Carapaz onder druk te zetten. De regerend Girowinnaar wist nu echter wel het wiel van zijn voorganger te houden en de twee renners besloten niet zomaar te wachten op hun medevluchters. Kwiatkowski, Edet en Bilbao moesten alles uit de kast halen om weer aan te sluiten, wat na een ziedende achtervolging wel lukte.

Stilte voor de storm 
Het ging de hele dag op en af en dus begonnen de renners na de afdaling van de Cormet de Roselend meteen aan de volgende klim van de dag, de Côte de la route des Villes van derde categorie. Er was een goede verstandhouding tussen Carapaz, Kwiatkowski, Edet, Bilbao en Hirschi en dus besloten deze renners met elkaar verder te rijden richting La Roche-sur-Foron. De overige aanvallers waren gelost, de groep Roglič/Pogačar volgde inmiddels op vier minuten.

Op de derde beklimming van de dag, de Col des Saises, werd de orde gerespecteerd en kwam Hirschi opnieuw als eerste boven, voor Carapaz en Bilbao. De Zwitser beschikte overduidelijk over de meeste explosiviteit, tot frustratie van Carapaz, die nog altijd de ambitie had om de bergtrui over te nemen van Pogačar. Kwiatkowski zag het gevaar en dus besloot de Pool Hirschi onder druk te zetten in de afdaling van de Saises.

foto: Cor Vos

Superdaler Hirschi komt ten val, Carapaz en Kwiatkowski rijden weg
De wereldkampioen van Ponferrada zocht de ideale lijnen en Hirschi moest wat extra risico nemen om Kwiatkowski te volgen. De renner van Team Sunweb kon ditmaal zijn eigen lijnen niet rijden en dat was te zien, aangezien Hirschi een snelle bocht totaal verkeerd inschatte. De ritwinnaar in Sarran kwam ten val en moest opeens een halve minuut goedmaken op de overgebleven leiders Kwiatkowski, Carapaz en Bilbao. Dit bleek zelfs voor Hirschi een onmogelijke opdracht.

Zonder kwelgeest Hirschi wist Carapaz de volle buit te pakken op de Col des Aravis en ook op de loeisteile Montée du plateau des Glières wilde de Ecuadoraan als eerste bovenkomen. INEOS Grenadiers kende tot dusver een bleke Tour, maar vandaag wisten twee renners van de Britse miljoenenformatie de koers te kleuren. Kwiatkowski en Carapaz wisten op de steilste stroken van de Glières weg te rijden van Bilbao, op weg naar een een-tweetje?

Spektakel tussen de favorieten: Landa valt aan
In de groep der favorieten zagen we van bij de voet een versnelling van Mikel Landa. De Spanjaard liet zijn ploeg gisteren nog de hele dag op kop rijden, maar bleek op het moment suprême niet over de benen te beschikken. Vandaag wilde Landa zich wél laten zien en dus koos de nummer zeven in het klassement resoluut voor de aanval. De kopman van Bahrain McLaren wist de ene na de andere vluchter op te rapen, maar de overige klassementsrenners raakten niet in paniek.

Leider Roglič kon ook vandaag weer rekenen op Tom Dumoulin, Sepp Kuss en een beresterke Wout van Aert, die een groot deel van de Glières voor zijn rekening nam. De Belg wist een zodanig tempo te ontwikkelen dat Rigoberto Urán en later ook Adam Yates moesten passen. Landa wist hierdoor ook niet ver weg te rijden, al kreeg hij vlak voor de top wel hulp van de uitzakkende Caruso. Het was een dappere poging van Landa, maar wel een poging die strandde in schoonheid.

foto: Cor Vos

Sterk ogende Roglič neemt het initiatief, Porte rijdt lek 
Landa werd vlak voor de bergsprint namelijk weer ingerekend door Pogačar, Roglič, Kuss, López, Enric Mas en Richie Porte, waardoor we met zeven matadoren begonnen aan de lastige uitloper van de Glières. Op de gravelwegen nam Roglič het initiatief en de leider in deze Tour wist zijn concurrenten onder druk te zetten, maar de Sloveen koos ervoor om met Pogačar, López, Landa en Mas aan de afdaling van de Glières te beginnen.

Mannen als López, Landa en Mas hadden wel een reden om vol door te rijden in de laatste 25 kilometer, aangezien Porte op de gravelstrook kreeg af te rekenen met een lekke band. De nummer vier in het klassement moest van fiets wisselen en raakte verzeild in een achtervolgend groepje met onder meer Tom Dumoulin. Het verschil schommelde een tijdje rond de halve minuut, maar Porte moest het werk wel grotendeels alleen opknappen.

Porte zet scheve situatie recht, loon naar werken voor Kwiatkowski 
Vooraan wisten Carapaz en Kwiatkowski een koppeltijdrit uit hun benen te schudden, waardoor ze met een geruststellende voorsprong begonnen aan de ongecategoriseerde Col des Fleuris. Op deze niet al te steile klim bleven de twee renners van INEOS Grenadiers bij elkaar, terwijl Porte met een indrukwekkende inspanning weer naar het groepje Roglič/Pogačar wist te rijden. De Australiër wist onbedoeld ook Dumoulin en Caruso mee te sleuren naar het eerste elitegroepje.

Bij de favorieten was de strijd na de terugkeer van Porte beslist en dus ging de aandacht in de finale uit naar Carapaz en Kwiatkowski. De twee koplopers hadden in de finale alle tijd om te genieten. Kwiatkowski mocht van Carapaz als eerste over de streep komen. De Pool wist het geplaagde INEOS Grenadiers zo een broodnodige zege te bezorgen. Carapaz was ook een tevreden man, aangezien hij de bergtrui wist te veroveren.

foto: Cor Vos

Roglic doet goede zaken, Urán en Yates grote verliezers 
De favorieten voor de eindzege finishten uiteindelijk op iets minder dan twee minuten van ritwinnaar Kwiatkowski. Wout van Aert wist de wielerwereld nog maar eens te verbazen door na een zware bergrit als derde over de streep te komen, Roglič en Pogačar waagden zich nog aan een sprintje voor de eer. De grote verliezers in het klassement zijn Adam Yates en Rigoberto Urán. De Brit zakt naar plaats zeven, Urán staat nu achtste.

Samenvatting etappe 18:

Dit artikel delen:

256 Reacties

Matxin 17 september 2020 om 17:22

Prachtig gereden van Carapaz en Kwiatkowski, maar dat toneelstukje op het einde was wel heel overdreven en had ook weer niet gehoeven..

horsm 17 september 2020 om 17:33

Ik vond het zelf wel leuk.

Wheely 17 september 2020 om 17:35

Bromance! ❤️

kelderfan 17 september 2020 om 17:51

Overdreven? Was echt leuk om te zien. Moet niet te vet worden.

Emergo 17 september 2020 om 18:32

Iemand die de Tour nog niet had gevolgd had waarschijnlijk gedacht dat hier de gele trui was veroverd.

friketje 17 september 2020 om 20:03

Ik vind dit echt om te kotsen als ze overwinningen aan elkaar gegeven. Gewoon sprinten voor de overwinning, de beste wint. Is ook leuker voor de winnaar, nu voelt het toch een beetje als laten winnen ipv de beste zijn. Ik kon me ook al zo lang ergeren aan die overwinning van Musseeuw in Parijs-Roubaix. Met zijn drieen over de streep gearmd. En blij met zijn overwinning!
Mooiste is nog: Kwiatkowski had in een eerlijke sprint gewoon dik gewonnen, net zoals Museeuw toen. Gewoon sprinten mannen, dat is sport.

fietsvriend 17 september 2020 om 17:22

Wat een clowns

FDJ 17 september 2020 om 17:23

Briljant van Jumbo om Van Aert terug te laten keren voor de bonificatieseconden. Lopez zal wel balen dat hij niet vol mee heeft gedraaid, maar zat te kijken ipv Porte proberen op achterstand te rijden met het oog op de tijdrit.

TheBigShow 17 september 2020 om 17:29

Denk niet dat Lopez veel te vrezen heeft. Verschil is best groot

Jacob Lohof 17 september 2020 om 17:52

Maar als gele trui lek rijd moet je stoppen volgens Danny Nelissen

FDJ 17 september 2020 om 18:31

Verloor vorig jaar in zowel Giro als Vuelta veel tijd in de langere tijdritten. Porte op een goede dag kan dit wel dichtrijden. Als er nog meer bij was gekomen was dat lastig geworden.

sven241 17 september 2020 om 17:23

Tour beslist, Roglic wint, mede of vooral dankzij Jumbo. Heel sterk.
Mooie laatste bergetappe nog

martini151 17 september 2020 om 17:28

Roglic rijdt op dat gravel ook nog iedereen uit het wiel. Gewoon een verdiende en knappe overwinning als er niets geks gebeurd

the student 17 september 2020 om 17:49

Eventjes laten zien dat hij t onder controle heeft. Zoals t hoort.

Wheely 17 september 2020 om 18:30

Jammer dat er geen beeld was van de passage van Wout op het gravel. Dan konden we zien hoe het echt moest.

Maarten_85 17 september 2020 om 19:25

Het Noorse IT-bedrijf heeft ook een dikke duit in het zakje gedaan.

Frank V 17 september 2020 om 17:23

Sterk van Ineos

-Stijn- 17 september 2020 om 17:23

van Aert in luik-bastenaken-luik laten starten?

horsm 17 september 2020 om 17:34

En dan Vlaanderen en Roubaix overslaan?

steven2743 17 september 2020 om 17:45

Roubaix kan hij beter overslaan. Dat is geen koers voor klimmers.

Constantinopel 17 september 2020 om 17:24

Roglic leek mij bij de klassementsrenners de beste, verdiende winnaar.

Tom was jammer genoeg weer dramatisch slecht. Moeten lossen zonder nog maar één seconde op kop te rijden. WvA daarentegen weer geschift goed. Als ze de koplopers niet zo ver laten rijden, kon die gewoon een alpenetappe winnen zonder mee te gaan in een vroege vlucht.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:25

+1

aru123 17 september 2020 om 17:27

Dan was het harder gegaan en was het nog maar de vraag of wout er nog bij zat

S. Morgenstern 17 september 2020 om 17:28

Dat het sommige zuiderburen niet lukt om gewoon heel erg te genieten van deze Van Aert is wat mij betreft één van de meest verbazingwekkende dingen rond de Tour de France van dit jaar.

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:29

@S. Morgenster – geef ze een vinger en ze nemen een hand. Van Aert zou alleen maar knechten deze tour en heeft in die rol zelfs 2 etappes gepakt. Maar blijkbaar is dat nog niet genoeg voor ze.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:30

Dat de Noorderburen niet kunnen inzien dat je je strijdplan moet kunnen aanpassen en rekening moet houden met wat er na de Tour komt, is idd verbazend.

Deze namiddag zei je nog dat Wout amper iets moest doen. Heb je hem nu wel gezien?

ghostwriter 17 september 2020 om 17:31

@Constantinopel
Dumoulin was dramatisch slecht? Je leest hier echt de meest absurde dingen.

@Burdincurutcheta
Van Aert doet het fenomenaal in zijn rol als knecht voor Roglic en Dumoulin. Hij heeft een belangrijk aandeel in het succes van de ploeg. Daarbij heeft hij zelf ook etappes gewonnen. Volgens mij gebruiken ze hem dus perfect. Ze die vreemde chauvinistische bril van je af man.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 17:34

Ik heb helemaal niet gezegd dat Van Aert amper iets hoeft te doen. Graag wel de discussie voeren zonder de ander onuitgesproken uitspraken te verwijten.

Van Aert doet gewoon wat hij hier moet doen. Dat doet hij meer dan geweldig. Geniet daar gewoon van in plaats van de Calimero uit te hangen.

Joaquim Agostinho 17 september 2020 om 17:35

Dumoulin werd er wederom afgereden en kwam mede dankzij Porte nog terug, v. Aert en Kuss waren wel op de afspraak!

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:36

Dat heb je letterlijk geschreven vriend. En hou de calimero voor jezelf.

TheBigShow 17 september 2020 om 17:37

Dumoulin kan er toch ook niets aan doen dat van Aert zijn ketonen heeft gejat

horsm 17 september 2020 om 17:39

@Burdincurutcheta, je zal toch moeten accepteren dat WvA een volwassen man is en zijn eigen keuzes maakt. Hij heeft ervoor gekozen om mee te rijden in het team dat (waarschijnlijk) de tour gaat winnen. Dat is ook sportieve ambitie.

Anyway, hij is jou niets verschuldigd, ook al ben je dan zijn ‘grootste fan.’ Je doet me een beetje aan slimme schemer denken.

Frank V 17 september 2020 om 17:41

@horsm
Dit was nergens voor nodig, kost alleen onnodig veel extra energie die hij nodig heeft, in Parijs, in Imola. Dat snapt het kleinste kind.

“4secondjes! pak ze wout! voor Roglic want hij is niet zeker in de sprint”

hooeeee

Lalsacien 17 september 2020 om 17:42

As is verbrande turf en Bernal zou in de derde week Roglic uit de gele trui rijden en Wout is opgebrand tijdens de klassiekers. Alleen het eerste is juist. Twee is niet uitgekomen. En drie moet nog blijken.
Gewoon afwachten.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 17:42

Dan kun je niet lezen. Ik heb enkel gereageerd op een bewering dat Van Aert weer 130km op kop moest gaan rijden. Zo’n uitspraak onzin noemen is niet hetzelfde als stellen dat Van Aert niets hoeft te doen. Wellicht voelt dat zo als je heel verkrampt bezig bent met iedere kopbeurt van Van Aert. Best zonde als dat zo is, want het ontneemt je overduidelijk de energie om te genieten van zijn rijden.

Miko1983 17 september 2020 om 17:43

edit wf: meer respect voor andere leden svp

Frank V 17 september 2020 om 17:47

Wat WVA deze Tour tot gisteren gedaan heeft is geweldig, maar dit terugbrengen van een mindere Dumoulin, en sprinten voor een onzekere Roglic was totaal onnodig.

Beschilder ons niet als zwart-wit, veel werk was mooi en nodig maar dit was er over.

horsm 17 september 2020 om 17:47

@Frank, bedoel je dat Van Aert nooit had moeten sprinten? Ik zie het punt niet zo. Wat maakt dat nou uit.

Van Aert is een topatleet die zichzelf nog steeds aan het ontdekken is. Hij was al wereldtop als veldrijder, tijdrijder en sprinter. Nu verlegt hij zijn grenzen in de strijd om het geel. Ik zie niet waarom je dat als wielerliefhebber niet kan waarderen. En steeds daar op hameren vind ik een tikje infantiel.

Frank V 17 september 2020 om 18:05

Noem mij infantiel. Like I care one bit… hah

madeinstars 17 september 2020 om 18:11

Dumoulin schandalig slecht noemen… dan ben je echt wel een gigantische troll. En ik trap er nog in ook.

horsm 17 september 2020 om 18:53

@Frank, sorry, ik bedoelde eigenlijk jou niet met ‘infantiel’, maar iemand anders die daar steeds op hamert.

-Stijn- 17 september 2020 om 17:25

Gaat roglic wat terugdoen op het wk voor van aert?

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:25

Mag wel eens stilaan

Nils96 17 september 2020 om 17:30

Is het zo moeilijk te snappen hoe een werknemer werkgever relatie werkt? Het begint stilaan meelijkwekkend te worden de reacties hier.

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:31

Roglic moet niks. Hou toch eens op met je verongelijkte Van Aert man. Hij wordt goed betaald om deze Tour als knecht te fietsen.

ghostwriter 17 september 2020 om 17:34

@Stijn
Roglic doet nu al iets terug voor Van Aert door de Tour voor de ploeg te winnen.

Frank V 17 september 2020 om 17:25

Van Aert wordt geen rust gegund na Dumoulin terug te brengen. Denkt men nog aan wat nog komen gaat? De Tour is toch binnen.

Toch wordt hij nog uitgeperst om die 4 secondjes weg te pakken omdat Roglic misschien niet wint van Pogacar in de sprint. Hoe zielig…

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:25

+1

Echt niet ok hoe WVA deze Tour wordt ingezet.

-Stijn- 17 september 2020 om 17:26

Tom trekt morgen de sprint aan voor wout als wederdienst, opgelost!

SjorsPatate 17 september 2020 om 17:27

Volgens mij is dat gewoon teamwork.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:28

Nee, Tom is toch kopman zeker :-)

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:28

Waarom ben je hier toch zo gefrustreerd om? Hiervoor fietst hij ook gewoon de tour he. Wees blij dat hij 2 etappes heeft gewonnen. Hij zou namelijk alleen knechten in de Tour. Volgende maand mag Van Aert elke koers voor zichzelf rijden.

the student 17 september 2020 om 17:29

Serieus ik denk echt dat wout stom zou zijn als hij niet 3e zou worden. Dat zijn gewoon UCI punten en UCI punten zijn gewoon belangrijk voor je marktwaarde als renner. En reken maar dat hij een dikke premie bijgeschreven krijgt op de bankrekening na deze Tour.

Frank V 17 september 2020 om 17:31

Volgende maand is hij veel minder omdat hij vandaag te ver in het rood moet gaan.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:33

Volgende maand is hij, mogelijk, uitgeperst en is het heel wat minder. Laat Dumoulin eindelijk echt knechten.

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:33

@Frank V – hou toch eens op met die aannames.

Ben jij zijn performance manager / ploegleider? Nee. Weet jij of deze inspanning hem minder maakt volgende maand? Nee. Ik kan net zo goed zeggen dat deze inspanning hem juist dat stukje extra hardheid voor volgende maand geeft.

the student 17 september 2020 om 17:33

Als hij had willen sparen dan had hij t groepje Tom dumoulin met Porte niet moeten bijhalen in de afdaling.

Hij kiest er zelf voor om terug te keren.

tendam 17 september 2020 om 17:34

Ja, als Wout straks niet de Ronde wint komt het doordat hij is uitgeperst door Jumbo :)

Volgens mij heeft hij hier gewoon lol in. Gunnen zijn Vlaamse fans hem dat niet?

Man met de hamer 17 september 2020 om 17:38

Koop altijd vers geperst bij de Jumbo. Heerlijk.

EscartinBotero 17 september 2020 om 17:40

De rol van Van Aert zielig noemen…. Dat is pas echt treurig. De beste man wint twee etappes, laat zich op alle sleutelmomenten positief zien en wordt (onder andere door die ‘zielige’ rol) gezien als misschien wel de beste renner van dit moment. Wat is dan precies zielig? Daarnaast heeft hij zelf al meerdere malen aangegeven van zijn rol te genieten. Het lijkt me lastig zo een middag te genieten van een wielerwedstrijd wanneer je persoonlijke verwachtingen jezelf zo frustreren.

ghostwriter 17 september 2020 om 17:46

@Frank V
De Tour winnen is veel belangrijker dan wat er in de volgende maand wel of niet zal gebeuren.

horsm 17 september 2020 om 17:49

De Ronde is natuurlijk een prachtwedstrijd, maar ligt internationaal gezien natuurlijk wel heel, heel ver onder de Tour. Daarnaast is het natuurlijk maar de vraag of het doorgaat, qua Corona. M.a.w. ik denk dat Wout erg verstandig is geweest om zich daar nog niet druk om te maken.

Frank V 17 september 2020 om 17:50

De Tour was na die gravelstrook gewonnen. Zag je Roglic met het armpje op Pogacar? De inspanning die Van Aert hier moest doen voor Tom z'n 7de plek en die 4 secondjes was totaal onnodig. Dat is zonneklaar.

Marik 17 september 2020 om 17:51

De frustraties worden steeds treuriger. En de gelijkgestemden haasten zich om elkaar daarin te versterken. Medelijden is het enige wat daarbij volstaat.

ghostwriter 17 september 2020 om 17:52

@Frank V
Als Roglic in de tijdrit lek rijdt zal die vier seconden misschien nog belangrijk worden. Jumbo-Visma maakte de enige logische keuze door Van Aert te laten sprinten. Als je jouw chauvinistische bril afzet zal je dat waarschijnlijk ook kunnen inzien.

Frank V 17 september 2020 om 17:58

Misschien rijdt hij wel 2x lek? Of 3x? Roglic kon die 4 secondjes zelf wel pakken. Van Aert Tom laten terugbrengen, was op dat zag je, nog eens doorsturen naar de groep en dan nog laten sprinten is op het neurotische af.

Ik ben geen chauvinist. Fan van al wat goed is, ongeacht de vlag.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 17:59

Van Aert heeft een toptrainer die een programma heeft samengesteld, goed gebruik makend van de mogelijkheden om op hoogte met wereldtoppers te trainen, waarmee Van Aert op zijn top zou moeten kunnen zijn in Tour en klassiekers. Tot nu toe is dat aardig aan het lukken en zie ik weinig reëele aanleiding tot paniek voor supporters van Van Aert.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 18:04

Better be safe than sorry. Zeker als je er met Dumoulin eentje klaar hebt zitten die het knechtenwerk kan overnemen.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 18:07

Deze vorm is echt niet met voorzichtigheid bereikt. Van Aert is hier juist gekomen door zijn grenzen te verleggen. Ik geniet daar ontzettend van en begrijp helemaal niets van het angstige gepieker van zijn ‘fans’.

Frank V 17 september 2020 om 18:08

@S.Morgenstern
Lamberts heeft geen glazen bol. Als je ziet hoe het Kwiatkowski vergaan is…

Ik blijf erbij dat, nadat Van Aert duidelijk in beeld aangaf bij Dumoulin kapot te zitten, de opdracht van de ploegleiding om diep in het rood nog terug te keren en te sprinten onverantwoord was voor die 4 boni's en zeker niet voor Dumoulin z'n 9de, eventueel 7de, stek.

Marc Lamberts heeft niet even berekend of deze inspanning er nog bij kon hoor.

ghostwriter 17 september 2020 om 18:11

@Frank V
Van Aert is meegenomen om de kans te vergroten dat Roglic de Tour wint. Als Van Aert door een sprint te winnen de kans dat Roglic de Tour wint met vier seconden kan vergroten moet hij natuurlijk die sprint proberen te winnen. Je kan wel zeggen dat je geen chauvinist bent maar iedereen die hier objectief naar kijkt ziet in dat het niet meer dan logisch is dat Van Aert moest sprinten.

Frank V 17 september 2020 om 18:14

@ghostwriter
Die theorie klopt en dat heeft hij al 18 etappes gedaan. Maar dit is bij het haar getrokken.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 18:14

De stelligheid waarmee jullie hier doen alsof dit zijn kansen in de klassiekers om zeep helpt, terwijl zijn trainer zijn programma hier op af heeft gestemd, vind ik onbegrijpelijk.

Natuurlijk kan Lambrechts ernaast zitten, maar voorlopig is er geen enkele aanleiding om hem niet het voordeel van de twijfel te geven en gewoon volop te genieten van dit optreden. Zonde dat dat jullie niet lukt en jullie hardnekkig vast blijven zitten in een hypothese over de toekomst.

Dion 17 september 2020 om 18:14

Er is niet voor niets een .be hé. Van Aert weet prima waar hij aan begonnen is.

madeinstars 17 september 2020 om 18:15

De Belgen zien MvdP beter worden en beginnen nu al smoesjes te verzinnen voor het geval dat Van Der Poel dalijk een RVV of P-R van Van Aert wint. Dan komt het namelijk omdat hij is uitgeperst door Jumbo. Waarschijnlijk nog met voorbedachte rade ook, als het aan Frankie V, HK en Burdin ligt.

Echt niet te geloven wat een trieste lui.

ghostwriter 17 september 2020 om 18:17

@Frank V
Van Aert is niet voor maar achttien maar voor de volledige 20 etappes (ITT niet meegerekend) meegenomen. Sinds wanneer is het te veel gevraagd om iemand zijn rol zo goed mogelijk te laten uitvoeren?

Frank V 17 september 2020 om 18:20

@S.Morgenstern
Ik heb een beetje genoten van Carapaz die vandaag weer eens de strijd aan ging. En van Porte voor wie het even spannend was of hij zou terugkomen.

Voor de rest weinig spectaculair gezien vandaag.

De voorspelling is toch makkelijk. Niemand trekt deze supervorm door tot in oktober.

ghostwriter 17 september 2020 om 18:21

@Frank V
Als hij die vorm toch niet kan doortrekken maakt het toch niet uit dat hij nu volledig richt op zijn rol in de Tour?

Frank V 17 september 2020 om 18:23

@ghostwriter
Sinds dat hij een kopman is van het kaliber dat moet schitteren in de klassiekers, tijdritten en sprints. Niet enkel 21 etappes in de Tour.

Jawel, Parijs en het WK komt nog en hij geeft zelf aan voor de winst te willen gaan.

ghostwriter 17 september 2020 om 18:28

@Frank V
Van al die taken is momenteel zijn rol als knecht in de Tour de belangrijkste. Als je als knecht naar de Tour mee wordt genomen in een ploeg die een serieuze kans maakt om de Tour te winnen moet je elke dag zo goed mogelijk in dienst van de kopman rijden. Wat er na de Tour komt is van ondergeschikt belang. Laten we ook A.U.B. niet doen alsof Van Aert niet sterk genoeg is om naast 21 dagen als knecht in de Tour ook andere wedstrijden goed te rijden.

Robert Rodenburg 17 september 2020 om 18:30

Ja joh als wout straks geen klassieker wint komt het door vandaag,of dat hij heel de tour teveel heeft moeten doen.
Zie het al helemaal voor me,als wout dit allemaal zou lezen schiet hij alleen maar in de lach.
Zielige gedoe.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 18:33

De stelligheid waarmee jullie beweren dat een renner topniveau kan houden van begin augustus tot eind oktober is verbazend. Give the guy a break en laat de falende kopman het werk overnemen.

ghostwriter 17 september 2020 om 18:41

@Burdincurutcheta
Dumoulin is geen kopman. Al voor de Tour heeft Jumbo-Visma duidelijk gemaakt dat Roglic de kopman is. Daarbij doet Dumoulin ook zijn werk. Hij heeft niet alleen voor Roglic geknecht maar ook voor Van Aert (in de etappes die hij won). Dumoulin en Van Aert doen beide hun werk zo goed als ze kunnen. Het is vreemd dat jij wil dat Van Aert minder werk voor de ploeg doet dan hij kan.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 18:44

Wie zie je beweren dat het behouden van deze vorm een abctje is? De trainer vertrouwen die hem hier heeft gebracht is wat we jullie aanraden. Vertrouwen is per definitie iets wat je doet zonder stelligheid. Volgens mij lees je dus weer dingen die er niet zijn. Vervelende eigenschap.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 18:50

Jij Morgenstern. Niet te veel wentelen maar bij de feiten blijven aub.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 18:55

Kun je met dan even quoten?

Marik 17 september 2020 om 19:48

Ik kan het niet helpen, maar er komt steeds 1 woord bij me op: Calimero.
Al vanaf de start van de Tour is er een handjevol fanboys bezig om alles aan te grijpen om in te hakken op de beslissingen van Jumbo als het om Van Aert gaat. Terwijl Wout zich volledig geeft voor het team zonder 1 onvertogen woord, maar dat terzijde. De ploeg gaat de gele trui naar Parijs brengen, maar hey, dat maakt deze onruststokers niets uit. Lekker door zeuren en trollen. Het vergiftigd dit forum gewoon, ongelofelijk jammer.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 19:56

Wat het forum vergiftigt, is de haat tegen mensen met een andere mening.

Marik 17 september 2020 om 19:59

Nee hoor Burdin, het is enkel de afkeer van Calimerogedrag. Boehoeee onze Wout wordt onrecht aangedaan door die nare Hollanders. Stoute Nederlanders foei foei.

Ik ben toch heel blij dat Wout een topper is en hier totaal niet in meegaat.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 20:35

Zoals gewoonlijk kom je niet verder dan de zaken in het belachelijke trekken Marik. Prachtbijdrage weer.

Tuubke 17 september 2020 om 20:35

Grappig om te merken met hoeveel aliassen Wuyts hier op Wielerflits zit.

Franco Ballerini 17 september 2020 om 17:26

Wat een waanzin om zo’n geitenpaadje toe te voegen. Porte was nu de lul, maar voor hetzelfde geld is het Roglic of Pogacar. Jammer dat Hirschi viel, maar i.t.t. de eerdere valpartij van Roche leek het Dyneema tricot vandaag wel de schade behoorlijk te beperken. Verbeterpunt: tricot met lange mouwen.

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:27

Inderdaad onnodig geitenpad. Mannen trainen meerdere maanden, rijden nu al 2,5 week 5 uur per dag en dan kan je tour voorbij zijn door 2km aan sensatiewaanzin van de parcoursbouwer.

Man met de hamer 17 september 2020 om 17:39

Helemaal mee eens, doe het anders aan het begin van de tour, dan kan een eventuele ongelukkige nog iets rechtzetten.

Polleke 17 september 2020 om 17:42

Doe het NOOIT in een GT, er zijn al 3 andere disciplines voor de liefhebbers van off-road wielrennen… meest belachelijke trend van de laatste jaren…

Jacob Lohof 17 september 2020 om 17:55

Als Roglich lek was gereden werd er gewacht, zoals hoort volgens de kenners

xistnc 17 september 2020 om 19:04

Geitenpaadje werd niet toegevoegd of opgezocht. Ligt nu eenmaal van de top van deze col naar het begin van de afdaling. Over een paar honderd meter moet niemand dan moeilijk doen. Het is wegwielrennen, soms heb je er zulke stukjes tussen.

Er zijn overigens gerust landen waar het gemiddelde asfalt hier erg dichtbij in de buurt komt.

Snorro 18 september 2020 om 09:41

@xistnc
Zo’n uitspraak meen je toch niet echt he? Natuurlijk is dat toegevoegd, de parcoursbouwer heeft toch besloten om na de beklimming dat pad te pakken en te finishen na een afdaling? Ze hadden ook 30km eerder kunnen beginnen en finishen bergop.

En inderdaad, in sommige landen liggen de wegen er standaard zo bij, daar hebben we ook de Belgische klassiekers voor.

04398 17 september 2020 om 17:28

Alsof ze op de champse elysee over de streep reden na Tour overwinning nummer 9. Doe dan op z’n minst een sprintje voor het idee, dit toneelstukje slaat nergens op.

the student 17 september 2020 om 17:31

Een sprintje voor het idee met acteerwerk erbij is beter dan dit? Kom op nou Kwiat zou t sprintje toch wel winnen.

vanSpringel 17 september 2020 om 17:32

Ineos blijft de sport maar geen goede uitstraling geven. Wanneer ze de trein niet meer kunnen maken, dan zo maar een domper op een prachtige etappe laten neerkomen.

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:36

Maak je er niet zo druk om man. Het zijn 2 maatjes en ze zijn samen gewoon super blij.

En qua PR levert het de ploeg nu veel aandacht op want in elke krant ga je morgen een foto finish met 2 mannen van Ineos zien.

Explorer 17 september 2020 om 18:06

Idd wat een gezever over die twee renners. Zijn ze blij met een overwinning, wat overigens prachtig gedaan is, is het nog niet goed. Jammer voor carapaz, drie dagen in de aanval en niet beloond worden. De bollen als troost..

Theo H 17 september 2020 om 18:38

Wat een gezeur. Je wilt dus liever een toneelstukje van een sprint zien, a la Bettini versus Gazelli dan deze ‘echte’ emoties a la Boogerd versus Breukink. Ik vind het vreemd, sommige wielerfans worden blijkbaar nog steeds graag voor de gek gehouden.

Explorer 17 september 2020 om 19:36

Theo het gaat er toch eigenlijk om wat eraan vooraf is gegaan. Het samenspel wat winnen mogelijk maakt. Dat er aan het einde wat overdreven blij(in vele ogen hier) gereageerd wordt zie ik als geen probleem. Eerder als ” we hebben nog een etappe kunnen winnen, anders was het helemaal een magere tour geweest” idee van ineos. Als carapaz zijnde zou ik me eerder bescheten voelen als kwiat. Drie dagen jezelf een derde bal rijden en de bollentrui als ontvangst, de overwinning vandaag was mooier geweest. Enigste minpunt, ze hadden moeten sprinten tegen elkaar. Het had niet uitgemaakt wie er gewonnen had het collectief zou toch winnen in deze rit.

04398 17 september 2020 om 19:53

Ze kunnen toch gewoon als echte mannen sprinten voor de overwinning en dan alsnog allebei juigen. Het gaat hier wel om een tour etappe niet om het criterium van Boxtel.
Dat kwiat 9 vd 10 keer het sprintje wint weet ik ook wel, maar beetje show mag er dan toch wel samen van maken, zodat er in ieder geval nog iets valt te zien aan de meet.

martini151 17 september 2020 om 17:29

Ik verwacht ht Roglic wel als sprintaantrekker voor WvA in Parijs

hansiehansie 17 september 2020 om 17:32

Tuurlijk joh, gele trui op het spel zetten voor een derde rit overwinning…

Hollow Knight 17 september 2020 om 19:13

Wiggins trok de sprint aan voor Cav in 2012.

Frank Teeuwen 17 september 2020 om 17:31

Haha prachtig dat die Belgjes hier zo zuur zijn over Van Aert, jongens hij rijdt nu eenmal lekker voor een NL-ploeg en hij moet de opdrachten uitvoeren, als ze zeggen dat WvA water moet dragen dan doet hij dat gewoon zolang hij rijdt voor Jumbo.

**
edit wf: laat provocaties achterwege svp

als de Nederlanders binnen de ploeg de restje willen schenken aan WvA mag hij eventueel wat oprapen.

Constantinopel 17 september 2020 om 17:41

Het zijn niet echt de Nederlanders binnen de ploeg die hem iets willen/kunnen “schenken”. De Nederlanders binnen de ploeg winnen zelf niets.

Frank Teeuwen 17 september 2020 om 17:47

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

Explorer 17 september 2020 om 18:08

@Frank stop met drinken. Het doet je geen goed, je schrijft veel onzin. Tenzij je deze onzin met volle verstand schrijft dan heb je echt een probleem. Zoek hulp.

madeinstars 17 september 2020 om 18:18

WF: gaan jullie dan ook iets zeggen over dat constante trollen over de rol van WvA door die Belgische frustro’s. Wat is er overigens mis met .be? Behalve dat er geen hond komt natuurlijk.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 18:34

Een andere mening is niet trollen. Moeilijk om te begrijpen blijkbaar.

Marik 17 september 2020 om 20:06

Jouw mening is 9 van de 10 keer trollen Burdin en dat weet je zelf heel goed.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 20:51

Ok trol Marik.

S. Morgenstern 17 september 2020 om 17:31

Wanneer ik na drie moeilijke weken op pad zou zijn met een goede collega, dan zou ik exact hetzelfde doen. Ik zou niet weten wat er mooier zou zijn aan een sprintje tussen die twee. Prima opgelost.

zacht 17 september 2020 om 17:32

Wat een aanfluiting. Laat ze gewoon sprinten, dan heb je hetzelfde resultaat. Hirschi morgen op bollenjacht hoop ik.

Joaquim Agostinho 17 september 2020 om 17:38

Ik vermoed dat daar nu wel het beste van af is.

RLM 17 september 2020 om 17:42

Ja, voor de volle buit van wel 1 punt

YogiBear 17 september 2020 om 17:46

Hoe zou Hirschi dat moeten doen? De twee 4e cat sprintjes winnen die er nog komen en de tijdrit. Dan staat hij exact gelijk.

GinneR 17 september 2020 om 18:25

Helaas kan Hirschi alleen in theorie de bollen nog winnen. Na zaterdag zal het voor Pogačar zijn, of misschien Roglič.

Theo H 17 september 2020 om 18:42

@GinneR: Al eens gedacht aan het feit dat Carapaz hem zaterdagavond nog steeds draagt?

Murcia 17 september 2020 om 17:32

Klasse gedaan van de INEOS mannen al vond ik het showtje aan de finish wat klef.
TJV vandaag de anderen vernederd. Van Aert die Landa langzaam wurgt en Kuss die makkelijk controleerde vlak onder de top. Roglic wordt alleen maar beter, op dat geitenpad had hij zelfs van de anderen weg kunnen rijden. Ook duidelijk dat er niks cadeau werd gedaan aan de finish. Hij klopte Pogacar nu wel. De tijdrit van zaterdag zou ook wel eens een demonstratie kunnen worden.

yo-eddy 17 september 2020 om 17:32

Goh, is er weer een blik vol trieste Belgen opengetrokken. Van Aert krijgt een vorstelijk salaris om zijn werk te doen, pakt twee etappes mee en lijkt zeer gelukkig in zij rol.
Dat oerdomme geleuter dat hij Bergritten kan winnen wordt ook vermoeiend. Hij kan pieken op de eerste kilometers van een klim en zijn zeer goede basis maakt dat hij ook stand kan houden op behoorlijk tempo.
Mooie rit, leuke finale, Ineos blijkt toch een ploeg met echte mensen. Eerbetoon aan Bernal, prachtig!

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:35

Wat doet Tom voor zijn vorstelijk salaris?

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:39

Tom rijdt prima top 10. Gaat hopelijk in de Vuelta nog voor het podium meedoen. Doet ook een deel knechtwerk voor Roglic. Van Aert knecht nog meer, maar heeft ook de vrijheid gekregen om 2 etappes te winnen, terwijl dat vooraf helemaal niet zijn rol was deze tour, dus hou toch eens op met je onverongelijkte gedrag.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 18:05

Hij wordt betaald voor top 3 en werkt amper.

ghostwriter 17 september 2020 om 18:13

@Burdincurutcheta
Je kan het Dumoulin niet kwalijk nemen dat hij momenteel gewoon niet beter kan. Het is sowieso absurd om het iemand ooit kwalijk te nemen dat hij niet beter kan. Dumoulin heeft zowel voor Roglic als Van Aert werk gedaan deze Tour en rijdt daarbij zelf een top 10 klassering. Gezien zijn staat van dienst is dat misschien teleurstellen voor een casual Tour bekijker maar de meeste echte wielerfans zullen wel begrijpen dat dit juist een geweldige prestatie is gezien het feit dat Dumoulin zwaar geblesseerd is geweest en pas net weer fit is.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 18:36

Wat heeft Dumoulin voor WVA gedaan?

Explorer 17 september 2020 om 18:46

Bidonneke gehaald? Nee idd niet veel. Belachelijk dat Tom mee is, doet niks voor roglic en hij krijgt veel betaald. Voor wva heeft hij ook niks gedaan niet uit de wind gehouden, enkele keer een sprintje aangetrokken. Dat was het wel.

Of wacht ff, schaduwkopman, mee in de klimtrein. Tempo hoog houden. Druk op de tegenstander houden zodat wegrijden nauwelijks mogelijk is. Roglic in een ideale positie rijden om het bergop in een sprint af te maken. Maar volgens mij bovenal een (veel te sociale wegcijferende) teamplayer.

madeinstars 17 september 2020 om 18:59

Nu je het zegt, wat heeft Bernal eigenlijk voor WvA gedaan deze tour, of Quintana? En die Sagan heb ik eigenlijk ook geen meter op kop zien rijden voor Van Aert. Echt schandalig dat zulke renners niet kunnen knechten voor de verlosser van het wielrennen. Die krijgen dik betaald, maar even de beste renner sinds Gino Bartali een dienst bewijzen is er niet bij. Schande!

ghostwriter 17 september 2020 om 19:21

@Burdincurutcheta
Bekijk de tweede etappe die Van Aert won nog maar eens terug. Dan zal je duidelijk zien hoe Dumoulin in de laatste 20 kilometer in dienst van Van Aert rijdt.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 19:58

Madeinstars, waarom zouden Bernal, Quintana en Sagan voor Van Aert moeten rijden?

madeinstars 17 september 2020 om 20:10

Waarom zouden Roglic of Dumoulin voor Vn Aert moeten rijden?

Limal 17 september 2020 om 17:33

Wat een fantastische rit! Wel spijtig dat Hirshi in zijn jonge enthousiasme ten val kwam, anders had de strijd voor de bollen en de winst nog veel mooier geweest.

Edit: het enige zielige aan deze etappe zijn nadien de overtrokken commentaren langs beide kanten hier op WF…

martini151 17 september 2020 om 17:34

Dumoulim, Martin, WvA, Roglic allemaal vol gas in de tijdrit voor het ploegenklassement.

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:47

24.36 minuten gaan ze helaas niet meer goedmaken op Movistar.

Frank V 17 september 2020 om 17:36

Echt belachelijk dat Van Aert moet gaan voor een 3de plek, hij geeft aan in het interview met Renaat KAPOT te zijn. Dat voor een eventueel 7de stekje voor een niet in topvorm Dumoulin en omdat Roglic niet zeker is in de sprint en tijdrit met Pogacar.

Jumbo ploegleiding Bah

ghostwriter 17 september 2020 om 17:37

Waarom is het belachelijk dat ze Van Aert in de rol gebruiken waar hij voor is opgenomen in de Tour ploeg?

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:41

Omdat die rol maanden geleden is vastgelegd toen het nog niet eens zeker was dat hij op niveau zou terug komen. Sinds augustus is dit overduidelijk. Hij staat er. Anderen niet. Pas dan toch aan.

Groetjesaandevoetjes 17 september 2020 om 17:41

Frank V en Burdincurutcheta kunnen beter naar Wielerflits.be gaan en daar de fora gaan bevuilen met hun kinderachtige verongelijkte gedrag

yo-eddy 17 september 2020 om 17:43

ja, vreselijk zielig dat hij moet doen wat hij graag doet en daar goed voor betaald krijgt, dat gepiep van onze zuiderburen wordt weer erg triest, Calimero volk, bah!
Wout is een topper en piept niet zoals sommige van zijn “fans”

ghostwriter 17 september 2020 om 17:43

Waarom moet het worden aangepast terwijl de tactiek van Jumbo-Visma tot nu toe perfect werkt en Roglic eerste staat in het algemeen klassement? Van Aert staat er inderdaad en daarom kan hij zijn belangrijke taken ook zo goed uitvoeren.

Jean Dumas 17 september 2020 om 17:44

Zijn trollen, ghostwriter.

Elvs 17 september 2020 om 17:47

Jumbo ploegleiding doet alles om te winnen, idd bah.

Sneu gezeik gewoon van de Belgen, dit is nou eenmaal de rol van van Aert. Blijkbaar heel moeilijk te accepteren.

Burdincurutcheta 17 september 2020 om 17:53

Een andere mening hebben is niet hetzelfde als trollen of 'kinderachtig'. Sterke reacties jongens.

Robert Rodenburg 17 september 2020 om 18:36

Edit redactie: Niet op de man spelen aub

Petros 17 september 2020 om 17:38

Roglic reed ze op de gravel nog uit het wiel. Hij lijkt mij duidelijk de sterkste. Het is jammer dat de finish niet op de top was, maar na een afdeling. Het had weinig zin om dan nog een tijdrit te gaan rijden voor een paar seconden. Hij vertrouwt op zijn tijdrit, dus ging niet meer moeite steken in vandaag. Ik vind het heel begrijpelijk. Uiteraard wil je meer spektakel zien, maar zonde om je daar druk over te maken.

Dumoullema 17 september 2020 om 17:41

Lachwekkend. Machtsvertoon.
Dank aan TJV voor geven voldoende ruimte.

de nieuweMerckx 17 september 2020 om 17:41

Een sof, net als deze hele tour. TJV was gewoon veel te sterk. Benieuwd welk team het volgend jaar zal zijn…

Jean Dumas 17 september 2020 om 17:41

Stel nu dat Carapaz in de tijdrit alsnog naast de bollen grijpt (serieuze kans), dan hebben ze alleen maar ongelukkige kopmannen bij Ineos.

madeinstars 17 september 2020 om 19:02

Kans is niet zo groot. Carapaz kan het relatief rustig aan doen in het eerste deel en dan vol die klim op knallen. Dat gaat wel goed komen voor hem.

Murcia 17 september 2020 om 17:42

Dat ze Wout lieten sprinten voor de laatste boni’s was ook logisch. Je bent als ploeg superieur, dan ga je toch niet riskeren dat je nog secondes weggeeft aan Tadej of Lopez?

ghostwriter 17 september 2020 om 17:44

Natuurlijk! Elke wielerliefhebber begrijpt dat ook gewoon tenzij ze om de een of andere reden voor die waarheid zijn verblind.

Elvs 17 september 2020 om 17:49

Klopt, op een paar gefrustreerde Belgen na zal iedereen dit begrijpen.

Headlines

Materiaalzone

Populair