Tour 2020: André Greipel stapt af in laatste Alpenrit

donderdag 17 september 2020 om 13:29
Tour 2020: André Greipel stapt af in laatste Alpenrit

foto: Cor Vos (archief)

André Greipel zal de Tour de France 2020 niet uitrijden. De ervaren Duitser van Israel Start-Up Nation gooide vroeg in de laatste Alpenetappe de handdoek in de ring.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Greipel stond na 17 dagen op de 143ste plaats in het klassement op vijf uur van gele trui Primoz Roglic. De 38-jarige sprinter won al elf Touretappes, maar kon dit jaar geen potten breken. Een zesde plaats in de sprint naar Île de Ré was zijn beste daguitslag. In de lijst met uitvallers in deze Tour de France is Greipel nummer 27.

“Ik ben enorm teleurgesteld dat ik moet opgeven voor Parijs en de Champs-Élysées, maar ik kan wel zeggen dat ik werkelijk alles heb gegeven. Het was een frustrerende Tour, aangezien het een week duurde vooraleer ik hersteld was van mijn valpartij op de openingsdag. Vervolgens stapelden de problemen zich op.”

“Maagproblemen, een infectie… het was gewoon niet mijn Tour. Als blijkt dat dit mijn laatste Tour de France is, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik met onvergetelijke herinneringen afscheid neem van de Tour. Ik wil mijn ploeg en teamgenoten bedanken en wens ze nog veel succes in deze Tour.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

007 17 september 2020 om 13:45

Jammer, al was het niet zo best deze Tour. Ik hoop nog zo op een mooie overwinning voor hem. Na zo’n carriere gun je hem een mooie afsluiter.

0
osca freire gomez 17 september 2020 om 13:55

Hopelijk kan die mee in de vroege vlucht in Parijs-Roubaix en zo een ereplaats behalen in Parijs-Roubaix. Dat zou echt een mooie afsluiter zijn.
Net zoals in 2017: https://www.procyclingstats.com/race/paris-roubaix/2017/result

0
SjorsPatate 17 september 2020 om 14:19

Moet Greipel niet gewoon in een andere rol gaan rijden? Met al zijn ervaring is hij toch een waardevolle knecht. Een sprint op dit niveau zie ik hem toch niet meer winnen. Hoe dan ook zuur om zo kort voor Parijs nog af te moeten stappen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone