Tour 2020: Cofidis zonder Belgen naar Nice, met Viviani en Martin

maandag 24 augustus 2020 om 16:23
Tour 2020: Cofidis zonder Belgen naar Nice, met Viviani en Martin

Guillaume Martin - foto: Cor Vos (archief)

Cofidis heeft een Tour de France-selectie gepresenteerd die gebouwd is rondom klassementsrenner Guillaume Martin en sprinter Elia Viviani. De Franse WorldTour-ploeg start zonder Belgen. Kevin Vanbilsen stond nochtans op de voorlopige startlijst.

Elia Viviani, die deze week zijn Europese titel op de weg niet mag verdedigen van zijn ploeg, heeft met Simone Consonni en Christophe Laporte twee helpers mee voor in de sprintetappes. Guillaume Martin, derde in de Dauphiné, trekt de bergen in met Jesús Herrada, Nicolas Edet en Anthony Perez mee in steun.

Pierre Luc Périchon maakt het achttal van Cofidis compleet. De 33-jarige Fransman, die al vier keer de Tour reed, stond aanvankelijk niet op de voorlopige startlijst die bekend was bij organisator ASO. Kevin Vanbilsen was dat wel, maar hij is dus van de lijst geschrapt. Voor hem staan de komende weken de Druivenkoers, Brussels Cycling Classic en Tirreno-Adriatico op het programma. Cofidis start zo dus zonder Belg aan de Tour de France.

Selectie Cofidis voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-it Elia Viviani
flag-it Simone Consonni
flag-fr Nicolas Edet
flag-es Jesús Herrada
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Guillaume Martin
flag-fr Anthony Perez
flag-fr Pierre Luc Périchon

Dit artikel delen:

8 Reacties

WernerFranke 24 augustus 2020 om 16:29

Viviani rijdt als een natte vod, hem schrijf ik weinig successen toe.
Martin daarentegen, die kan mikken op top 5 in de wetenschap dat er altijd een paar kanshebbers wegvallen (zolang hij zelf maar overeind blijft).

hjjanssen1973 24 augustus 2020 om 16:39

Martin reed goed in de Dauphine. Viviani zal toch wel vooraan meespurten?

Wheely 24 augustus 2020 om 16:48

Martin in de top 10 zou voor hem een fantastisch resultaat zijn en het zit er in hoor.

koos1 24 augustus 2020 om 18:25

De bollentrui zou een mooi doen kunnen zijn voor Martin. Voor een klassement komt hij waarschijnlijk te kort.
Als hij slim is laat hij de eerste dagen bewust lopen en dan alles vol op de aanval, punten voor de bollen scoren en proberen een rit te winnen.

de kneet 24 augustus 2020 om 17:19

Hoop dat Martin hersteld is van de inspanningen. Zat er behoorlijk doorheen op einde Dauphine. Verwacht weinig van Viviani….

Murcia 24 augustus 2020 om 17:23

Martin is bij Cofidis vooruit gegaan, maar zijn grote euvel is dat zijn motortje moeite heeft met de lengte van rittenkoersen. In de Dauphine was het op de slotdag ook al minder. Top 10 zou fantastisch voor hem zijn. Viviani kan zeer blij zijn saldo bekijken elke maand, maar in deze Tour gaat hij zeker de befaamde trein missen. Een rit winnen wordt lastig lijkt me.

Cochise 24 augustus 2020 om 17:29

Beeld ik het mij in of is dat het tweede jaar op rij dat ze Vanbilsen op die manier pesten?

koos1 24 augustus 2020 om 18:11

Alle respect voor Vanbilsen, maar toch een renner die te kort komt voor de Tour. In een minder deelnemersveld voor de Belgische koersen kan hij voor eigen resultaat rijden en op een goede dag winnen.
Wel opvallend dat hij alsnog uit de ploeg is gehaald. Maar duidelijk dat de ploeg meer inzet op Martin, dan op de weinige sprints met Viviani.
Waarschijnlijk dat Vanbilsen dan de Giro zal rijden, daar zal de complete Viviani trein wel gaan starten.

Headlines

Materiaalzone

Populair