Tour 2020: CCC rekent op Van Avermaet, Trentin en Zakarin
Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 augustus 2020 om 11:58

Tour 2020: CCC rekent op Van Avermaet, Trentin en Zakarin

Greg Van Avermaet, Ilnur Zakarin, Matteo Trentin, Jan Hirt, Alessandro De Marchi, Simon Geschke, Michael Schär en Jonas Koch: dat zijn de acht renners die namens CCC zullen deelnemen aan de komende Tour de France.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De WorldTour-formatie hoopt in de Franse rittenkoers de nodige etappes te winnen. Dat is het voornaamste doel, zo laat teammanager Jim Ochowicz weten. “Het is geweldig om weer aan de start van de Tour de France te staan, zeker na alle onzekerheid. Het was enige tijd onduidelijk of we nog zouden koersen”, zo doelt de Amerikaan op de financiële problemen.

“Vier renners hebben al eens een Tourrit gewonnen”
“Het zal door de gebrekkige voorbereiding echt een totaal andere Tour worden. Het is niet eenvoudig om etappes te winnen in de Tour, maar we hebben onze beste renners geselecteerd. Vier renners (Van Avermaet, Zakarin, Trentin en Geschke, red.) hebben al eens een Tourrit gewonnen, wat heel wat vertrouwen geeft in aanloop naar de koers.”

Van Avermaet en Trentin waren eerder deze week nog actief in de Tour de Wallonie en zijn klaar voor de Franse ronde. Van Avermaet: “Ik voel me goed en kan niet wachten om te beginnen aan de Tour. We weten allemaal dat het een andere Tour zal worden, het is lastig om het koersverloop te voorspellen. Er zijn een paar etappes waar ik zeker iets kan doen.”

Van Avermaet: “Het zal een speciale editie worden”
“Ik zal straks mijn laatste Tour voor CCC rijden (Van Avermaet vertrekt na dit seizoen naar AG2R Citroën, red.) en het zal dan ook een speciale editie worden. Ik ben nu nóg gemotiveerder om goede resultaten te boeken.” En wat verwacht Trentin van zijn Ronde van Frankrijk? “Ik heb nog niet heel erg goed naar het routeboek gekeken, maar ik ken de etappes rondom Nice goed. Ik ben er klaar voor.”

Zakarin krijgt van zijn ploeg de vrijheid om een goed klassement te rijden. “Ik heb mijn uiterste best gedaan tijdens de voorbereiding, maar het was een ongebruikelijke aanloop richting de Tour. De benen voelen wel goed aan en ik kan niet wachten om weer te koersen. Ik ga het echt dag per dag bekijken”, aldus de Russische klimmer. Hirt en Koch mogen zich opmaken voor een Tourdebuut.

Selectie flag-pl CCC voor flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-be Greg Van Avermaet
flag-de Simon Geschke
flag-cz Jan Hirt
flag-de Jonas Koch
flag-it Alessandro De Marchi
flag-ch Michael Schär
flag-it Matteo Trentin
flag-ru Ilnur Zakarin

 
26 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2020
Geen sprinter, geen klassementsman, geen tijdrijder: het wordt hopen op een ontsnapping die tot het eind draagt en waarin niet al te veel kwaliteit aanwezig is... Deze ploeg is toch zwaar geflopt.
  21 augustus 2020
  Al een geluk geen tijdrijder, kan niet veel gaan doen in frankrijk. Moesten Greg, Trentin of zakarin mee zijn in een ontsnapping zijn ze trouwens wel favoriet voor de etappe. Alle 3 afwerkers.
  21 augustus 2020
  Greg zal weer iedereen laten wegrijden en wachten tot iemand het gat dicht, Trentin heeft nog niet al te veel indruk gemaakt dit jaar en Zakarin staat absoluut nergens voorlopig. Ik wil het wel nog eens zien.
  21 augustus 2020
  Geen klassementsman? "Zakarin krijgt van zijn ploeg de vrijheid om een goed klassement te rijden." Geen sprinter? Wat gaat Trentin dan doen?
  21 augustus 2020
  @werner Totaal oneens. Ik verwacht zeker wel wat van deze ploeg.
21 augustus 2020
Trentin en GvA kunnen wel een etappe pakken. Van Zakarin snap ik heel weinig. Heeft alleen Polen gereden als een natte krant. Wat gaat die in de Tour zoeken. 15 dagen In vorm rijden voor de Giro en dan afstappen ofzo?
21 augustus 2020
Ik verwacht een aantal top 5 noteringen van GvA en Trentin. Ben benieuwd of Zakarin toptien kan rijden voor het algemeen klassement. Jaren geleden had hij wel het talent, dat is er m.i. niet echt uitgekomen
  21 augustus 2020
  In welke etappes verwacht jij die noteringen dan precies? De kansen voor vluchters liggen m.i. dit jaar toch vooral bij wat sterkere klimmers. Leuke heuvelachtige overgangsetappes ontbreken.
21 augustus 2020
Individueel allemaal goede tot zeer goede renners, maar zie er niet echt een eenheid in. Soort Man United van het wielrennen.
  21 augustus 2020
  Geen volger van voetbal. ManU speelde pannen van het dak...
  21 augustus 2020
  @aanklampen gedurende de eerste wedstrijden na de herstart. Maar laten we die discussie op voetbalzone oid voeren.
21 augustus 2020
trentin sprint altijd mee, gaat vaak toptien rijden natuurlijk
  21 augustus 2020
  Ja inderdaad. Zou hij in dat geval niet eens moeten kijken of hij een gooi kan doen naar het groen? Hij kan volgens mij een reele oponent van Sagan zijn.
21 augustus 2020
Ik verwacht Hirt nog eerder met een etappe zege. Dat was toch een aardige subtopper in de bergen.
21 augustus 2020
Ik verwacht De Marchi wel weer in een vlucht, zou mooi zijn als hij het een keer kon afmaken.
21 augustus 2020
Moesten ze allemaal in topvorm zijn een heerlijke vrijbuitersploeg die in elke ontsnapping voor de ritzege kan gaan. Helaas heeft enkel Schär na de onderbreking blijk van (top)vorm gegeven.
  Greg en Matteo zullen we wel zoals gewoonlijk vaak vooraan zien eindigen in heuveletappes.
21 augustus 2020
Uhm, Trentin? Verkeerde forum though ;)
21 augustus 2020
Ik verwacht wel iets van Geschke. Rijd al het hele jaar erg sterk
21 augustus 2020
Toch sneu. Een Poolse ploeg die hoopte op successen met voornamelijk Poolse rijders, die in hun afscheids-Tour het moeten doen zonder Polen
  21 augustus 2020
  Wat is daar precies sneu aan?
  21 augustus 2020
  Ze hadden Sajnok sprintkopman kunnen maken, maar kiezen nu eenmaal voor een gelouterde selectie.
21 augustus 2020
Al deze mannen waren in hun beste tijd echt toppers. Raar dat deze ploeg eigenlijk zo weinig presteert. Omkadering laat daar dan toch wat liggen zou je zeggen.
21 augustus 2020
Zou nu niet Koch gaan sprinten in plaats van Trentin?

Reacties zijn gesloten.