Tour 2020: BORA-hansgrohe stelt Buchmann en Schachmann toch wel op

maandag 24 augustus 2020 om 19:52
Tour 2020: BORA-hansgrohe stelt Buchmann en Schachmann toch wel op

foto: Cor Vos

Emanuel Buchmann, Maximilian Schachmann en Gregor Mühlberger gaan zaterdag ‘gewoon’ van start in de Tour de France. Maar zo gewoon is dat niet, want de drie lagen niet lang geleden alle drie in de lappenmand. Buchmann viel hard in de Dauphiné, Schachmann brak zijn sleutelbeen (!) in de Ronde van Lombardije en Mühlberger liep een polsblessure op. Maar BORA-hansgrohe durft het aan om ze op te stellen in Nice.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan en Wout van Aert. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Emanuel Buchmann moest gebutst en geschaafd opgeven in de Dauphiné. Hij lag bij de val waarbij Steven Kruijswijk een breukje in zijn schouder opliep. “De blessures van Emanuel bleken behoorlijk hardnekkig. Hij moest een paar dagen volledige rust nemen. Vanuit medisch perspectief helen zijn verwondingen goed. Als dit zo aanhoudt, dan zijn we op goede weg voor de Tour”, zegt ploegdokter Jan-Niklas Droste over de nummer vier van de Tour 2019. “Fysiek zal hij zeker niet in optimale vorm zijn.”

“De val was een bittere pil”, reageert Buchmann zelf. “Ik dacht dat ik de Tour niet meer ging halen, want ik kon niet zelf opstaan na de val. Maar gelukkig was niets gebroken. […] De afgelopen periode is echt een terugslag voor mij geweest. Ik was echt in goede vorm. Ik was in de Dauphiné de sterkste klimmer na Primoz Roglic, samen met Thibaut Pinot. Nu heb ik wat vraagtekens in mijn hoofd.”

Maximilian Schachmann na Lombardije – foto: Cor Vos

Schachmann en Mühlberger
Droste had het druk de afgelopen weken. Maximilian Schachmann botste in de finale van Lombardije namelijk op een auto die het parcours op gereden was. Met een gebroken sleutelbeen haalde de Duitser de finish. “De breuk heeft zich zeer goed ontwikkeld. De breuk is stabiel genoeg om het in ieder geval te proberen. Hij traint al enkele dagen en alles loopt zoals verwacht. Zijn voorbereiding is wel flink in de war geschopt”, aldus de dokter.

Van Gregor Mühlberger viel de schade het meest mee. De Oostenrijkse klimmer viel met een armblessure uit in de Dauphiné. “We konden gelukkig ernstige verwondingen aan de pols uitsluiten. Anders was een operatie nodig geweest. Hij heeft nog wel pijn, maar kan met een speciale spalk trainen”, geeft de trainer aan.

Sagan als sprintkopman
De selectie van BORA-hansgrohe bestaat voornamelijk uit klimmers. Naast Buchmann, Mühlberger en Schachmann maken ook Lennard Kämna (ritwinnaar in de Dauphiné), Lukas Pöstlberger en Felix Großschartner deel uit van het achttal. Uithangbord Peter Sagan mag het proberen in de sprintetappes en hij krijgt daarbij steun van Daniel Oss.

Selectie BORA-hansgrohe voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-de Emanuel Buchmann
flag-sk Peter Sagan
flag-at Gregor Mühlberger
flag-de Lennard Kämna
flag-de Maximilian Schachmann
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-at Felix Großschartner
flag-it Daniel Oss

Dit artikel delen:

23 Reacties

Onie 24 augustus 2020 om 20:00

Schachmann? Hoe dan? Zelfs met een mooie breuk lijkt mij het nog wat vroeg.

Ze zullen weten wat ze doen, maar lijkt mij niet verstandig om hem op te stellen.

TrEb 24 augustus 2020 om 20:00

Verrassend toch met Schachmann.

Joachim 24 augustus 2020 om 20:06

Wauw verrassend nieuws, goeie dokters heeft Bora. :p Al is van (jonge) topsporters natuurlijk wel geweten dat ze sneller herstellen dan de gemiddelde mens.

debarreman 24 augustus 2020 om 20:09

Laat die dokter ook even langs gaan bij Kruissie en Roglic.

Wheely 24 augustus 2020 om 20:13

Ach, iedereen fietst met een half been zullen ze denken.

Romāns Vainšteins 24 augustus 2020 om 20:14

Mann o Mann!

Verweggistan 24 augustus 2020 om 20:27

Mochten Buchmann en Schachmann de Tour onverhoopt toch niet halen moeten ze wel vervangen worden Schwarzmann en Ackermann.

Silent Hill 24 augustus 2020 om 22:14

Mooi zo, Verweggistann

sboontjes 24 augustus 2020 om 22:32

Hahaha

Arry1337 25 augustus 2020 om 08:03

Zullen ze daarom ook Kelderman hebben aangetrokken voor volgend jaar?

samuello 24 augustus 2020 om 20:28

Sagan zal blij zijn dat Bora kiest voor drie half geblesseerde renners i.p.v. een extra knecht voor hem. Aan Kämna en grossschartner zal hij al weinig hebben op het vlakke en ik zie muhlberger en schachmann ook niet voor hem knechten. Als buchmann topfit is zou ik dat wel kunnen begrijpen, maar nu zou ik toch verwachten dat ze een schachmann thuislaten en bodnar of burghardt meenemen.

ChefSpijker 24 augustus 2020 om 21:06

Grosss knechtte in MSR ook gewoon. Waarom zou dat niet kunnen? Een Kämna zou dat ook prima moeten kunnen. Zijn allemaal hardrijders, geen typische berggeiten a la MAL of Quintana. Misschien juist wel ideaal voor Sagan als ze in een sprintrit met klimwerk de koers hard willen maken. Die gasten ben je dan niet meteen kwijt.

koos1 24 augustus 2020 om 20:29

Zo gebroken was dat sleutelbeen van Schachmann dus niet (niet meer dan een klein scheurtje?), onmogelijk dat hij daar nu al helemaal van hersteld is. Anders nemen ze wel een heel grote gok, met grote kans dat hij na een paar dagen al thuis zit.
Verder wel een sterke ploeg, maar wel met half geblesseerde kopmannen en Sagan die niet in grootste vorm lijkt. Ze kunnen etappes winnen en hoog in het klassement komen, maar kunnen ook zomaar een tour van niks gaan rijden.

ProfrondeZevenbergen 24 augustus 2020 om 20:49

Het been zal vast niet door de midden zijn. Dan starten in de Tour, kan echt niet.

Romāns Vainšteins 24 augustus 2020 om 20:58

Haarscheur zal het zijn. Hamilton won daar eens een etappe mee.

Turtlehead 24 augustus 2020 om 22:35

RV: ja, en met een pot pillen in z’n mik.

Krul 25 augustus 2020 om 07:54

Sagan is prima in vorm. Hij wordt 4e in Milaan Turijn en San Remo. Die staat er gewoon in de Tour hoor.

Dikke Vrouw 24 augustus 2020 om 20:31

Jezus gaat Schachy starten dan met een half geheeld sleutelbeen. Bikkel. maar of het verstandig is..

lander luypaert 24 augustus 2020 om 20:31

Dit lijkt me zo dom. Kan zwaar tegenvallen. slechte prestatie of de renners die er extra last van krijgen! Wat Bora doet is hun renners kapot maken. Misschien kan Kamna ervan profiteren.

Jan Blokland 24 augustus 2020 om 20:47

Als Schachmann echt zijn sleutelbeen gebroken heeft zal het toch lastig worden in de Tour. Normaal heb je de eerste week nog wel overlevingskans omdat er dan meestal wel veel vlakke etappes zijn.
Dit jaar is het toch al vrij snel aan de bak, met de 2e, 4e en 6e etappe.

Turtlehead 24 augustus 2020 om 22:36

Dat trekken aan je stuur lijkt me idd niet lekker. We zullen zien.

fietsvriend 24 augustus 2020 om 22:39

Poeh, deze ploeg is toch wel wat tegengekomen in de laatste voorbereidingen (gelijk TJV). Jammer, heerlijke ploeg.

Volle gas 25 augustus 2020 om 08:05

Lijkt me geenszins verstandig.
Dergelijke zaken komen de geloofwaardigheid van het wielrennen an sich alvast ook niet ten goede, lijkt mij.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair