Tour 2020: Amund Grøndahl Jansen vervangt Kruijswijk bij Jumbo-Visma

donderdag 20 augustus 2020 om 09:18
Tour 2020: Amund Grøndahl Jansen vervangt Kruijswijk bij Jumbo-Visma

foto: Cor Vos (archief)

De Tour de France-selectie van Jumbo-Visma wordt op het laatste moment aangevuld met Amund Grøndahl Jansen. De Noorse kampioen is de vervanger van Steven Kruijswijk, die de Tour moet missen vanwege een breukje in de schouder.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Amund Grøndahl Jansen stond aanvankelijk op de planning voor de Giro d’Italia, waar hij kopman Dylan Groenewegen zou ondersteunen in de sprintetappes. De situatie rond Groenewegen, die een sleutelbeenbreuk opliep bij de veelbesproken valpartij in de Ronde van Polen, is bekend.

“Amund heeft zich goed voorbereid en zal zich volledig inzetten voor de team en de kopmannen”, legt ploegleider Merijn Zeeman uit. Op het vlakke kan de Noor (die vertrekt bij Jumbo-Visma) zijn rol spelen, zoals ook Tony Martin dat doet. Wout van Aert, die de afgelopen Dauphiné een uitstekende vorm liet zien in de bergen, kan dan een plekje opschuiven in de klimtrein van Jumbo-Visma.

Tom Dumoulin en Primoz Roglic, die uit voorzorg de Dauphiné verliet met een heupblessure en de nodige schaafwonden, zijn nog altijd de beoogde kopmannen. De ploegleiding reageerde de laatste dagen optimistisch over het herstel van de Sloveen richting de Tour de France.

Selectie Jumbo-Visma voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-be Wout van Aert
flag-nz George Bennett
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-us Sepp Kuss
flag-de Tony Martin
flag-si Primoz Roglic

Dit artikel delen:

106 Reacties

tdola 20 augustus 2020 om 18:22

@toby
Bron? En niet speculaties op sporza aub.

In de giro gaat hij erg belangrijk zijn als dan fit iig.

0
Deel Koeper 21 augustus 2020 om 13:42

De Cauwer hoort gewoon bij de incrowd van het peloton, die speculeert niet, heb die nog nooit kunnen betrappen op foute nieuwtjes.

0
Job Muller 20 augustus 2020 om 18:26

Supertanker van Kruijswijk

0
Luke 20 augustus 2020 om 22:07

Ik meen mij uit een podcast van vorig jaar te herinneren dat Johan Bruyneel zei dat een uitgebalanceerde tourploeg een kopman kent, een schaduwkopman, twee klimknechten, twee hardrijders op het vlakke en twee allrounders. In dat licht is dit de perfecte ploeg!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone