Tour 2019: Zieke Nicolas Edet geeft er de brui aan

donderdag 11 juli 2019 om 16:15
Tour 2019: Zieke Nicolas Edet geeft er de brui aan

foto: Cor Vos

Patrick Bevin is niet meer de enige opgever in de Tour de France. Nicolas Edet heeft namelijk de strijd moeten staken tijdens de zesde etappe naar La Planche des Belles Filles. De Franse klimmer is ziek. Hierdoor moet het ProContinentale Cofidis verder met zeven renners.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Edet probeerde nog wel de etappe uit te rijden, maar de Fransman bleek niet in staat om het peloton te volgen. De 31-jarige renner reed met nog zestig kilometer te gaan op meer dan twintig minuten achterstand. Edet zag na verloop van tijd het heilloze van zijn missie in.

De man uit La Ferté-Bernard was bezig aan zijn zevende Tour. Edet reed dit seizoen al top-10 in de Tour du Haut Var en de Tour de l’Ain. Eerder konden we al de opgave noteren van de Nieuw-Zeelander Bevin. De coureur van CCC bleek bij een val in de vierde etappe twee ribben te hebben gebroken.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair