Tour 2019: Eerste opgave is van Patrick Bevin

donderdag 11 juli 2019 om 10:12
Tour 2019: Eerste opgave is van Patrick Bevin

foto: Cor Vos

Patrick Bevin is de eerste opgever in de Tour de France. De renner van CCC kan niet verder, nadat hij bij een val in de vierde etappe twee ribben blijkt te hebben gebroken. Hij zal twee weken rust nodig hebben voor hij weer kan gaan trainen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op het eerste gezicht had Bevin enkel wat last van zijn ribben, geeft ploegdokter Max Testa aan. “Hij kon gewoon starten in de vijfde rit. Tijdens die etappe had Patrick alleen heel veel pijn. Daarna hebben wij hem meteen röntgenfoto’s laten maken, waarin twee breuken aan de linkerkant getoond werden”, zegt Testa.

Bevin wilde nog starten, maar in overleg met de ploegleiding en de dokteren is besloten een punt achter de Tour van de Nieuw-Zeelander te zetten. “Ik dacht eerst dat het niet zo slecht was, maar tijdens de rit werd het echt slechter. We hadden alles gedaan om de pijn te verminderen, maar bij de scans werden de breuken bevestigd. Vanmorgen was het advies om te stoppen”, aldus Bevin. “Je moet de emotie weglaten en een rationele beslissing nemen. Twee gebroken ribben worden niet opeens beter in een nacht.”

Bevin stond voor de zesde etappe van de Tour naar La Planche des Belles Filles op de 137ste plaats in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Utrecht19 11 juli 2019 om 10:14

De oneervolle prijs is dus voor Bevin. Dan zal je vanaf nu zien dat er makkelijker afvallers volgen. Het heeft sowieso lang geduurd voordat de eerste uitvaller een feit is.

0
Jos84 11 juli 2019 om 10:43

Gelukkig wat later dan in de Giro. Daar kwam die koekeroe na 8 km buiten de tijd aan.

0
FDJ 11 juli 2019 om 10:23

Jammer. Had toch wel de nodige verwachtingen van deze renner. Zeker de manier waarop hij Down under reed.

0
Chasse_patate 11 juli 2019 om 10:35

Zeker met al die valpartijen is het een wonder dat er pas 1 uitvaller is.

0
Titaantje 11 juli 2019 om 10:49

Heeft lang geduurd. Valpatijen tot zover ook vrij beperkt, zeker in vergelijking met de Giro dit jaar.

0
Polleke 11 juli 2019 om 12:56

Testa….still around….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone