Tour 2019: Movistar start met twee kopmannen

donderdag 4 juli 2019 om 15:38
Tour 2019: Movistar start met twee kopmannen

foto: Cor Vos

“Mikel Landa en Nairo Quintana starten allebei als kopman. In de bergen zal duidelijk worden wie de sterkste is.” Eusebio Unzué – de teammanager van Movistar – laat er geen twijfel over bestaan: de Spaanse WorldTour-ploeg begint met twee kopmannen aan de Ronde van Frankrijk.

Eerder liet Quintana nog weten dat hij als absolute kopman zou worden uitgespeeld in de Tour. “Unzué heeft gezegd dat ik de kopman ben voor de Tour. Ik hoop dat ik kan rekenen op de steun van mijn ploeggenoten.” Niet veel later gaf ook Mikel Landa een interview. “Ik ben in staat om voor een podiumplek te strijden, mits ik geen pech krijg. In de Giro d’Italia was ik er dichtbij.”

Wat blijkt nu: zowel Quintana als Landa zullen als kopman worden uitgespeeld. “Het is nu vooral belangrijk dat Nairo en Mikel elkaar respecteren”, zo benadrukt Unzué. “De sterkste renner zal hoe dan ook bovendrijven. We trekken de leiderskwaliteiten van Nairo niet in twijfel, maar Mikel is in een fantastische vorm.”

De 29-jarige Landa finishte vorig jaar nog als zevende in de Tour. “Ik voel me heel erg goed”, zo vertelt de sierlijke klimmer. “Ik denk dat ik goed hersteld ben van de Giro. Ik hoop ditmaal ook goed te zijn vanaf het begin.” Zijn ploeggenoot Quintana houdt zich wat meer op de vlakte. “Ik kijk uit naar het begin en heb vertrouwen in de ploeg.”

Luxeknecht Valverde 
Quintana en Landa delen dus het kopmanschap in de aankomende Tour, maar wat is nu precies de rol van Alejandro Valverde? De wereldkampioen is de laatste weken namelijk uitstekend op dreef. “Ik start zonder enige druk. Ik ben hier om de kopmannen te helpen”, aldus Valverde, die vier jaar geleden nog het podium wist te halen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

sweefie 4 juli 2019 om 15:40

En op het einde van de tour heeft Valverde twee ritten gewonnen en staan de andere twee op plekken 4 en 7 in het klassement.

Mezelf 4 juli 2019 om 16:10

Ja

LutsenkoFan 4 juli 2019 om 15:41

Verwacht persoonlijk dat ze alle 3 nog redelijk in het klassement staan na 2 weken en tot die tijd nog niks proberen qua pogingen.
Valverde zal er wel als eerste doorzakken maar ik zie Quintana het echt niet meer doen. Landa zal wel het verste staan na 2 weken waardoor hij moet knechten voor een Quintana die het niet kan waarmaken en dus Movistar met lege handen komt te staan.

bartp25 4 juli 2019 om 15:50

+1

FDJ 4 juli 2019 om 15:43

En dan aan het einde bleek Alejandro de mol te zijn. Die staat erg scherp als ik foto’s zie.

Groningen 4 juli 2019 om 16:22

Valverde heeft het boven de 2000 meter altijd lastig, maar als knecht zie ik hem zeker niet rondrijden. Ik hoop dat Landa inderdaad de vrijheid krijgt, wellicht al vroeg aanvallen om zijn eigen ploegmaat wat op achterstand te zetten

Olly 4 juli 2019 om 16:30

Ik lik mijn vingers nu al af bij de gebeurtenissen komende tour. De escapades van dit team is er 1 van waar ik naar uitkijk. En wat Aru kan op dit moment, is er ook zo 1.
Mijn persoonlijke mening is dat Landa de kopman is van dit team.

Jean Dumas 4 juli 2019 om 16:34

Valverde valt uit door keuzestress en oververhitting, omdat ie de Spaanse kampioenstrui en de regenboogtrui over elkaar heen draagt. Landa neemt het kopmanschap over, maar staat dan inmiddels op vijf minuten en wordt vierde. Quintana redt de Tour voor Movistar met een overwinning op Val Thorens.

Ivan 4 juli 2019 om 17:12

En over drie weken heeft Valverde twee ritten gewonnen, heeft Landa de bollen en staat Soler het hoogste.

Retro Lex 4 juli 2019 om 17:27

Die Unzué moet eens een keertje rekening houden met mijn poultje. Gek wordt je ervan ;-)

Viktrodriguez 4 juli 2019 om 17:36

Valverde luxeknecht? Tuurlijk, joh.

Jungle Man 4 juli 2019 om 17:39

La Planche des belle filles is echt zo’n rit voor Valverde

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair