Tour 2019: De Marchi breekt sleutelbeen en ribben

zondag 14 juli 2019 om 22:21
Tour 2019: De Marchi breekt sleutelbeen en ribben

Alessandro De Marchi heeft zwaar gehavend de Tour de France moeten verlaten. De Italiaan, die gisteren nog heel de dag in de aanval reed, kwam in de negende etappe al na tien kilometer ten val. De renner van CCC werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis van Saint-Etienne, waar meerdere breuken werden vastgesteld.

Onderzoek in het ziekenhuis bracht aan het licht dat De Marchi een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een longcontusie met een kleine klaplong heeft opgelopen. Ook zijn er verschillende kneuzingen en een snijwond boven zijn linker wenkbrauw vastgesteld.

“Alessandro zal ter observatie de komende 24 tot 48 uur in het ziekenhuis blijven”, meldt ploegarts Max Testa in het persbericht van de ploeg. “Gedurende die tijd zullen we beslissen of een operatie noodzakelijk is om het gebroken sleutelbeen te fixeren. De duur van zijn revalidatie hangt af van een eventuele operatie, maar we houden rekening met minstens drie tot vier weken voordat hij op de rollen kan beginnen rijden. Hopelijk kan hij begin september weer koersen.”

De Marchi is de tweede renner van CCC die de wedstrijd voortijdig moet verlaten. In etappe vier kwam Patrick Bevin ten val, die een dag later niet meer van start kon gaan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

nickdt 14 juli 2019 om 22:42

‘Hopelijk kan hij begin September weer koersen.’

Schei toch eens uit de renners een hersteltijd druk op te leggen door een maand te zeggen.

Pietspeed 14 juli 2019 om 23:02

Vreselijk na zo’n dag als gisteren.

Mark 14 juli 2019 om 23:57

Geen hersenschudding geconstateerd? En de gebroken ribben kan hem ook meer tijd kosten. Als de botten goed helen, kan het nog lang spierpijn geven.

Jotham Schoonhoven 15 juli 2019 om 05:55

Jullie snappen dat het artikel gaat over de Marci? Dat is een hele harde die zit snel weer op zijn fiets.

Charlie33 15 juli 2019 om 09:24

Crash Chaos Combinatie

Headlines

Materiaalzone

Populair