Tour 2018: Klimmers vergezellen Froome in selectie Sky

Door , dinsdag 3 juli 2018 om 12:05
Tour 2018: Klimmers vergezellen Froome in selectie Sky

foto: Sirotti

Wout Poels is een van de renners die Chris Froome aan de Tourzege moet helpen. Sky maakte zijn selectie openbaar, waar naast Froome en Poels ook klimmers als Egan Bernal, Michal Kwiatkowski en Geraint Thomas in te vinden zijn.


Het was geen verrassing dat Chris Froome de kopman van het Britse team zou worden. De organisatie ontving het lijstje van Sky al eerder en verbood hierna de geboren Keniaan te starten. Een dag later kreeg Froome groen licht, toen hij te horen kreeg dat hij vrijgesproken werd in zijn salbutamolzaak. Froome kan deze maand geschiedenis schrijven door een vijfde gele trui en zijn vierde grote ronde op rij te winnen, een ongekende prestatie. “Ik ben er klaar voor en ik kon niet om een ​​beter team vragen om me te steunen”, vertelt Froome op de site van de ploeg.

In de Giro was hij na drie weken de sterkste, toen ook al met Poels als meesterknecht. Alle andere renners uit de Tourselectie ontbraken in de Ronde van Italië van dit jaar. “Het hele team wil voortbouwen op het succes dat we in Italië hadden”, schrijft ploegbaas Dave Brailsford.

Twee renners doen mee voor de jongerentrui. Egan Bernal maakt net als Gianni Moscon zijn debuut in de Franse rittenkoers. Michal Kwiatkowski liet in het Criterium du Dauphiné (tijdritzeges) en het Pools kampioenschap (nationaal kampioen) zijn vorm zien. De schaduwkopman van het team is Geraint Thomas, hij is de man voor het klassement in het geval Froome wegvalt. En Luke Rowe en Jonathan Castroviejo zijn de hardrijders van het team, die belangrijk moeten zijn in de ploegentijdrit.

Eerder werd al bekend dat de kersvers Nederlands kampioen tijdrijden Dylan van Baarle ontbreekt in de selectie van Sky. Eerste reserve is Salvatore Puccio. De ploeg zal rijden in een aangepast tenue.

Selectie Sky voor de Tour de France 2018 (7-29 juli)
flag-gb Chris Froome
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-it Gianni Moscon
flag-nl Wout Poels
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Geraint Thomas

Dit artikel delen:

40 Reacties

Timocycling 3 juli 2018 om 12:07

Niet normaal deze selectie. Gewoon té goed. Thomas, Poels en Bernal zouden bijvoorbeeld al absolute kopmannen zijn bij vrijwel elk ander team. Met dit team kan Froome bijna niet verliezen als hij enigszins in vorm is.

ikbenprocycling 3 juli 2018 om 12:08

Ik geef ze goede kansen in de bergetappes.

rahimns 3 juli 2018 om 12:13

Dit team kost waarschijnlijk net zoveel als de volledige ploeg van TLJ als het al niet meer is. Froome hoeft bijna zelf niet eens te fietsen ;)

jessevdalen 3 juli 2018 om 12:15

Slaat werkelijk nergens op dit team…

Schollekop 3 juli 2018 om 12:15

Schat zo in dat Froome in navolging van zijn stunt in de Giro er in de Tour een solo van 100 km uitperst en daarbij zijn rivalen op 5 minuten zet.

TheBFG 3 juli 2018 om 12:20

Als ze ervoor zouden gaan, dan vullen ze het totale podium. Plus ploegen-klassement, en Froome haalt de bollen op zonder het door te hebben, en Bernal het wit natuurlijk.
Blijft alleen nog groen over. Eigenlijk een smetje op deze ploeg ;-)

vlek 3 juli 2018 om 12:20

Je moet als wielerliefhebber die van spannende competitie houdt maar zo denken; je had ook basketballiefhebber kunnen zijn…

Dit jaar overigens niet direct het team dat de bergritten dicht zal timmeren, aangezien de kopman niet in topvorm verwacht mag worden (totaal onwaarschijnlijk om in deze tijd vier grote rondes achter elkaar de beste te zijn) en Movistar hier wel op volle oorlogssterkte aan de start staat.

LB117 3 juli 2018 om 12:31

Wat een dreamteam!

non-believer 3 juli 2018 om 12:31

Hij kan beter een bodyguard mee nemen.

ONCE 3 juli 2018 om 12:38

Ik moet het allemaal nog maar eens zien. Op papier heel sterk maar toch genoeg mitsen en maren. Froome en poels doen een dubbel die sinds pantani niet meer succesvol gedaan is. G moet nog steeds bewijzen dat hij over 3 weken constant is en Bernal is nog maar 21, daar zou zuinig mee omgegaan moeten worden.

JdeWal 3 juli 2018 om 12:40

Grote schande dat Froome meedoet. Weer een dikke smet op de wielersport.

WCEendT 3 juli 2018 om 12:40

@LB117
Zeker het voelt nog onwerkelijk dat dit team mag starten.

@Non-believer
Ja ik miste Kiryienka ook al.

schlunzi 3 juli 2018 om 12:47

wat moeten ze Moscon? Had liever Knees meegenomen, of Kiryienka, inderdaad…

Maenhout 3 juli 2018 om 12:48

@WCEendT – 3 juli 2018 om 12:40 Kwiat staat ook wel zijn mannetje hoor.

Jean Dumas 3 juli 2018 om 12:49

Hoop niet dat Bernal eraf gereden wordt in de ploegentijdrit.

Geit in mijn Kelderman 3 juli 2018 om 12:52

edit wf: niet anti-supporteren

assen 3 juli 2018 om 12:58

Met dit team gaan ze de TTT niet winnen, denk ik; ik schat BMC hoger in.

Beeld je eens in wat er gebeurt in die bergetappe dat de eerste 20 renners eerder mogen wegrijden… Daar zitten vijf renners van Sky bij… als die flink doorrijden in het begin, dan neutraliseren ze daarmee meteen die rit. Weg spanning!

Jungle Man 3 juli 2018 om 13:03

Sky is zo’n beetje het equivalent van US Postal van vroeger. Enorm schimmig, en niet transparent.
Deze ploeg heeft het wielrennen dusdanig geschaad, dat de interesse voor deze -toch mooie- sport hard afbrokkelt.

Scott Sunderland 3 juli 2018 om 13:04

Ongelofelijk sterke ploeg dit. Die kunnen alles aan gort rijden. Dit is de ultieme selectie voor deze ploeg hoor.

Moscon mag dan een vervelend kereltje zijn maar wel een ontzettend goede renner. Een veel betere renner dan Knees of Kiryienka. Tevens geschikt als bodyguard voor Froome met zijn agressie. Die mept de Fransen wel van de berg.

Tja dit is een ploeg met geld en dus kopen ze de beste renners. Dat valt ze niet te verwijten. Het zou raar zijn als ze dat niet deden.

skylimit 3 juli 2018 om 13:04

Zelfs een op papier sterke ploeg wint niet zomaar. Dumoulin had gewoon de Giro kunnen winnen en kan als alles goed valt de Tour van Froome winnen. Eerst maar eens zien wie zonder kleerscheuren de eerste 9 etappes doorkomt.

Tinus1984 3 juli 2018 om 13:05

Iedereen kan op zijn plaat gaan. Begin is altijd mega zenuwachtig. Maar verder ben ik het ermee eens dat dit een mega sterk blok is.

Wel jammer is de opzet van de etappe dat ze op volgorde starten. Daar maken de kleinere ploegen weinig kans ten opzichte van Sky en movistar.

Timothy12 3 juli 2018 om 13:05

TTT niet winnen?…
Als je met deze ploeg de TTT niet wint, mogen ze zich heel erg schamen. Kwiatkowski, Moscon, Froome, Thomas, Castroviejo… Bernal mag je ook zeker niet onderschatten in tijdritten.

Djoop 3 juli 2018 om 13:08

Ja, eens @Geit. Maar het is voor de ASO wel lekker dat iedereen zich op Froome & Sky focust, terwijl zij de financiële belangen vertegenwoordigen (de meeste invloed hebben).
De situatie bij de UCI vind ik bovendien zorgelijker. Zelfs als Sky door krijgt dat ze de meest gehate sport ploeg ter wereld zijn, hebben ze met die Tramadol regelgeving wederom een manier gecreëerd om renners via een ‘beslissing’ uit koers te nemen dan wel vrij te spreken. Voorts is de Salbutamol regelgeving ongewijzigd, als Froome elke dag Ventolin tabletten inneemt deze Tour blijft dat ‘privé’.

Ik kan me voorstellen dat het irritant is voor ruwweg 25% van de WF-ers die het gezeik meer dan zat zijn, maar hopelijk begrijpen ze ook het dilemma voor degenen die overtuigd zijn dat Froome bestraft had moeten worden.

chasse patat 3 juli 2018 om 13:22

Moscon is de bodyguard van Froome

SprintMaster 3 juli 2018 om 13:24

In de kasseien rit zal men door de stofwolken rijden. De hele Sky ploeg krijgt een spontane astma aanval en wordt op achterstand gereden.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.