Tour 2018: Klimmers vergezellen Froome in selectie Sky
foto: Sirotti
dinsdag 3 juli 2018 om 12:05

Tour 2018: Klimmers vergezellen Froome in selectie Sky

Wout Poels is een van de renners die Chris Froome aan de Tourzege moet helpen. Sky maakte zijn selectie openbaar, waar naast Froome en Poels ook klimmers als Egan Bernal, Michal Kwiatkowski en Geraint Thomas in te vinden zijn.

Het was geen verrassing dat Chris Froome de kopman van het Britse team zou worden. De organisatie ontving het lijstje van Sky al eerder en verbood hierna de geboren Keniaan te starten. Een dag later kreeg Froome groen licht, toen hij te horen kreeg dat hij vrijgesproken werd in zijn salbutamolzaak. Froome kan deze maand geschiedenis schrijven door een vijfde gele trui en zijn vierde grote ronde op rij te winnen, een ongekende prestatie. “Ik ben er klaar voor en ik kon niet om een ​​beter team vragen om me te steunen”, vertelt Froome op de site van de ploeg.

In de Giro was hij na drie weken de sterkste, toen ook al met Poels als meesterknecht. Alle andere renners uit de Tourselectie ontbraken in de Ronde van Italië van dit jaar. “Het hele team wil voortbouwen op het succes dat we in Italië hadden”, schrijft ploegbaas Dave Brailsford.

Twee renners doen mee voor de jongerentrui. Egan Bernal maakt net als Gianni Moscon zijn debuut in de Franse rittenkoers. Michal Kwiatkowski liet in het Criterium du Dauphiné (tijdritzeges) en het Pools kampioenschap (nationaal kampioen) zijn vorm zien. De schaduwkopman van het team is Geraint Thomas, hij is de man voor het klassement in het geval Froome wegvalt. En Luke Rowe en Jonathan Castroviejo zijn de hardrijders van het team, die belangrijk moeten zijn in de ploegentijdrit.

Eerder werd al bekend dat de kersvers Nederlands kampioen tijdrijden Dylan van Baarle ontbreekt in de selectie van Sky. Eerste reserve is Salvatore Puccio. De ploeg zal rijden in een aangepast tenue.

Selectie Sky voor de Tour de France 2018 (7-29 juli)
flag-gb Chris Froome
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-it Gianni Moscon
flag-nl Wout Poels
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Geraint Thomas

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2018 13:26
alleen jammer dat ze van die Roubaix astma in de bergen dubbelsterk terugkomen
3 juli 2018 13:32
Machtig! Go Froome!!
3 juli 2018 13:44
Ach in de Roubaix etappe gaat het gewoon lekker waaien en regenen (dromen mag) Froome gaat weer 3x op zijn bek en stapt gedesillusioneerd af. De rest van de ploeg heeft te lang op magere hein gewacht en komt op 20 minuten binnen.
3 juli 2018 14:00
Gezien het krachtsverschil tussen de ploegen kan Dumoulin beter proberen van de kracht van het team van Froome gebruik te maken, op de wijze van een Aziatische gevechtsport.
3 juli 2018 14:11
@mattje
Thomas zal bij de voorsten zijn op de kasseien. Hij zal niet mogen ontsnappen, maar hij zal wel mogen meegaan.
3 juli 2018 14:18
In de Giro vond ik Sky niet echt sterk,maar dan trok Froome in de aanval,en was er geen verstandhouding onder de vijf achtervolgers, waardoor hij bergaf en op het vlakke verder kon uitlopen.
En na de rustdag,had hij plotseling enkele helpers bij,in een lichtblauw Astana truitje...
Dus nu maar hopen,dat er samenwerking is tussen de ander ploegen,of zou Astana weer eens aan het knechten gaan.
Met Vinou weet je nooit.
3 juli 2018 14:31
Als Luke Rowe de zwakste schakel in je ploeg is dan heb je wel een heel sterkte ploeg!
3 juli 2018 14:47
Prachtige ploeg , wat een klasbakken allemaal .
3 juli 2018 15:46
Op papier is dit een ijzersterke selectie, maar deze tour zie ik ze toch met lege handen eindigen. Froome zal er door zijn giro deelname wel ergens doorheen zakken, Thomas zal wel naar de Dauphine hebben gepiekt om het kopmanschap af te dwingen en zal er ook wel ergens een slechte dag hebben. Bernal is natuurlijk een fenomenaal talent, maar zal vooral moeten knechten en Kwiatkovski zal zijn ballen er helaas weer af moeten draaien voor Froome. Nee de Tour zie ik ze dit jaar niet winnen.
3 juli 2018 15:58
@ONCE: Het is niet de "onmogelijke" dubbel, er zit nu een week meer tussen de Giro en de Tour door het WK voetbal. Net als normaal tussen Tour en Vuelta. Een dubbel die wel al meerdere keren succesvol is gebleken.
3 juli 2018 16:53
rahimns zegt froome hoeft bijna niet meer zelf te fietsen,dan is dumoulin ook niet dom en gaat gewoon achter het sky treintje aan !
3 juli 2018 18:05
@timothy: bernal kan best tijdrijden, maar daar heb je dus helemaal niets aan in een ploegentijdrit. Ook kwiatkowski lijkt mij een beter tijdrijder dan ploegentijdrijder. Van Rowe kan het omgekeerde gezegd worden, dus ik verwacht inderdaad dat ze hier zullen winnen. Vooral omdat bmc en sunweb met weinig indrukwekkende teams rijden.
3 juli 2018 20:54
Geweldige ploeg, maar...… heb nog ff moeite om alle transparantie van deze ploeg te verwerken. Eigenlijk lang fan geweest, maar het aantal "zeldzame gevallen" loopt nu toch wel hard op.

Zeker zoiets van zo'n laptop die toevallig geen backup of opslag elders heeft, kan ik echt niet geloven van het meest professionele team dat de sport rijk is.
3 juli 2018 23:50
Een ploeg als deze is zeldzaam sterk, misschien wel de sterktse tourploeg ooit. Garantie op winst geeft het allerminst. Een hoop renners doen er goed aan om hun karretje aan te haken. Ik heb er zin in!
4 juli 2018 00:06
Kwiatkowski is denk ik wk ttt geweest met qs?

Reacties zijn gesloten.