Sky rijdt Tour de France in speciaal tenue met goed doel

Door Nick Doup, donderdag 31 mei 2018 om 20:36

foto: Team Sky

Sky rijdt de komende Tour de France in een bijzonder tenue. De Britse wielerploeg – met beoogd kopman Chris Froome – is een van de uithangborden voor het goede doel Sky Ocean Rescue, waarmee het aandacht wil vragen voor het gevaar van de grote hoeveelheden plastic in de oceanen.

Waar het tenue normaliter wit is met blauwe accenten, worden nu zwarte vlakken toegevoegd. Op de borst komt de naam ‘Ocean Rescue’ erbij en op de rug is een grote orka geplaatst, die zal dus goed zichtbaar zijn vanuit de helikopters.

Naast het aanpassen van het tricot, heeft Sky ook besloten om zorgvuldiger om te gaan met plastic binnen de activiteiten. Plastic dat eenmalig gebruikt wordt, zal zo veel mogelijk verdwijnen. De ploeg streeft ernaar om in 2020 helemaal zonder ‘single-use plastic’ door het leven te gaan.

“De speciale uitgave van het shirt is fantastisch en zal zeker helpen om het bewustzijn te vergroten tijdens de Tour de France”, zegt Froome in het persbericht. “Maar het is belangrijk dat de erfenis daarna doorgaat, omdat we willen voortbouwen op het geweldige werk dat Sky tot nu toe heeft gedaan met hun Sky Ocean Rescue-campagne.”

Het Tourtruitje van Sky is:

  • Zooi (49%, 1.731 stemmen)
  • Mooi (38%, 1.333 stemmen)
  • Geen mening (12%, 436 stemmen)

Aantal stemmen: 3.500

Stem


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties