Tour 2016: Zeeman verwacht Groenewegen ook na Pyreneeën

Door , donderdag 7 juli 2016 om 19:13
Tour 2016: Zeeman verwacht Groenewegen ook na Pyreneeën

Het doel van Dylan Groenewegen deze Tour de France was om zijn sprints te rijden in de eerste week. Dat zit erop, nu wachten de Pyreneeën. “Het zou kunnen dat het na dit weekeinde over is, maar daar houd ik geen rekening mee”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman aan de NOS.


Karakterjongen
Groenewegen zelf bekijkt het van dag tot dag, maar verteerde de rit van woensdag door het Centraal Massief ogenschijnlijk makkelijk. “Hij kwam gisteren redelijk fris over de finish, al was die rit niet te vergelijken met de Pyreneeën”, oordeelt Zeeman. “Maar het is mooi om te zien hoe ontspannen Dylan is. Hij is een goede renner, een echte karakterjongen. HIj heeft ook een goede mentaliteit.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

koos1 7 juli 2016 om 19:22

Zou ook dom zijn om zomaar op te geven, gewoon proberen en als het echt niet meer kan dan pas opgeven.
Normaal zou hij toch in de bus moeten kunnen blijven bij renners als Kittel en Cavendish. In de Alpen zal het dan wel lastiger verhaal worden.
Heeft Groenewegen eigenlijk ooit al een koers gereden met meerdere klimetappes erin?

mackie 7 juli 2016 om 19:37

@koos1

Hij had tegen een verslaggever van radio 1 verteld dat hij wel eens op fietsvakantie is geweest in de alpen. Ging toen wel lekker

schipperaar 7 juli 2016 om 19:38

Heerlijk, karakter en mentaliteit, gaat de pyreneeen wel doorkomen, nog een paar kilo eraf en hij gaat de bergen ook verteren zoals Sagan.

EdEnd 7 juli 2016 om 19:59

Die kan echt wel een stukje omhoog zoals de andere sprinters dat ook kunnen hoor… misschien heeft hij het nog niet gedaan, maar volgens mij moet hij wel kunnen overleven.

Brummel 7 juli 2016 om 20:23

Ik zou niet teveel hopen, dan zal het nooit tegenvallen. Dat andere (oudere) sprinters het kunnen wil niet zeggen dat hem gaat lukken. Fysiologisch gezien is het niet vanzelfsprekend dat hij dit zomaar kan.

ghostwriter 7 juli 2016 om 20:51

Het zou voor zijn ontwikkeling geweldig zijn als hij de Tour uit kan rijden.

schipperaar 7 juli 2016 om 21:02

Zijn leeftijd is absoluut geen probleem, hij moet t wel leuk vinden, wordt er alleen maar sterker van als ie zich distancieert van de bus. Klimmen wordt pas leuk boven de 15 per uur, hoef je ook geen vliegen weg te slaan.

Jacco van Stierop 7 juli 2016 om 21:21

Gewoon kijken hoe het gaat. Qua leeftijd zou hij het moeten kunnen verteren, qua ervaring is het misschien nog lastig maar het zou me niet verbazen als hij er zich doorheen bijt. Hij heeft een goede kop en hij komt er sowieso wel, ongeacht of hij de Tour uitrijdt of niet.

Jungle Man 7 juli 2016 om 22:21

Alles leuk en aardig, ook al is de naam “groenewegen”; sprintzeges blijven oersaai!

sooike 7 juli 2016 om 23:59

Weer zo’n laconieke opmerking die nergens op is gebaseerd. Een jonge renner, die nog nooit een echte berg heeft beklommen, kan immense mentale klappen krijgen in die zware bergritten.Houd liever als ploegleiding een nog grotere slag om de arm of houd helemaal je mond dicht waardoor je ook niemand opzadelt met nog meer mentale druk op zijn schouders. Weer een brevet van onvermogen van een ploegleiding !

vlek 8 juli 2016 om 00:07

Wat een mentale druk inderdaad. Zijn zelfs mensen die vrezen voor een ritoverwinning van Groenewegen en niet beseffen dat hij hier nooit iets te verliezen heeft gehad. Dit weekend is dat niet anders en dat weet hij zelf net zo goed als zijn ploegleiding.

oscarito1908 8 juli 2016 om 00:24

Juist Sooike, volgens mij is hij nog nooit een col buitencategorie in dit geweld opgefietst.
Nergens op gebaseerd deze uitspraken.

simplex 8 juli 2016 om 00:33

Gun die jongen gewoon zijn debuut in de bergen. Met de Aspin beginnen is dan niet te zwaar en valt zodanig mee dat hij hunkert naar de volgende dagen. Dat is heel veel wat pittiger en verteert hij dat ook goed, dan volgt volgend week weer een sprintetappe waar hij nu al inwoont.
Dan de MV of KB (mogen deze initialen RV?) en Alpen al vast verkennen om volgende jaren hardheid op te doen. Groene trui ligt ook ooit in het verschiet.
Blijft Dylan dit jaar onverwoestbaar dan resteert toch die 3e podiumplaats op de Champs-Elysees
Conclusie seizoen buitengewoon geslaagd.
Will meet him again next Tour!

Frits des Jeux 8 juli 2016 om 00:36

@Oscarito in dat opzicht is het gewoon al waanzin deze jongen een grote ronde en zelfs de Tour te laten rijden. Begin eens bij koersen als Parijs-Nice en andere koersen van een week. En dan via een Vuelta of Giro naar de Tour. Dit is teveel de waan van de dag volgen.

RaketVuist 8 juli 2016 om 00:49

@Frits des Jeux
Zo’n jongen moet je gewoon voor de leeuwen gooien. Je kunt hem wel voorzichtig brengen, maar hij is hier gewoon klaar voor. Dat bewijst hij alleen al met die 4e plek. Wat heb je eraan om eerst nog twee jaar in kleinere rondjes rond te klooien als je nu al goed genoeg bent om het op het grootste podium te doen? Dat is gewoon pure tijdverspilling.

ptour2015 8 juli 2016 om 03:01

juist raketvuist , en daarbij weet die ploegleiding natuurlijk een stuk beter hoe ver hij is dan een stelletje brulapen op een of ander forum !

TrEb 8 juli 2016 om 06:55

Dylan geeft aan om te leren. Hij moet leren om een ronde 3 weken vol te houden en als toetje van die 3 weken naar het podium sprinten in Parijs.

de winnaars 8 juli 2016 om 09:40

je neemt toch ook niet iemand mee voor 1 week !!!

schipperaar 8 juli 2016 om 12:03

@frits
23 is een fantastische leeftijd, volgroeid ben je al op 20 en misschien schuilt er ook nog een gedegen klimmer in hem, die moet je niet kopen maar opleiden, iedereen kan klimmen, kwestie van oefenen, hoe meer hoe beter.

sstijnntje 8 juli 2016 om 12:06

Dylan lijkt mij wel een echte doorzetter zoals ook te zien was in de etappe waarin hij 4de werd. Net zo lang stoempen en doorzetten tot hij bij de finnish is. Hij heeft bij TJL ook wel een aantal knechten die bij hem in de bus blijven en tempo kunnen maken tussen de bergen mocht de tijdslimiet lastig worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.